שאלה קטנה

cassidi curtis

New member
שאלה קטנה

האם מלחמת העולמות של ג'ף ווינס נחשבת לרוק מתקדם על פי ההגדרות של המדריך העברי לרוק מתקדם שנתתם לו לינק?

עמית ע

New member
...No Offense, But

זה דבר שאת/ה יכול/ה לבדוק בעצמך: לקרוא את ההגדרה שיש במדריך, להאזין לאלבום ולבדוק אם הוא עונה להגדרה. זאת לא משימה שמצריכה דיפלומה. חזור/חזרי אלינו אחרי שבדקת וספר/י לנו מה הממצאים שלך

cassidi curtis

New member
ממצאים

לפי ההגדרות זה כן עולה על הקריקטריונים, אני רק מתה לדעת למה זה לא מומלץ שם. התקליט הזה הוא יצירת מופת.

meandmeandme

New member
המממ

היה פה שירשור ממש ממש לא מזמן, הביאו כמה אומנים ניו-קלאסיים לדוגמה ושאלו אם זה פרוג.. יש שם דיון שעוסק בהגדרות (כמו שאנחנו אוהבים) ומסביר למה ההגדרה מהמדריך לא הכי מדוייקת. אבל אם כבר.. זה בהחלט תקליט יפיפה
. הוא פרוגרסיבי בחלקו, אך לא במלוא המובן.

עמית ע

New member
יפה

האלבום אכן עונה על מספר לא מבוטל של קריטריונים להגדרת "רוק מתקדם" ועל כן ניתן לסווג אותו, אם מאד רוצים, כ-"רוק מתקדם". מדוע, את שואלת, אין האתר מאזכר את האלבום? ובכן, האתר מנוהל באופן בלעדי ע"י איש אחד שקובע את התכנים. אין ועדה בלתי תלויה שבוחרת מה יכנס ומה לא. יש שלוש אפשרויות: הוא לא אוהב את האלבום / הוא לא מכיר את האלבום / הוא לא חושב שהאלבום הוא אלבום רוק מתקדם. אני מהמר על א' או ג'. ג', כי לצד הקריטריונים שהאלבום עונה עליהם (קטעים ארוכים, מבנה קטעים משתנה, שפה גבוהה, אלבום קונספט על נושא עתידני, כלי מוביל - קלידים, הרבה אפקטים), אי אפשר שלא להבחין בנטיות המסחריות שבאות לידי ביטוי במקצבי דיסקו ולחנים מאד קליטים. זה די עומד בסתירה.

cassidi curtis

New member
יפה לי

הקטעים שנשמעים כמו דיסקו די מוזרים, אבל היי התקליט הוא משנת 1978. אבל יחסית לקטעים אחרים שנמצאים בו, הוא הקדים את זמנו. יש שם חלקים שמתעלים על פני הזמן שעובר, לא משנה כמה השנים יעברו זה עדיין יהיה קלאסיקה שאין כמוה.

RamiSun

New member
יש פה בעיה מסוימת

כמעט כל המוזיקה לסרטים יכולה לעמוד בהגדרות של רוק מתקדם, אבל היא לא, לדעתי בגלל עצם היותה מוזיקה לסרטים. קלאסית ואיכותית ככל שתיהיה. מלחמת העולמות הוא פסקול מעולה, אבל פסקול.

jester789

New member
מלחמת העולמות...

אני מקשיבה לאלבום כבר כמה שנים.. ואם להיות כנה זה היה אלבום הפרוג הראשון ששמעתי (ואהבתי מאוד)... האלבום הוא אלבום פרוג מובהק. היצירה מבוססת על ספר שנכתב ע"י H.G. Wells, ויצא לאור ב 1898. אני ממליצה לכולם לפנות שעתיים בחיים העמוסים שלכם, ולהקשיב לאלבום. גם אתה רמי.

jester789

New member
עוד דבר קטן שאני חייבת לציין

בקאסט של האלבום ניתן למצוא כמה שמות ידועים מסצנת הרוק: Richard Burton : voices Julie Covington : voices David Essex : voices Justin Hayward (Moody Blues): voices Phil Lynott( Thin Lizzy): voices Chris Thompson(Manfred Mann`s Earth Band) : voices Chris Spedding : guitars Jo Partridge : guitars Herbie Flowers : bass Barry Morgan : drums Barry da Souza : percussion Jeff Wayne : keyboards

meandmeandme

New member
אם אני לא טועה

גם ריק וייקמן נטל תפקיד כזה או אחר וטרם את קולו לאחד התפקידים.

jester789

New member
ישנו איזכור

של וויקמן בהקשר של מלחמת העולמות. הנה הפירוט המלא מ allmusic.com

cassidi curtis

New member
סוף כל סוף

צדיקה את! אני פחדתי שנים מהאלבום הזה. בתור ילדה זה עשה לי סיוטים ועכשיו אני חייבת להקשיב לזה לפחות פעם אחת ביום, לפעמים יותר. זה פשוט אחד הדברים הכי טובים ששמעתי, במיוחד forever autumn

jester789

New member
:))) תודה תודה!

לקח לי כמה זמן (שנים) להבין אותו, אבל לאהוב, אהבתי מלהתחילה.. חוץ מזה, רק הציורים בחוברת הדיסק, גרמו לליבי לרטוט! חחחחח השירים באמת נפלאים... מסוג השירים שלא נמאסים. גם בפעם המאה.

למעלה