שאלה קטנה

• פותח הנושא Arana
  • פורסם בתאריך

Arana

Well-known member
מנהל
שאלה קטנה

איך מתרגמים behavior genetics? האם "גנטיקה התנהגותית", או "הגנטיקה של ההתנהגות" או "התנהגות גנטית"? הכוונה לתחום מחקר שמנסה למצוא סיבות גנטיות להתנהגות ולא רק לתכונות פיזיות, ולכן נראה לי ש"גנטיקה של ההתנהגות" מתאים כאן. מה דעתכם? האם יש לזה מונח מקובל?

Arana

Well-known member
מנהל
ומנצל"שת את עצמי לשאלת אנגלית

האם כאשר תוך דיבור פונים אל בן משפחה כגון אב, אם, אח, אחות - צריך לכתוב מילה זו עם אות גדולה? למשל: ?How are you, Father או שצריך לכתוב ?How are you, father ההתלבטות: מדובר בשם עצם, אך הוא משמש מעין "שם פרטי" עבור אותו אדם שפונים אליו, וזאת להבדיל מהתייחסות כמו I told my mother I love her, שבה אין פנייה לאם.

ללילילל

New member
(אופס החליפו לי את השם)

יותר מדי משתמשים בבית... נראה לי שצריך לכתוב באות גדולה, בדיוק מהסיבה שציינת.

נֵץ

New member
אולי אפשר שניהם?

כי ניסיתי לחפש בגוגל (אע"פ שכפי שכבר הסברתי לכמה אנשים, זה לא אומר הרבה), ובאותו דף זה הופיע גם עם אות גדולה וגם בלי (אפילו שורה אחרי שורה). הדף המדובר - מתחת לכותרת "Date: 6-30-99".

Arana

Well-known member
מנהל
קיבלתי תשובה../images/Emo13.gif

ע"פ מה שכתוב בכללי האצבע בסוף העמוד, יש אות גדולה במילים כמו mom ו-dad, כאשר משתמשים בהם כשמות. !thankee-sai

almog4

New member
Behavior Genetics

בביטוי Behavior Genetics הנושא במשפט הוא לכאורה הגנטיקה . (באנגלית כידוע אומרים גנטיקות ברבים, ולא גנטיקה ביחיד.) לכן : משמעות הביטוי היא "ההתנהגות של הגנטיקה" , או "גנטיקה התנהגותית". אבל גם באנגלית יש פה כפל משמעות, מכיוון שלא אומרים את התואר Behavioral Genetics כפי שהיה מתבקש לומר, אלא את המילה Behavior. ואכן, כפי שמצויין בקישור המצורף למטה - כפל המשמעות הוא במקומו, וגם במאה ה- 21 שבה הגענו לירח ולמאדים - אנחנו מצויים בתחום האפור, שבו איננו בטוחים באופן חד משמעי אם מה שמשפיע בעיקר על התפתחות האדם הוא ההתנהגות הסביבתית, או הגנטיקה.
דני

Arana

Well-known member
מנהל
בסופו של דבר

כתבתי "הגנטיקה של ההתנהגות" מכיוון שהקטע עוסק ביסודות הגנטיים להפרעות פסיכולוגיות, ונראה לי מתאים יותר לשים את הדגש לכיוון זה. תודה!

למעלה