שאלה קטנה ....

vizini

New member
איך אני טועה?

במערכת שנעה יחסית לתיל, נעים גם נושאי המטען החיוביים וגם השליליים. לכן יש בתיל זרמים (אחד של נושאי המטען החיוביים, שני של השליליים).

Palindrom

New member
אה, כמובן, זה נכון

חשבתי שאתה מתכוון במערכת המעבדה. אבל "אתה טועה" התיחס לעובדה שאתה אומר שצפיפות המטען היא 0. נכון שיש זרמים- אך מהירויותיהם שונים. בגלל זה, הצפיפות שלהם שונה (הרי במערכת מעבדה היא הייתה שווה). מבין? אם אתה עוד ממש (אבל ממש) מתעקש
, אז יש שתי אפשרויות: פנה לברקלי כרך 2, שם זה מוסבר מצויין, לפחות אני מאוד אהבתי אותו כשקראתי אותו לפני חודש (כשלמדתי למבחן הקורס). אם נורא לא בא לך, אז תגיד ואני אנסה לכתוב לך הוכחה מלאה (עפ"י תורת היחסות). אבל עשה טובה, תחשוב טוב לפני שאתה מעביר אותי סבל כזה. המשחקים האלגבריים עם המהירויות שם ממש לא נעימים. בינתיים לילה טוב, אני אבדוק את תשובתך מחר.

EyalNik77

New member
../images/Emo41.gifנצלש../images/Emo41.gif אם כבר יחסות...

המונח הזה של התכווצות האורך לא ממש ברור לי.. כאילו..אם הזמן כמימד מתארך אני יכול לדמיין אורך כמימיד (אגב כל השלושה?*) מתכווץ.. מה שלא ברור לי זה מה קורה לחומר.? האם גם הוא מתכווץ? האם זוהי באמת התכווצות או רק אפקט הנגרם מאופי התנועה (v==>C( ?

Palindrom

New member
זאת לא התכווצות עצמית

כלומר, האדם עצמו לא מרגיש פתאום שקטן לו האף. מי שמסתכל עליו רואה אותו קצר יותר- ושאלת שאלה מצויינת, האם כל שלושת המימדים? ובכן לא, רק המימד המקביל לכיוון המהירות.

EyalNik77

New member
תודה אבל נראה לי שלא הבנת אותי..

כששאלתי לגבי החומר התכוונתי מנקודת המבט של הצופה הנייח כמובן... אם הוא ימדוד רדיוס של פרוטון הנע בכמעט C הוא יקבל ערך קטן מהרגיל? נניח שכן, מה המשמעות של זה? האם זוהי האינפורמציה שהתעוותה ?

Palindrom

New member
כן, במדידתו הערך ישתנה

הכל "מסתדר" כדי שגם אתה תמדוד שמהירות האור היא c. זאת הנחת היסוד היחידה של תורת היחסות. משמעות? מה הכוונה?

למעלה