שאלה קטנה...

SHARON 103

New member
שאלה קטנה...

איך אתם ממליצים ללמוד את המילים שבמילון שמחולק לכל אלה שלומדים בקורס קידום -תיכון? זה כמות אדירה של מילים וזה יכול לטמטם בן אדם כמוני... אני יודע שאני אחרוש על זה אבל זה לא נתפס כזה, את כל המילים חיבים לשלוט בהם כדי להצליח לפחות ב- 90% מהחלק הזה בבחינה? מקווה לתשובה תודה

Mapisto

New member
לפני כמה הודעות

אמרת שהקורס שלך מתחיל עוד 3 שבועות בהודעה הקודמת, אל תקדימי את הסוסים לפני העגלה (או שמא זה הפוך, העיקר הכוונה
) והמדריכים שלהם ילמדו אותך כל מיני שיטות וכאלה. במקומך הייתי נהנה מכל רגע לפני. אבל אם את מתעקשת ללמוד לפני, יש לך מאמרים טובים פה שמתרכזים בשיטות ידועות כמו אצוסיאציות והתמונה וכאלה, אבל השיטה הכי טובה לדעתי זה לדבר עם חברים במילים פלצניות (הממ סליחה מליציות לשם הפולטיקלי קורקט), אבל זה מתחיל להיות מוזר ומצחיק בשלבים מאוחרים שאת מדברת גם עם אנשים שלא יודעים את המילים. והכי חשוב לא להלחץ, מקסימום לא תדעי 100 אחוז מהמילים ביום הבחינה, תדעי נגיד 70-80 אחוז שזה לא רע בכלל, ועם קצת מזל כל השאלות במבחן יהיו מילים שאת יודעת. וחלקנו עברו את זה, ויודעים שזה פשוט חרשנות מגעילה אבל אין ברירה
אז בקיצר, קחי כמה ימים של מנוחה, חברים, ים מסיבות וכו' ואל תחשבי על זה בכלל
.

yrljrl

New member
בניגוד לדעתו של MAPISTO

לדעתי, חשוב מאוד שתתחילי ללמוד מילים כבר עכשיו, וכמה שיותר מוקדם. כיוון שנרשמת לקורס תיכון של קידום, שכל המילים אודותיו כבר נאמרו בפורום זה בעבר, והוא קצר יותר מהקורסים האחרים, ובלי שום קשר, גם אם זה היה קורס אחר, לימוד מילים זה משהו שלוקח זמן. ברגע שתתחילי את הקורס יהיה לך לחץ של זמן וצורך לתרגל את יתר הנושאים שתלמדו בקורס, ולכן חשוב מאוד שתנצלי את הזמן עד אז כדי ללמוד מילים ולהשיג "פור" על הכיתה בשביל עצמך.(נכון דרך אגב, גם לאנגלית) לגבי שיטות ללימוד אוצר מילים, דפדוף בפורום זה ג"כ יתן לך מספר שיטות יעילות, ובלי שום קשר, ליצור לעצמך אסוציאציות שיזכירו לך את הפירוש עשוי לעזור. מנוחה, ללכת לים, לבלות, חברים וכו', אפשר לעשות גם במקביל ללימוד אוצר המילים, וגם בעוד 3 חודשים כשכל כאב הראש הזה יגמר. אם כבר נרשמת כדאי להשקיע, ויפה שעה אחת קודם.

bralon1

Member
אני לא חושב שהוא ישיג פור על הכתה

כי מן הסתם יהיו עוד בכתתו שיעשו זאת. וחוץ מזה אם קידום שולחים את שתי החוברות במתמטיקה והמילון זה מן הסתם כדי להשתמש בהם כבר איך שמקבלים אותם (טוב אולי לא ישר אבל בהקדם). אני חושב שצריך (זה מה שאני מתכנן לעשות אחרי שאסיים את החוברת במתמטיקה שלהם השבוע) גם לקחת ספר פסיכומטרי מהסיפריה (אני חשבתי על אחד שונה מזה של קידום כדי שלא ייצא שאני אתרגל אותם תרגילים גם בקורס) ולהתחיל לתרגל ממנו.

yrljrl

New member
ישיג פור על הכיתה מבחינה

זו שכשמדריך יתן לשיעורי הבית את האות א' הוא כבר יהיה באות י'. התחרות עם התלמידים בכיתה לא ממש רלוונטית כאן

Mapisto

New member
אני חולק

באמת, גם ככה כל החופש נהרס מהפסיכו הזה ואתה חושב שאם יהיה לה פור זה ישנה משהו
, כולם יסיימו את המילון בשלב מסויים. והפור שלה לא יזיז בכלום. ובחוברת במת' ההסרת החלודה הזו, אני מאמין שרוב האנשים יודעים כפל וחילוק ארוך וחיבור וחיסור קל וחומר פיתרון משוואות וכל השאר (חומר שנטחן בביצפר) מי שלא יודע, ומי שבא לו, ויש לו זמן פנוי אז בכיף, תהנה אם זה מה שעושה לך טוב. פשוט אני חושב, שצריך איזו שהיא מנוחה עצבנית לפני הגינהום.

למעלה