שאלה קטנטנה

hillelg

New member
אכן, וגם בזה כבר דיברנו

נעמי שמר כתבה את השיר כשהיתה בטוחה שהיא עומדת למות ממחלתה.

shellyland

New member
הלו! הלו!

עם כל הפאקינג כבוד - נעמי שמר אינה משוררת היא פזמונאית. נא לא להטעות את הילדה!

hillelg

New member
ואת זה, אגב, היא עצמה חוזרת ומדגישה

ואף על פי כן, יש מן השירה דווקא בשיר הנ"ל.

מה פתאום נעמי שמר?!

היא חתומה על הלחן. המילים, מילותיה של תרצה אתר שלקחה את חייה בידיה.

lexigali

New member
ברור שזאת נעמי, אבל שירונט הוא לא

סמכות. לפחות לא בינתיים.

hillelg

New member
הוא לא סמכות

במילים מדוייקות של שירים. בנוגע למי כתב - אני לא רואה סיבה למה לא לסמוך עליו. יש לך פעם אחת שהוא טעה בזה?

lexigali

New member
הרבה פעמים.

"הוא" זה אנשים ששולחים לשם את המילים, וכן את שמות המחברים. הם טועים גם בזה לפעמים.

shellyland

New member
"השירים, כדרכם, אינם מגלים

אלא את הניתן להאמר במילים." לפני שאני נעלמת לכם, אני רוצה להשאיר אתכם עם דף ובו ציטוטים של קטעי שירים העוסקים בקשר בין המשורר והשיר. אני משתמשת בדף זה כשאני מלמדת כתיבה יוצרת (העריכה שלו היתה מאוד מגמתית, כצפוי). האמת היא שהיתה לי מחשבה להביא אותו כקו מנחה למפגש, אבל אמרתם אז בלי שירה, אז ויתרתי. היהנו!

מה עם זלדה?

אני לא מכיר כמעט שירה עברית, אבל מהמעט שראיתי, אם היו שואלים אותי מי המשוררת הכי שבוזה שאני מכיר, השם הראשון שהיה עולה לי לראש הוא זלדה. מכירים? היו לה חיים קשים? רק אני נחשפתי רק לכמה שירים עצובים שלה? ואולי זה השם שלה שעושה לי אסוציאציות שחורות? ולא, גנגי, אני לא מתכוון לסלולרית שלך..

shellyland

New member
אני לא מכירה את הביוגרפיה שלה

מספיק בשביל לדעת אם היא חוותה אובדן כלשהו ולא מכירה את השירה שלה מספיק בשביל לדעת עד כמה יש לזה ביטוי. אני מכירה שני ספרים שלה בלבד, שניהם שבוזים למדי ושניהם מעולים. משוררת מדהימה, אם כי לפעמים קצת כבדה עלי. אנסה לבדוק עוד ואם אמצא משהו מעניין - אביא. (אבל זה יהיה רק בשבוע הבא, אם בכלל).

עד כמה שאני זוכר

היא איבדה את שני הוריה בגיל צעיר ובנוסף לכך היתה עקרה. ממש נקודת פתיחה אידיאלית לשמחת חיים.

מוגג

New member
וגם התאלמנה בגיל צעיר יחסית

את "הכרמל האי-נראה" הקדישה לזכר אישהּ.

איתמר ש

New member
אולי את אביה,

אך על אמה היא עוד כותבת ("אמי מתפללת, על ראשה משבצות משי") בקובץ שיריה הראשון ('פנאי', שפורסם לאחר עליתה לארץ, ובגיל לא ממש צעיר). אמנם, באותו קובץ יש גם שיר על מות אמה.

light angel

New member
אבל זלדה...

היא משוררת מהתקופה המודרנית? כי כל השאר מתאים באופן מושלם...

light angel

New member
כמדומני, גם ביאליק כתב במאה ה-20...

בתחילתה, אני חושבת. וזה לא נחשב שירה מודרנית, זה יותר קשור לזרם הרומנטי או משהו בסגנון. לא זוכרת בדיוק.

למעלה