שאלה קטנה

maverick88

New member
שאלה קטנה

יש לי מטען ניח Q ומטען נייד q. q עובר מרחק dR כאשר הוא צובר מהירות ומאבד E פוט'... העבודה שהמטען Q מבצע שווה לשינוי E קינטית (או לחילופין פונציאלית)? (שאלה אולי טיפשית פשוט אני לא בטוח כי העבודה הכוללת שווה 0 אז אולי יש לי בילבול פה) תודה

People

New member
בכלל יש בעיתיות במשפט עבודה- אנרגיה

מספיק לראות את שתי הגרסאות שלו בנוסחאון הבגרות בשביל להתבלבל. עבודה הוא גודל שקשור לכוח - כוח מבצע עבודה. ישנם כוחות בעלי תכונה יפה - הם כוחות משמרים. התכונה הזו בעצם מאפשרת לנו לדון באנרגיה הקשורה בכוח ולא בכוח עצמו (ע"י כך לעבור מתיאור ווקטורי לתיאור סקלרי). דוגמאות - כוח אלקטרוסטטי ואנרגיה פוטנציאלית אלקטרו', כוח גרביטציה ואנרגיה פוטנציאלית כובדית. וכמובן שישנם כוחות לא משמרים כמו כוח חיכוך, כוח סחיפה וכו'. משפט עבודה אנרגיה קושר בין עבודת כוחות , לשינוי באנרגיה הכוללת - כאשר ישנה הסתייגות חשובה: אם כללנו את עבודת הכוח המשמר - לא נחשיב את השינוי באנרגיה הפוטנציאלית הקשורה בכוח הזה ולהפך. הסיבה שלא נתחשב גם בעבודת הכוח וגם בשינוי באנרגייה הקשורה בכוח היא כי אז אנו בעצם דנים פעמיים באותה תופעה. אנו רשאים לדון או באנרגיה הנובעת מכוח משמר, או בכוח עצמו - ולא בשניהם. במקרה שלך, העבודה מתבצעת ע"י הכוח האלקטרוסטטי - ולכן הוא גורם לשינוי באנרגיה הקינטית בלבד. התחשבנו בהשפעת הכוח, ולכן לא נדון באנרגיה הקשורה בכוח - האנרגיה הפוטנציאלית האלקטרוסטטית. אני מקווה שזה ברור - פשוט זו נקודה בסיסית וחשובה שלא שמים לה מספיק דגש.

אחמס1

New member
אם אתה מניח שלא פועל כוח חיצוני,

אז כן, כוח אלקטרוסטטי הוא משמר => העבודה על q היא אפס. השינויי באנרגייה הקינטית = מינוס השינויי באנרגייה הפוטנציאלית

takeitez

New member
מה זה העבודה על q היא אפס?! לא פועל

עליו כוח? שוב- בגלל זה חשוב מה שרשמתי, אתה יכול להתייחס לאנרגיה פוטנציאלית ולא לכוח ואז לומר שהעבודה הכוללת היא אפס. (ולהשתמש בחוק שימור האנרגיה כמו שרשמת) לעומת זאת אתה יכול לומר שהעבודה שביצע הכוח האלקטרוסטטי שווה לשינוי באנרגיה הקינטית. מן הסתם התוצאה זהה.

People

New member
../images/Emo9.gif אופסי, זהו ניק של בן משפחה אחר

מוזר שהניק שלו היה פעיל, הוא כבר המון זמן לא כותב בפורומים...

למעלה