שאלה קטנה

SHARON 103

New member
שאלה קטנה

יש נגיד שאלה כזאת: מחירו של דג הוא 5 ש"ח . מיכאל קנה 7 דגים, נתן לאחיו הקטן 3 דגים במתנה ואת יתר 4 הדגים מכר לאחותו ב-10 שקל לכל דג. כמה שקלים הרוויח מיכאל? לפי הספר אמרו שהוצאותיו של מיכאל היו 35 והכנסותיו 40 שקלים, לכן רווחו היה 5 שקל. אני אומר ששהוצאה של מיכאל הייתה 35 שקל והיו לו רווח חיובי ורווח שלילי. רווח חיובי של 40 שקל עקב המכירה ורווח שלילי עקב הדגים שנתן במתנה.(כלומר הפסד של 15 שקלים). מה אתם אומרים? איפה אני טועה ????? תודה

IDLVI

New member
תן לעצמך 2 סטירות לחי

הפסד של 15 שקלים היה קורה אילו הוא היה משלם 15 ש"ח לאחיו שייקח ממנו את שלושת הדגים.. אבל הוא פשוט נתן לו מתנה, בלי רווח ובלי הפסד. בשורה התחתונה הוא שילם 35 וקיבל 40. כזה פשוט

Ann2922

New member
תשובה

בשאלה הזאת צריך לחשב כמה הוא שילם בהתחלה 7*5=35 וכמה הוא הרוויח מהמכירה לאחותו כלומר 4*10 לכן רווח של 5 שקלים את מה שהוא נתן לאח שלו פשוט לא מכניסים לחישוב , רווח הוא הסכום שקונים בו מול הסכום שמוכרים בו, הרווח הוא ההפרש

a1b2c3333

New member
תקשיב שנייה,

זה שהוא נתן לאח שלו דגים לא אומר שהוא הפסיד כסף,אלא שהוא הפסיד דגים.

Kayben

New member
תשובה נוספת.

רווח הוא כמה כסף הוא הרוויח שורה תחתונה! לא כמה היה יכול להיות לו בתאוריה. אם הוא לא היה נותן חינם את הדגים, אכן עכשיו היה לו שווי כספי של 55 ש"ח (3 דגים בשווי 5 ש"ח ו40 ש"ח) פחות ההוצאה שלו = 55-35 = 20 ש"ח רווח. כלומר יש לו הפסד תיאורתי של 15 ש"ח מרווח פוטנציאלי... אבל זה כמה יכל להיות לו, לא כמה יש לו רסמי. רווח=כמה יש לו !עכשיו! אחרי ניכוי ההוצאות. בקיצור - יש רווח ראלי, ויש רווח פוטניצאלי... כמו כל ישראלי טוב אתה חושב כמה כביכול הפסדת ולא כמה רווח עשית :)

Proteous11

New member
אין פה מה להתבלבל ... ! ..... :)

הוא קנה 7 דגים ושילם 35 שקל על כולם ביחד , ועל 4 דגים הוא הרוויח 5 שקלים ( השקיע 5 והרוויח 10 ... רווח של 5 על אחד .. ) דהיינו רווח נקי של 20 שקל ..... זאת התשובה ?

Proteous11

New member
ואם לוקחים את המתנה בתור הפסד אז ..

הוא הרוויח 20 כאמור לעיל, והפסיד ( במתנה לאחיו ) 3 דגים = 15 שקל .... הרוויח מהכל 5 שקלים ...

SHARON 103

New member
../images/Emo163.gif../images/Emo41.gif../images/Emo131.gif לא יודע מה נסגר איתי

אני רוצה להבין משהו... אם אני קונה חפץ מסויים ונותן אותו במתנה מבלי למכור אותו, זה הפסד , לא? כי בתכל'ס אני משלם כסף בלי תמורה. לכן אני יכול לנתח את השאלה באופן שונה. תראו,... אני קונה 4 דגים ואני משלם על כל אחד 5 שקלים. סה"כ הוצאתי 20 שקל. כל אחד מ-4 הדגים מכרתי במחיר של 10 שקל. כלומר מכרתי את הדגים במחיר של 40 שקל. מהו הרווח עבור 4 הדגים? הרווח הוא 20 שקל עבור אותם 4 דגים. עכשיו, הלכתי לחנות דגים שוב ונתתי למוכר במתנה 15 שקלים עבור שלושה דגים שכביכול אני קונה ממנו. (כשאני נותן למישהו דג במתנה זה שקול לכך שאני נותן לו כסף במתנה .. לא?) אם ככה , אני מרושש ב-15 שקלים סתם.... זה הוצאה בלי תמורה שווה... כלומר 15 שקל מבלי לקבל כלום בתמורה (הרי אם חברת YES לדוגמא תחלק לכולם מתנות... היא תפשוט רגל תוך שבוע .. לא?, כלומר היא מפסידה כסף) לכן הרווח הוא 20 שקלים עבור 4 דגים פחות הפסד (כשאני נותן משהו במתנה אני מפסיד) עבור 3 דגים ששילמתי על כל אחד 5 שקלים. אם אני צריך לנסות להסביר את עצמי עוד פעם... אני יורה בעצמי....

a1b2c3333

New member
שוב,

תסתכל רק על ההוצאות הכספיות שלך ועל ההכנסות הכספיות שלך... הוצאת 35, הכנסת 40, סה"כ רווח של 5 שקלים. עכשיו,לפי הדרך שלך-אפשר גם להסתכל על זה הפוך: נניח וקיבלת 3 דגים מתנה,שכל אחד מהם עולה 5 ש"ח-זה אומר שהרווחת 15 שקל? לא! זה אומר שקיבלת 3 דגים.סוף.

SHARON 103

New member
אם ככה

אם אני מקבל 3 דגים מתנה והשווי של כל אחד מהם הוא 5 שקל כלומר קיבלתי מתנה בשווי 15 שקל. עכשיו, רווח (לפי ההגדרה) מוגדר כרווח מיידי במטבעות או כרווח מבחינת ערך המוצר. תסכימו איתי (מבלי להרוג אותי) שכשאתם מקבלים מתנה אז אתם מקבלים משהו בעל ערך כספי. זאת אומרת שזה רווח??? אתה אמרת שאם אני מקבל דג במתנה אז לא קיבלתי כסף , אלא דג!!! אבל לדג יש ערך כספי ואני יכול למכור אותו ואז יש לי רווח במטבעות.. יעני, רווח כספי אמיתי. יכול להיות שאני מסבך את החיים, אבל אם ככה מה ההגדרה לרווח? האם זה עודף המטבעות שיש לי בסופו של דבר על כף היד או השווי הפוטנציאלי של המוצר שקיבלתי במתנה?

a1b2c3333

New member
מה פתאום להרוג אותך?../images/Emo140.gif

רווח הוא מה שנשאר לך בסוף-כלומר רווח מצוי/ממשי, ולא פוטנציאלי. תראה, אם החלטת למכור את הדג-כן, אז תרוויח. אבל כל עוד לא מכרת אותו הוא בגדר של רווח פוטנציאלי ולא רווח ממשי. זה שנתן לאח שלו את הדגים-זה לא אומר שהוא הפסיד כסף, זה אומר שהוא פשוט לא הרוויח כסף.

Kayben

New member
ניסיון שני

בתאוריה, אם קיבלת 3 דגים וכל אחד שווה 5, אז יש לך רווח 15 ש"ח. אלא שלרוב רווח במשמעות העממית היא שקנית משהו ואז מכרת אותו, ההפרש בין הקנייה למכירה הוא הרווח. אין זה משנה אם יש לך דג 1 או 5 ש"ח זה אותו דבר. אתה צריך להסתכל על זה ככה: בתחילת הסיפור: לבחור היו: 35 ש"ח בסוף הסיפור: לבחור היו 40 ש"ח. כלומר, 5 ש"ח רווח.זהו. כל מה שקרה באמצע, זה ידה - ידה - ידה. אחרי המבול, שלג דאשתקד. אין זה משנה בקיצור מה עשה, קנה, מכר, נתן, שיחד, גנב, זכה בלוטו, הפסיד בהימורים הכל - במהלך הסיפור. :)

4667

New member
אל תנסה לחשוב בהגיון יומיומי בפסיכו

זה רק יכניס אותך להתפלספות מיותרת. לך דה-פקטו, ותראה מה רוצים. לא צריך להיכנס לראש של הדמויות בשאלה.

למעלה