שאלה קיומית

ailag

New member
למה שלא נצליח להבין?

כשהאדם הקדמון זרק אבן ופגע בחיה, הוא לא חישב שהמהירות בציר איקס נשמרת, אבל בציר ווי עובד כוח הכבידה (ואולי זה רק עיקום המרחב?), הוא חשב, כשאני זורק אבן בכיוון זה בחוזק זה היא מגיעה לשם. אם אזרוק אותה יותר חזק, היא תגיע רחוק יותר ותפגע חזק יותר. משם התחיל להתפתח המדע, כשאנחנו חוקרים תופעות כלליות יותר ויותר. אז אפשר לחקור דברים גדולים ורחוקים, ובו בבד לחקור את נבכי המוח - אם מבחינה פיזית, פסיכולוגית וכו´. זה גם יותר יעיל, כי אם אסטרואיד מתקרב לכדור הארץ, אתה לא תרצה קודם לסיים לחקור את המוח והפסיכולוגיה ורק אז לפוצץ אותו. אתה תזרוק עליו פצצה, כשאתה יודע שאם תזרוק חזק יותר היא תגיע רחוק יותר ותפגע חזק יותר. ואני טוענת שהמחשבות והנפש הם כנראה צורה של אנרגיה.

אוקיי אני מסכים אבל בכל זאת

יכול ליהיות שאני טועה בקשר להכרה של עצמנו אבל זה מה שנראה לי הגיוני אנחנו והעולם זה אחד המציאות אז להכיר את עצמנו וככה נוכל להכיר את העולם יותר טוב כי סך הכל ההיסתכלות שלנו קובעת את הדרך לחקור את היקום שאלות כמו שנשאלו למעלה למעלה. את רואה את זה בכל מני דעות של פילוסופים שונים שטוענים דברים שונים. אם נעלה על איזה קו אחד ישר שנדע שהוא האמת יהיה יותר קל.

r i p l y

New member
אולי על מה שאתה מדבר זה גבולות הידי

מהם גבולות הידיעה? כשהשאלות בתוך גבולות הידיעה אז באמת אפשר לתת תשובות מתקבלות על הדעת אבל מה קורה שזה מחוץ לגבולות הידיעה אז אתה לא יודע לא יודעים... אז באמת יש אין סוף..... שאלות..
משחק של יצור אחר? לאאא! אלא אם כן אתה מאמין מ במחשבה מיתולוגית של ימי יוון העתיקה ששם היתה להם מחשבה קצת פרימיטיבית שקשורה לסיפורים ואגדות...הם לא ידעו להסביר תופעות טבע. אתה משליך את השאלות הללו על העולם אתה נותן לו תכונות שאתה שם דגש עליהם סוג של חקירה כזאת להבין את העולם בו זה הפירושים שלך.. זה הסקרנות שלך.. ההכרה והמחשבה היא שעושה את ההיסטוריה הבנת? רק תזהר לא ללכת רחוק מידי עם הדמיון...

seeyou

New member
בני אדם הם "מוגבלים"../images/Emo121.gif

לא מזמן...ההודיים המציאו את ה - 0..(??).. שמנו לעצמנו הגדרות ברורות בקשר לעולמינו-הבנתינו: 0 =כלום אין סוף =ללא גבול לכן לא מסוגלים לענות לשאלות שלך... מי ברא אותו? לאיזו מטרה? מי ברא אותו?

למעלה