שאלה קיומית

shy89

New member
שאלה קיומית

אז ככה, קראתי הרבה לאחרונה דיונים בפורום מן העבר אשר נוגעים למוות, מטרת החיים משמעות ועוד.. בנושא קרוב אך לא לגמרי יש לי שאלה: מישהו מכם פעם חשב "בתוך מה אנחנו"? היה מפץ, לא היה מפץ, נוצר משהו מכלום נמשך הפתפוצץ או התכווץ והתרחב זה לא חשוב, אבל מה שכן מעניין אותי, איפה? בתוך מה? משהו התפוצץ? בתוך מה הוא התפוצץ? יש אין סוף? אין אין סוף? מה זה היקום שלנו, בתוך מה הוא נמצא? למה הוא נמצא? יש חלל, יש חומר, למה? מישהו רואה? מישהו משגיח? מישהו יצר? מישהו , שהוא לא בהכרח אלוהים.. אולי אנחנו משחק של יצור אחר? אולי אנחנו במציאות דומה לזו של הוצגה בסרט מטריקס? או סרט מדע בדיוני אחר? מה זה החלל הזה שבו אנחנו קיימים, למה הוא כאן, מה זה הכל בעצם? מקווה הצלחתי להעביר את מה שרציתי..

אני יגיד לך מה באמת בטוח

אולי אנחנו במאטריקס אולי ברא אותנו אלוהים אולי אנחנו כדור פינג פונג במרטף של חייזר {פינג פונג חללי כמובן] אולי החומר תמיד היה ואת לא יכול ליתפוס את זה מה שבטוח שהכל אולי

ailag

New member
superspace?

זה לא אומר שאסור לנו לבדוק ולנסות ולראות מה אפשר לשלול אם אני לא טועה, כבר הוכיחו שרוב הסיכויים שאנחנו בסוג של מאטריקס. אני לא זוכרת את הטיעונים, אבל אני זוכרת שלא ממש קניתי את זה. אפשר אולי להוכיח, אבל לא כך.

Lu Tze

New member
את טועה

חוקר אחד הגיע למסקנה שיש סיכוי של 25-30 אחוזים שאנחנו נמצאים בסימולציה. אבל לנסות לקבוע את זה היה כמו לנסות לקבוע מה יהיה הצבע הכי אופנתי בשנת 2100, ז"א אפשר לעשות את זה בהתבסס על מידע שיש לנו היום אבל לכל תוצאה תהיה סטיית תקן ענקית.

wte

New member
יש לך קישור?

למחקר על האחוזים לסימולציה...

גאטליעב

New member
אנחנו מוגבלים ע"י מגביל כלשהו

וזה בטוח שהעולם הוא בדיוני, עצם זה שיש הגבלה וסוף, זה גורם ל´עולם´ להיות מדומה כלפי המגביל שהוא עצמו לא מוגבל. מצד שני מוכח שאין מגביל, כי אם המגביל לא מוגבל, מכח מה הוא החליט להגביל? כזו החלטה עצמה הרי בא מהגבלה מסוימת אצל המגביל. נמצא לנו סתירה משני הצדדים: מצד אחד, הגבלות הטבע מחייב (גם אם הכל נוצר בהתפתחות אבל עצם כח היולי והתחלת ההגבלה חייב) שיהיה לו מגביל, אחרת נשאלת השאלה מי הגביל. ומצד שני אם מישהו הגביל, הרי זה עצמו שהגביל עושה אותו מוגבל, כי אצלו אסור שיהיה שינויים, ולהגביל מורה על שינוי כלשהו במגביל. זוהי השאלה שלא תורצה מעולם. וזה המבוכה שלא נותן לאדם להיות אלהים לדעת טוב ורע ליצור ובעצם לא להיות מוגבל בחומרי הטבע ובזמן. אז לסיכום כמו שאי-אפשר לומר שאין אלהים, כך אי-אפשר לומר שיש אלהים. אבל זה בטוח שאנחנו לא... (אני לא כולל את אלו שמאמינים מכח מסורת וסמכות אבותיהם שזה ענין אחר ולא קשור לפילוסופיה)

מראדונה

New member
אממ....

תראה, יכול להיות שאני בעצמי קצת מוגבל, אבל... מה?? ואתה מוכן בבקשה להסביר את המשפט: "ומצד שני אם מישהו הגביל, הרי זה עצמו שהגביל עושה אותו מוגבל, כי אצלו אסור שיהיה שינויים, ולהגביל מורה על שינוי כלשהו במגביל"

גאטליעב

New member
אכן אפשר שטעיתי ...

אכן דברי לא מוכחים היטב, ויכול להיות שגם בריאת העולם לא גורם לו להיות מוגבל, כי יכול להיות שברא את העולם מאי-הגבלה. ואם נשאל איך אינו-מוגבל ´רוצה´ ו´מעונין´ לברוא עולם, אבל כאן אנו מנסים לפרש במבט שלנו על האינו-מוגבל, אבל יכול שממבט האינו מוגבל יצירת העולם אכן מכח אחידות. לא שאנחנו נבין איך זה הולך ביחד, כי בעצם אין אנו יודעים כלל להבין את האינו מוגבל... ולפי זה אכן קיומו של אלהים יותר מוכח מאי-קיומו, למרות שזה עדיין בלתי ידוע. כי כמו שאין אנו מבינים ת ה´בלתי מוגבל´ (שזה ההבדל בינינו לבין אלהים) כמו כן אפשר, שאין אלהים, ואיך הכל התחיל? בצורה שאין אנו מבינים...

תגובה לשאלותייך...

האם את חושבת שאת באמת צריכה לשאול אותנו? להתדיין איתנו על ממצאייך יכול להיות מעניין מאוד, אבל לבוא בכזו סקרנות אלינו? את חושבת שאנחנו יודעים? וגם אם אנחנו טוענים שאנו יודעים, האם אותה האמת נכונה בשבילך ולדעתך? יש בך המון סקרנות ולכן צאי וספקי אותה בעצמך. למה שלא תגידי את לנו את התשובות לכל השאלות ששאלת? יכול להיות שיהיה על זה וויכוח, אבל מי יוכל להתיימר ולומר שדברייך הם לא אמת? זה לא אומר שהם בטוח אמת, רק שאי אפשר לקבוע שהם לא. בכל מקרה, אנחנו לא יודעים יותר ממך. בתיאוריות ששמענו נוכל לשתף אותך ואת מחשבותיינו נשמח לחלוק איתך, אבל אם תעשי את זה בכוחות עצמך, תבואי יותר על סיפוקך מאשר מקבלת תשובה מכל אחד אחר.

Lu Tze

New member
אפשר לנסות לנחש תמיד אבל צריך לזכור

שני דברים: 1) כל ניחוש הוא בדיוק זה, ניחוש 2) לא משנה לאיזו מסקנה תגיע, בפעם הבאה שתעזוב אבן היא תיפול למטה

ailag

New member
לא אם אתה עומד הפוך.

ולא, זו לא הערה סרקסטית, זו תגובה עם משמעות. דהה.

Lu Tze

New member
"למטה" לא מוגדר כ"מעל לראש"

אלא כ"הכיוון שאליו דברים נופלים"

ailag

New member
"למטה" אינו הגדרה קבועה

"למטה" תלוי במערכת שהגדרת. אם אתה הולך על שיפוע, בשבילך למטה יהיה הקו הישר שמחבר אותך לרצפה (האנך מהראש שלך לרצפה), לא? ומה אם אתה באמצע בין שני מסות גדולות (כוכבי לכת) שמשפיעות עליך באותה מידה? אין למטה?

Lu Tze

New member
מה פתאום?!?

אם יבקשו מאדם שהולך בשיפוע להצביע למטה הוא יצביע בכיוון כח המשיכה. אם אני בחלל אז אין למטה.

PaladiN17

New member
בוא נסה ככה ...

גם אם נגלה כי אנחנו באמת בסימולציה האם ירגיע הדבר את מוח האדם .. הרי מטבע ומאז בריאת העולם או התוכנה נבראנו סקרנים ולכן אדם טעם בתפוח ולא בגלל הנחש ... (אני לא דתי) .. אז תארו לעצמכם כי אנחנו באמת בתוך תוכנה ענקית כמו בסרט "הקומה ה13" ומה אז הא? .. זה לא אומר שלאותו אדם שברא אותן יש הגבלב כלשהי .. זהו עונשו של האדם ... יש מושגים עליהם מוחו פשוט לא מסוגל לחשוב בהיגיון .. שאלה בסגנון יכולה ליהיות משהו כמו ... מה אתה רואה מאחוריח כשאתה מסתכל קדימה ? ובקיצור ... יבורך אותו יצו שבראה אותנו ונתן בנו את הכלים ליצור פורום זה ולנהל שיחות אל תוך הליילה .. :) עוד דבר קטן ... תחשבו כמה דיוק צריך כדי ליצור כוכב שיוצר חיים .. צרפו הכול למשווא והציבו ערכים ... אני בטוח כי הסיכויים לכך מאוד קטנים ולכן האם העולם צירוף מיקרים קוסמי ???

Alcharzor

New member
הבעיה העיקרית היא

שכדי לחקור את הטבע של "מערכת" כלשהי צריך להיות מחץ למערכת" הזאת... לנסות להבין מה ההבדל בין מה שקורה מחוץ ל"מערכת" ולמה שקורה בפנים... לכן בגלל שאנו נמצאים בתוך ה"מערכת" ואין לנו שום אפשרות לראות או אפילו לדמיין מה קורה מחוץ ל"מערכת" אנו יכולים רק לנחש.

קודם כל

רק אחריי שנכיר את עצמנו ב100% [מוח] רק אחריי זה אולי נתחיל להבין מה קורה אפשר להעלות הרבה השערות על האיינו נודע או על הקצת נודע

ailag

New member
מה הקשר?

מה הקשר בין מה שהולך בתוך הראש שלנו לבין מה שמסביבנו? יש קשר מדעי, שניהם חומרים ואנרגיות, אבל אי ידיעת האחד לא מונע את חקירת השני.

נכון אפשר לחקור

ולהעלות תאוריות אבל ההיגיון אומר לי שאם אנחנו לא מבינים חלק גדול מעצמנו אז למה שנצליח להבין דברים הרבה יותר גדולים מאיתנו כמו היקום חוץ מזה שיש קשר בין מה שבפנים ומה שבחוץ חוץ מהעובדה ששניהם חומרים אלא אם כן את טוענת שהמחשבות והנפש הם חומר. אני לא שולל לחקור להיפך יכול ליהיות שקצת ניסחפתי

למעלה