שאלה קטנה . . .

TOTAHON

New member
שאלה קטנה . . .

מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר גמישות הביקוש ?? כלומר אני מבין שזה שינוי הכמות ביחס למחיר ב-1% או משהו כזה.. אבל הכוונה שלי מזה אומר אם היא שווה ל-1 ?? גדולה מ-1 ?? וכו.. אני לא מבין למה מתכוונים שאומרים גמישה לחלוטין, קשיחה לחלוטין... זה לא אומר לי הרבה.. אשמח אם מישהו יוכל לתת לי הסבר יותר מופשט ופשוט כדי שבתור בנאדם ללא רקע בכלכלה אוכל להבין זאת יותר...

א Ron

New member
אני לא כלכלן

אני מניח שהכוונה לרמת השינוי בביקוש בפרק זמן ארוך. כמה הביקוש יכול להשתנות .בין פרק זמן אחד לשני. (נדמה לי זה השונות varity בסטטיסטיקה) נניח ביקוש כמות 100 שנמדד בחודשים , נגיד שמדדו לפי חודשים ,כל חודש הכמות שלו מופרדת בפסיק , 100,200,20,5,400,30,250,2000,1,100. כאן הביקוש גמיש לחלוטין(לשני הכיוונים) ביקוש קשיח לחלוטין זה שכל חודש נגיד היה 200 במשך שנה. איך קלעתי?

shay6748

New member
ניסיון נחמד

אבל רחוק.... לצערי אין לי זמן כעת להתייחס לשאלה...

גרי רשף

New member
הסבר

המחיר של המוצר הבננות עלה, נניח מ-10 ש"ח ל-15 ש"ח (עליה של 50%). בכמה תקטן תצרוכת הבננות החודשית של הצרכן הממוצע (12 ק"ג עד כה)? ברור שהיא תקטן אך לא ברור אם בהרבה או מעט. יכול להיות שהיא תקטן בכמות זניחה מ-12 ק"ג ל-11 ק"ג (ביקוש קשיח), יכול להיות שהיא תקטן בכמות קיצונית מ-12 ק"ג ל-3 ק"ג (ביקוש גמיש), ויכול להיות שהיא תקטן בשיעור דומה לעליה במחיר (ביקוש יחידתי). זו המשמעות של גמישות הביקוש, והמספר מתאר את היחס בין אחוזי השינוי: כשהוא קטן מ-1 הביקוש קשיח (המקרה הראשון), כשהוא גדול מ-1 הביקוש גמיש (המקרה השני), וכשהוא שווה 1 הביקוש יחידתי. דוגמה כאילו-שימושית (אינני יודע אם באמת משתמשים בזה): נתון שגמישות הביקוש לדיסקים היא 0.5. מה יקרה לכמות המבוקשת אם מחיר הדיסקים יעלה מ-30 ש"ח ל-48 ש"ח (60%)? תשובה: הכמות המבוקשת תקטן ב-30%=60%*0.5. למשל- אם היא הייתה 10 דיסקים לשנה, עכשיו היא תהיה 7 דיסקים לשנה. דוגמה נוספת שיכולה להיות קצת מפתיעה: נניח שמחיר מוצר מסויים הוזל. האם כעת הוצאותינו יקטנו או יגדלו? האינטואיציה אומרת לנו שהן בוודאי יקטנו, אולם זה לא הכרחי! אם הביקוש לאותו מוצר גמיש0,בעקבות ההוזלה נקנה הרבה הרבה יותר, ובסופו של דבר הוצאותינו דווקא יגדלו!

קרלטון

New member
גמישות הביקוש

אומרת שכאשר המחיר עולה, איך משתנה הכמות שאנשים מוכנים לקנות. - אם הביקוש קשיח לחלוטין, זאת אומרת שלא משנה כמה המחיר יעלה, אנשים עדיין יקנו את אותה כמות. לדוגמא, אם היה צריך לשלם על אוויר לנשימה, אז היית משלם כל מחיר שהוא, כי אתה חייב כמות מסוימת של אוויר כדי לחיות, אתה לא יכול לצמצם את צריכת האוויר שלך. - אם הביקוש גמיש לחלוטין, זאת אומרת שאנשים מוכנים לשלם רק מחיר מסוים ומעליו לא יקנו כלום. כלומר לא רק שיפחיתו את הכמות שהם צורכים - הם יפחיתו אותה לאפס. ולמקרה הכללי: - ככל שהביקוש גמיש יותר, כמות היחידות שאנשים יצרכו תרד בצורה תלולה יותר כאשר מחיר המוצר עולה. - ככל שהביקוש קשיח יותר, כמות היחידות שאנשים יצרכו תרד בצורה מתונה יותר כאשר מחיר המוצר עולה.

למעלה