שאלה קטנה:

shiralevi

New member
שאלה קטנה:

אני אשמח אם תוכלו להסביר לי קצת על past progressive, ומה בדיוק ההבדל בינו לבין past perfect (ואם אפשר- הסבר גם עליו).. תודה מראש.

נ ע מ ה א

New member
Past progressive

הנוסחא היא: p.p+were+v1+ing p.p= person plural) משתמשים בPast progressive ב-2 מצבים 1.כאשר קורות 2 פעולות בו זמנית בעבר (ומופיעה המילה as, while) לדוגמא- I was reading a book while you were watching tv 2. אם יש בעבר פעולה אחת ארוכה ואחת קצרה, ופעולה אחת מפריעה לשניה, הארוכה יותר תהייה בPast progressive והקצרה יותר בPast simple בד"כ המילה When מתארת את ה Past simple לדוגמא- I was taking a shower when the phone reng *הפועל Be לא יכול להיות ב Past progressive *משתמשים בPast progressive אם היה ציון של זמן של שעה בשעון (ז"א שהפעולה התחילה לפניי ונמשכה אחריי) לדוגמא- At 8 o'clock, I was doing my homework *אם יש רק פעולה אחת במשפט ואין פעולה מתמשכת, משתמשים בPast simple לדוגמא: She wrote a letter yesterday

roma4k

New member
חחח מיצטער לא רציתי לעשות רושם של ה

תקפה, אלא של תיקון ללמידה. שהשואל ידע את הצורה הנכונה. סליחה שוב פעם.

נ ע מ ה א

New member
לא, זה בסדר...

אני לא עושה טעויות כאלו בד"כ... זה כנראה היה בהיסח הדעת... טוב שהסבת את תשומת הלב שלי.......

נ ע מ ה א

New member
Past perfect

נוסחא: p.p+had+v3 משתמשים ב Past perfect לציון פעולה שהסתיימה לפניי פעולה אחרת בעבר לדוגמא: By the time he got to the station the bus had left -כשיש 2 פעולות (או יותר) והאחת הסתיימה לפניי השניה, הפעולה שהסתיימה קודם, תהייה בPast perfect והשנייה, שהסתיימה לאחר מכן, תהייה ב Past simple מילות רמז לPast perfect: By the time: By the time we arrived, the movie had begun Befor: She had eaten alot of ice cream befor she went on a diet After: After the guests had left we cleaned the house -במידה ורוצים לצרף adv. למשפט בPast perfect ה adv. תמיד יבוא במשפט בין ה had ל v3 לדוגמא: When we arrived to the airport, the plane had already landed ____________________ יש עוד כמה הערות, אבל אלו הם הדברים העיקריים... מקווה שעזרתי

למעלה