שאלה קטנה

c0pper

New member
ומה שאני אומר:

שים את הפיסיקה בצד שכח מזמן ומרחב אז ככה: לא משנה מה המרחק בין הרכבות הציפור תמיד תגיע לרכבת השניה לפני שהרכבת הראשונה תגיע. זהו

Reznik

New member
אבל

בשלב מסויים פשוט יגמר לה זמן ומרחק התעופה לא???

c0pper

New member
שוב:

האין סוף הוא תיאורתי. ידוע לי שלציפורים אין יכולות על. אם זה מה שאתה אומר

זהר פלד

New member
נכון, אבל הציפור מתעכבת בסיבוב...

ובזמן הזה הרכבות מתקדמות, ואם הציפור לא תזהר, היא תסתובב ישר לתוך רכבת ש"דוהרת" ב 20 קמ"ש... לא נשמע לי נעים בכלל. רעיון נחמד, אבל גם בתיאוריה הוא נופל.

c0pper

New member
הציפור לא מתעכבת בסיבוב

ולא משנה מה המרחק בין הרכבות: גם אם המרחק הוא 1 חלקי אין סוף היא תמיד תגיע לרכבת השניה לפני מפגש הרכבות הרעיון אינו לוקה בתאוריה! בפרקטיקה מן הסתם - וזה שוני מהותי

c0pper

New member
אני מגדיר שהיא לא מתעכבת

לכן היא לא מתעכבת זה מה שיפה בתאוריה ופרקטיקה זה דבר אחר

גקי1

New member
ענין האינסוף לכאורה

קופר קופר קופר - התשובה לשאלתך מקבילה להוכחה לכאורה שאם אני אחזיק חפץ ואפילו לרצפה - הוא לעולם לא יגיע לרצפה. ומה ההוכחה? - אותו חפץ חייב לעבור מחצית הדרך לרצפה, נכון? ואחר כך עוד מחצית דרך, נכון? ושוב - עוד מחצית מהדרך שנותרה - נכון? וכך כל פעם היא עוברת מחצית מהדרך שנותרה ולמעשה היא לעולם לא תפגוש את הרצפה כי יש אינספור מחציות דרך לרצפה ותמיד ניתן לחלק הדרך לרצפה לחצי אף אם מדובר במרחקים מיקרוסקופיים..... והרי ברור לכולנו שהחפץ בסוף יגיע לרצפה למרות החישוב התיאורטי הנ"ל שהוא לא יגיע....

c0pper

New member
הדימיון ברור

הנקודה היא שהשאלה שלי מדברת על היחס מהירות/מרחק באין סוף ולא על מרחקים באין סוף כמו בדוגמתך זה כל הענין

c0pper

New member
וכמובן

אתה מדבר על חצאי מרחקים ואני על מרחקים שלמים גם שוני מהותי לא?

c0pper

New member
קבל ביטול - לא מרחקים שלמים

אלה סכום המרחקים באין סוף הוא השלם בדיוק סדרה הנדסית אין סופית

למעלה