שאלה קטנה....

שאלה קטנה....

מה אתם הייתם עושים במקרה הנ"ל (במידה והיתם בעל החווה): ישנו סוס אחד שהגיע לחווה שלכם לפני כחודשיים וקצת... כשהוא הגיע החליטו לעבוד איתו בצורה אחרת שתקל עליו ושתלמד אותו הרבה ובעיקר שתעלה אותו ברמה (הוא סוס נורא מוכשר)....אחרי חודשיים וחצי, הסוס כבר התרגל -פחות או יותר- למקום החדש ועבר כברת דרך ארוכה ולמד והתקדם המון. ופתאום אחרי חודשים מתקשרת איזה ילדה מחוות המקור של הסוס ומבקשת לבוא לראות אותו ולרכב עליו. חשוב לציין שלסוס היה מאוד קשה להסתגל למקום החדש ולצורת העבודה החדש ובגלל שלא הורגל אליה קודם הוא נלחץ ועשה בעיות בגלל זה. עכשיו השאלה היא כזאת: הסוס עבר דרך ארוכה ומייגעת בשביל להגיע לרמה הזאת ובעל/ת החווה אינו רוצה שהילדה תרכב על אותו סוס בגלל שהיא/הוא לא רוצה להחזיר את הסוס אחורה (לאותם זמנים) של עבודה שונה. היא/הוא לא רוצה להרוס את הסוס ולהחזיר אותו אחורה בצורת המחשבה והעשייה. ואם הילדה תרכב עליו (היא לא רוכבת כל כך טוב) זה יקרה. הילדה מאוד מאוד מאוד אוהבת את הסוס ומתגעגעת אל הסוס (ליתר דיוק לא ראתה אותו כבר כמעט 90 ימים
) והלב שלה נשבר שאומרים לה את זה. מה אתם הייתם עושים? נותנים לילדה לרכב על הסוס וככה משמחים את הסוס (שמאוד אהב את הילדה) ואת הילדה ולעזאזל עם ה"חזרה אחורה בצורת המחשבה של הסוס". ועושים לה את החודש או לא מסכימים בשום פנים ואופן... שכל העבודה הקשה של החודשיים תהרס?!

הילדה הזאת לא תזיק לסוס כל כך..

היא יכולה לרכב בהדרכת המאמן של הסוס שיעזור לה לרכב את הסוס במסגרת החדשה שהסוס לומד בה..לרכב עליו מעט והמעט הזה ברוך השם יספיק לה ועוד איך ולא יזיקו לסוס אבל זה תלוי איך הסוס, כי בהתחלה הוא לא היה כל כך שקט..אם הוא נרגע קצת אז אחלה בהצלחה מיכלצר!

מעבירים לילדה אימון על הסוס ועובדים

בדרך החדשה נכון שלילדה יהיה קשה יותר לעבוד ככה נכון שזה אולי יהרוס טיפה את העבודה עם הסוס - אבל זה לא משוה ניצחי, זה כמו שאחד מאיתנו יעלה על סוס של המדריך שלו לשיעור אחד/חצי שעה ואח"כ המדריך יעלה שוב. במידה ולא ילמדו את הילדה ולא יראו לה את הדרך החדשה היא לא תדע וחבל, אז כדאי להראות לה
וזו רק רכיבה אחת זה לא שזה על בסיס קבוע ואז במאת הסוס יחזור אחורה רק רכיבה אחת...מה כבר יקרה? הסוס ילמד עוד שטות? אם הוציאו לו מהראש את כל מה שכבר היה אפשר לעושת עוד מאמץ קטן ולשמח את הילדה

wildrider

New member
תשנה תשנה.... זה ממש לא נראה ככה

אבל ברגע שעושים טעות אחת וחוזרים עליה יותר מפעמיים תלוי לפי הסוס הטעות הזאת עולה בחודשיים של רכיבה...

wildrider

New member
*משנה ..חח שלא תעשי לי ברדק

עם הלשון אני כבר לא יודע מה זה...

אבל הילדה מכירה את הסוס טוב..

היא הייתה רוכבת עליו המון פעם..ואם המאמן יהיה צמוד אליה ויעבוד איתה בטכניקה החדשה שמלמדים את הסוס זה לא ישפיע יותר מדי בעיקר שהיא מכירה את הסוס
מדהימים או לא!?

wildrider

New member
מדהימים ביותר ....

הגבתי לשם משתמש תפוס בכך שהיא לא האמינה שרכיבה של חצי שעה תשנה חודשיים של אילוף אבל בנוגע לדיון אני בעד זה שאם המאמן יהיה צמוד אליה זה לא ישפיע יותר מדי אבל כמובן חובה על המאמן במידה והיא עשתה על הטעות והיא חוזרת עליה לעלות על הסוס ולתקן את הטעות..

(זאת מיכל) וניצקוש ישנה../images/Emo1.gifבסלון

מה שמעצבן אותי בקטע הזה זה שקצת מזלזלים בי כאילו במשך שנה וחצי שלמים אני הייתי בין הרוכבים היחידים שרכבו עליו.. ואני רכבתי עליו באמת שהמוון (2-3 פעמים בשבוע).. ואני כל כך מכירה אותו זה מדהייםםםם וזה מעצבן שככה מזלזלים בי שאני יוריד תרמה שלו כאילו זה נכון שאני לא רוכבת עליו מדהים והוא סוס ממש קשה.. אבל ככה לשבור לי תלב?!

זאת שוב מיכל

ותאמיןם לי שגם אם אני קצת מזיקה לרמה שלו זה לא מפריע לשנינו כי שנינו תמיד נהנינו ברכיבות כל כך...
וגם מילניומי אני בטוחה שכמעט תמיד נהנה... כי אני תמידה קפדתי לתת לו את היחס הכי טוב שיש ולתת לו הרגשה שהוא הכי טוב בעולם ושכל מה שהוא עושה זה לטובה...

wildrider

New member
יש שני אופנים לבעיה

מה את רוצה להוציא מהרכיבה שלך על הסוס? הנאה או התקדמות? ברגע שהסוס עובד יותר טוב הסיכויים שלך להתקדם איתו עולים משום כך כדי לשמר את הרמה הזאת עליך לרכב עם מאמן שיראה אם את עושה טעות ויגרום לך לתקן אותה . אני מנסה להבין את הקשר הרגשי שיש לך עם הסוס אבל לא מצליח כי אני לא נקשר ממש רגשית יש לי בעיה עם הקטע הזה, אבל שוב לא נראה לי שתהיה בעיה שתרכבי על הסוס כמו שאמרתי אני בעד שכאשר תרכבי על הסוס והמאמן יהיה נוכח בזמן הרכיבה והוא יגרום לך לתקן טעויות שאת עושה אז זה לא נורא... יהיה טוב..

Saint Marko

New member
פפ.. הכל יהיה בסדר...

דבר ראשון, אם אותה ילדה תבקש בחווה שמאמנים את הסוס לעשות שיעור רכיבה על הסוס הזה אז העניינים יהיו הרבה יותר קלים.. ושילדה הזו לא צריכה להמעיט בערכה בגלל שהיא חושבת שהיא רוכבת גרוע. בהצלחה.

הצצתי פה, ואני חייבת להגיב לך:

כמובן שנדרשת הסכמה של החווה שבה נמצא הסוס, אלה כללי המשחק. אבל "הילדה הזאת" רוכבת יפה מאוד. ורכיבה חד פעמית לא הולכת להרוס את הסוס או חודשיים של עבודה. לכל היותר, "הילדה הזאת" יכולה לבקש (ולשלם) שיעור על הסוס. ככה יהיה לה גם מה להרוויח מזה חוץ מהרכיבה עצמה (כי המאמנת היא מעולה). חוצמזה, שאפשר אולי לבקש מהמגריכה של "הילדה הזאת" להתקשר למאמנת שם ולבקש בשמה? מה את אומרת?

חחח.. יעלה זה לא כזה פשוט

אני הייתי שם היום (
) וביקשתי...וגם תמורת תשלום והיא לא הסכימה לי... כי: "זה יחזיר אותו אחורה אחרי חודשיים של אימונים אינטנסיבים "...
אני לא חושבת שאני עד כדי כך יכולה להרוס את כל החודשיים האינטנסיביים האלה כאילו בסה"כ אני רכבתי עליו כמעט הכי הרבה בחווה...
ואני מכירה אותו מעולה ומיותר כבר להציג את זה בתור מקרה אנונימי...חחח

תודה יעלה

אבל לא יודעת לא נעים לי לבקש מחגית וחוץ מזה אני הבנתי שדניאלה לא רוצה שאני אעלה עליו כי זה יהרוס את כל העבודה שלה ככה שגם אם חגית תבקש היא תענה לה את אותה תשובה אבל תודה בכל מקרה ו-
בחזרה. ד"א לא ראיתי אותך כבר הרבה זמן בחווה

למעלה