שאלה קטנה...

שאלה קטנה...

מתי אמור להיות לדוג קצת הגיון? זה לא יום שני?? באתי דרוך ומוכן
באיזה שעה זה יתפרסם אם זה יתפרסם?

giba70

New member
../images/Emo124.gif לדוג קצת היגיון ../images/Emo19.gif 8

שלום לכולם
איש הקש כבר מוכן. ואתם מוזמנים לחדד את השכל לבלבל מילים ולהפליג בדימיון ובמטאפורות. כן, זה הזמן לקרוא בין השורות
אז הנה השאלות, ובסיום ההודעה, הסבר ודוגמאות של שאלות ושיטות לפתרון. אני מקווה שכעת יצטרפו ראשים לסיעור המוחות השבועי...
1) יש לך רנטגן, אבא שלך זגג... 2) רוצה קרע מטיל ששינה את פניו 3) הקרדיולוג הוא התשובה 4) במערב הוא כמו הסנדלר שהולך יחף 5) נו כבר, השטיח האדום מוכן!
הסבר מפורט:
שימו לב, זהו חידון שבו ההגדרות הן כמו בתשבצי היגיון המופיעים בעיתונים שונים. אז הנה בשבילכם קצת הסברים על סוגי השאלות מקווה שזה יעזור קצת.
חלק מההגדרות הן לא כל כך מסובכות כמו בדוגמה של "ציבורית וגם פרטית" שזה בעצם "היא שייכת לכולם כמו שהיא שלך" (יהלום). הגדרה: הס! אתה יכול לגעת פתרון: שקט שאפשר למשש - נפתלי הדג
בשאלות אחרות אני קצת מסבך את המילים של הפתרון. כלומר, אני לוקח מילה או מילים ומקביל אליה/אליהן מילה או מילים בהגדרה, וכנ"ל למילה הבאה אחריה. לדוגמה: הגדרה: זה עכשיו, כמו שהרופא אומר פתרון: הגיע הזמן לנשום עמוק - ארץ זרה הגדרה קשה משבוע שעבר הייתה מסוג כזה: הגדרה: חזור כמו תקליט ליד המכון ללא תו פתרון: שוב מסתובב ברחובות בלילה - ערב חולה חזור=שוב, כמו תקליט=מסתובב, ליד המכון (וייצמן)=רחובות, ללא תו=בלי-לה
לעתים אני עושה איזו הקבלה אסוציאטיבית: הגדרה: כאילו מיק ג'אגר לא זז. פתרון: כמו אבן מתגלגלת שעומדת במקום - אמונה עיוורת הגדרה: במעגל הייתי יכול להימלט פתרון: מנסה לברוח ונתפס בפינות - עד כלות
לפעמים מילה או מילים בהגדרה יכולה להיות בלבול אותיות של מילה או מילים בשורה המבוקשת: הגדרה: צדיק בבקשה למנהל שלא יקח פתרון: נצא אל הבוסתן - בואי הביתה האות צדי"ק (אמורה להיקרא צד"י, אבל זו טעות נפוצה בחידונים) בתוך בקשה (נא)=נצא למנהל שלא יקח אל הבוס-תן וגם ההגדרה הטרייה שענת פתרה היום: הגדרה: יש לוח בתוך האש, הוא לא צועק פתרון: האיש לוחש בקול שקט - האיש שבקיר יש לוח בתוך האש= האיש לוחש
לפעמים גם כל ההגדרה מהווה משמעות אחרת של השורה המבוקשת. הגדרה: תתחילו לדבר, נחתנו. פתרון: חם על הירח אפשר להפסיק לשתוק - חם על הירח הגדרה: לעבוד במחלקת התברואה? להפך! פתרון: לתת לרחובות לנקות אותך - אבק בנעליים
עוד כמה דוגמאות להגדרות שהיו אצלנו: הגדרה: המתמטיקה חונקת אותי פתרון: אני נשנק בין השברים - נכנע לך הגדרה: החכם בלילה ממילא לא רואה פתרון: על כתפה ינשוף עיוור - הדמעות של לילי הגדרה: קילפתי וקילפתי ובסוף לא מצאתי זמן פתרון: מתחת לשכבות גיליתי שחסרים לי רגעים הגדרה: נעשן טיים פתרון: נשרוף ת'זמן נשרוף נשרוף - מונסון הגדרה: זה בראש טוב פתרון: וזה נעים לי בקרקפת - אני יודע הגדרה: ארזתי את הרגשות פתרון: והלב הלב במזוודה - רועד והנה לינק ישיר למאגר החידונים שהיו, אולי תרצו להציץ. אז אם בא לכם לאמץ את תאי המוח, תפתחו קצת את הראש ורצוי שהמילים של השירים יהיו בהישג יד.
לכל המנסות והמנסים
צוות "לדוג קצת היגיון" לדורותיו

ענת1986

New member
אתה באמת מוכן מבעוד מועד!!! ../images/Emo45.gif

נראה לי שאישי צד לנו את כל האבטיחים השבוע!

שואף להגיע אילך ולקרייזי

אז צריך להתאמץ קצת כי אתן אלופות..
(איזה התחנפות חחח
)

giba70

New member
מי ידע אם לא אישקי? ../images/Emo176.gif

הקרדיולוג מכיר את הלב...

ענת1986

New member
1...

"קרני הפלא חותכות מבעד לריסים"- רעש לבן.. אומנם היה כבר את השיר הזה פעם, בתחילת החידון, אבל זה נראה לי מתאים מאוד אז רשמתי...

למעלה