שאלה קטנה

מאוחר מכדי למצוא משהו מצחיק על זה

תנסי אולי להעמיד שני שירים של חווה אלברשטיין זה מול זה ולבחון את ההתנגשות הצפויה בהתחשב באפקט דופלר

c0pper

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif אומפופו צודק!

יפה מאוד

c0pper

New member
ישנן שתי דרכים לפתור את השאלה

הראשונה היא לחשב תוך כמה זמן תהיה התנגשות וכמה מחזורים תעשה הציפור בזמן הזה והשניה - היא רק על דרך ההיגיון... בלי חישובים

goldi san

New member
מה מה מה מה מה

את (או אתה, אני לא יודעת. שיהיה את.) יכולה להסביר לי בבקשה למה בדיוק את מתכוונת ב"דרך ההגיון"? לי זה נראה סתם רגיל. בלי קאטץ´.

נירש

New member
אני ../images/Emo163.gif

מה לעשות, לא נראה לי שיש אינסופים מחזורים. מישהו יכול להסביר לי איך מגיעים לזה מתמטית? תודה!

goldi san

New member
מה מה מה מה מה

את (או אתה, אני לא יודעת. שיהיה את.) יכולה להסביר לי בבקשה למה בדיוק את מתכוונת ב"דרך ההגיון"? לי זה נראה סתם רגיל. בלי קאטץ´.

זהר פלד

New member
אין סוף דוקא נשמע לי

ממש לא הגיוני... אם בודאות תהיה התנגשות אז גם בודאות יהיה סוף למעוף הציפור...

goldi san

New member
זה מאד נחמד שאנשים מגיבים

לשתי ההודעות שלי (בטעות נו) בזה שגם הם לא מבינים למה הבנאדם שחד את החידה מתכוון בדיוק ב"אופן חשיבה הגיוני" ו"אינסוף" וכאלה. אבל זה לא עוזר לנו במיל, כי אף אחד פשוט לא מבין מה הוא רוצה. אני דווקא חושבת שיש סוף, אם יש התנגשות. הציפור אמנם יכולה לעשות מה שבא לה, אבל התנגשות יש. אתה מוכן להסביר כבר מניינים עם הציפור הזאת? זה די מטריד

מה פתאום אינסוף

או שמישהו לא כתב את כל הנתונים של השאלה (למשל שהזמן לא נמדד ביחידות לינאריות או שעל המקור של העוף מותקן חור שחור פורטבילי). בכל שיטה אחרת הרכבות יתנגשו, ויתקיים תנאי יציאה מהלול, והזמן יגמר בשביל העוף, ואז יש לך תשובה יותר גדולה מ-0. או שהעוף יהפך לעיסה דביקה של נוצות וגידים, והוא כבר לא יהיה כשר בכל מקרה אז בפעם הבאה תשיגו שוחט מורשה (עם קבלות). הבעיה כפי שהיא כתובה דורשת שימוש בטור הנדסי מסוג כלשהו, משהו ששמשון שכח מיד כשגזזו לו את השערות בצבא. ניראה לי. אתם סטודנטים. תעשו משהו.

c0pper

New member
אינסוף שמשון!

(שרק אתמול בלילה צחק על ההודעה שלי)

c0pper

New member
תוכיח?

מה תוכיח? בניסוי? אם אתה אומר שהבנת אז אתה יודע שזה תיאורתי! מה בדיוק אתה חושב? שיש ציפור שתעוף אינסוף פעמים בין שתי רכבות נוסעות??? אנשים! השאלה אינה עוסקת במרחקים אלה ביחס מהירות/מרחק.

נירש

New member
תשמע, אם שמשון אומר...

אז אני נוטה להאמין לו. מה גם שלי זה לא נראה הגיוני, אבל קטונתי.

c0pper

New member
אז אתה תראה

שגם שמשון ישתכנע... ולא בקיומם של סופר ציפורים!! רבאק!

c0pper

New member
ודרך אגב:

כן נדרשת ההבנה שמדובר בסדרה הנדסית אינסופית אבל לא מעבר להבנה

אבל איפה פה הפרמטר שגורם ל

איטרציה אינסופית של העוף? מה שאמרתי היה מאד פשוט: אם הרכבות נפגשות כעבור זמן מסוים (150 דקות, אם לדייק) אז העוף לא ממשיך אחרי 150 דקות, וזה אומר שהזמן שלו עלי אדמות תם, וגם המרחב, וכך גם מס´ האפשרויות שלו לעשות פינגפונג רכבות (וזאת בעצם השאלה, לא?) ואפשר להכין ממנו שניצלים כיד המלך. מכירים את sacrifice של ליסה ג´ררד?

למעלה