שאלה קטנטנה...

duvdevanim

New member
שאלה קטנטנה...

טוב אז כך: האם ההופכי והנגדי של -2x+4מ זה 1/2x+1/4? ועוד משהו... כיצד אני יכול לגלות מה השיעור של ה x וה y של נקודה מסויימת אם יש לי את משוואת הצלע שעליה היא נמצאת+ את הקודקות השני של הצלע.. - ובקשה קטנה- בלי להכניס מילים קשות במתמטיקה (פעם ראיתי שמישהו רשם פו איזשהו שם מוזר כל כך למשהו ובסוף התברר שזה נקודה...

נוסחאות

1. המטרה של השאלה הראשונה היא לבדוק אם אתה מבין ש 1 לחלק ל x + y לא שווה ל 1 לחלק ל x ועוד 1 לחלק ל y. דוגמא קטנה להראות שזה לא נכון זה 1 לחלק ל 1 + 1 שווה 2 כאשר 1 לחלק ל 1 ועוד 1 לחלק ל 1 שווה חצי. ההופכי של 2x + 4 זה 1 לחלק ל 2x + 4 וכמו שציינתי לא ניתן להפריד בין ה 4 וה 2x לכן זה אינו שווה להופכי. הנגדי מדבר על חיבור וחיסור לכן פה זה יהיה (2x+4)- שזה 2x-4-. לכן התשובה בשני המקרים זה "לא". 2. אם יש את משוואת הצלע וקודקוד שני של הצלע לא ניתן למצוא את שיעור הנקודה כי ניתן להמשיך להאריך את הצלע. חסר נתון (כתוב שם מה אורך הצלע?) 3. הכי כיף זה המושגים. מה? אי אפשר להגיד שהאינטרגל של הדטרמיננטה הפולינומיאלי של נוסחת ריימן הוא הפתרון לשאלה הראשונה שלך?

duvdevanim

New member
ההסבר שלך לא נראה לי..

למה? כי למדנו שלדוגמא: ההופכי של 2 זה -1/2 וההופכי של -1/2 זה 2 וכדומה..

ההופכי

ההופכי של 2 זה 1 לחלק ל 2. (חצי) ההופכי של חצי (1 לחלק ל 2) זה 2 בגלל ש <1 לחלק ל 1 לחלק ל 2> זה 2. ההופכי של 1 + 1 (2) זה לא <1 לחלק ל 1> ועוד <1 לחלק ל 1>. לכן ההופכי של 2x+4 זה לא 1 לחלק ל 2x ועוד 1 לחלק ל 4. תוכל להציב מספר ולבדוק. נניח x זה 0. אז הצד הימני זה ההופכי של 4 שזה רבע, אך הצד השמאלי לא מוגדר (כי יש שם 1 לחלק ל 0). נניח x זה 1 אז הצד הימני זה שישית והצד השמאלי זה חצי ועוד רבע שזה שלושה רבעים.

duvdevanim

New member
הגשתי את הפתרון אבל היא לא בדקה

עדין...
אבל עד מחרתים (יום שאני ) אני שמער שהיא תבדוק... תודה רבה!!! אתה יודע שהמורה שלי לומדת תואר שני במתמטיקה והיא לא הצליחה לתפור את השאלה ההיא? חחח (באוניברסיטת ת"א - שנה שנייה)

תזכיר לי, את איזו שאלה

היא לא הצליחה לפתור? אבל מה אתה רוצה? היא עוד לא סיימה תואר שני, רק שנה שנייה. אם אתה מתכוון לשאלה על בניית ריבוע חסום במשולש, אז תראה, גם כל הגאונים בפורום לא פתרו אותה, או שמצאו אותה משעממת מדי בשביל להתעסק אִתה?

duvdevanim

New member
כן השאלה עם הריבוע החסום..

משהו כזה שפתרתה לי אותה לפי 360 מעלות..

רגע, אלה שני דברים שונים:

360 מעלות זה היה בדיוק סעיף ב´ של התרגיל שלך ששלחתי לך פתרון שלו, וחידת הריבוע החסום במשולש מזכירה את השאלה הראשונה שהבאתָ שם.

duvdevanim

New member
אז אני מדבר על ה 360 ועוד משהו

אולי תוכל להסביר לי את השאלה ששאלתי בתחילת השרשור הזה בבקשה?

האם הכוונה ל:

נתונה פונקציה:
f(x)= -2x + 4​
השאלה היא:
f(1/x) = ? f(-x) = ?​
והתשובה כמובן:
f(1/x) = -2/x + 4 f(-x) = 2x + 4​
האם לזה הכוונה? או השאלה היא למה שוות הפונקציות:
1 / f(x) = ? -f(x) = ?​
שגם את זה לא קשה להציב?

Fingertip

New member
האפשרות השנייה, לדעתי.

אבל הוא מבקש הופכי ונגדי, אז זה אמור להיות מינוס אחד חלקי f. אני חושב. אהד.

duvdevanim

New member
אווו טוב אני יסביר את עצמי

נכון לדוגמא במעויין האלכסונים מאונכים זה לזה? אז ה m של האלכסון הראשי שהוא לדוגמא 2x-4 הוא ההופכי והנגדי של האלכסון השני שלפי מה שאנחנו למדנו זה יהיה -1/2x+1/4 , זה נכון?

נפתרה התעלומה ../images/Emo107.gif

רק למספר שמבטא את השיפוע עושים הופכי ונגדי ! כלומר רק ל 2 ! ההופכי והנגדי של 2 הוא ½- (מינוס חצי), וזה השיפוע של הישר המאונך. כדי למצוא את המשוואה המלאה של הישר המאונך, עלינו לדעת עוד נתון עליו (בדרך כלל זו תהיה נקודה נוספת על הישר המאונך). מקווה שעכשו הכל הסתדר לך...

למעלה