שאלה קטנה

crazy eliaz

New member
שאלה קטנה

אני בן 16 ואני שותה לפחות פעם פעמיים בשבוע האם זה יותר מדיי??? האם זה יכול להזיק לי?

Orrza

New member
תשובה חשובה!!

אם אתה מתכוון לנזק גופני, אז תלוי מאוד כמה אתה שותה בכל "פעם". אם מדובר בכוס יין פעם פעמיים בשבוע או אפילו בקבוק בירה, אני לא חושב שיש שום נזק בכך. הכל נאמר בהסתייגות, כמובן, מפני שאם אתה מרגיש שאתה "צריך" את המשקה ואם לא תקבל אותו אז תהייה עצבני או מוטרד מהעניין מצבך כבר רע ואתה נקרא אלכוהוליסט. אלכוהוליסט הוא זה שמרגיש "צורך" במשקה, זה שחושב כל הזמן על המשקה שמחכה לו בסוף היום, ורק אז מצליח להנות ולהרגע, ואפילו שזה רק פעמיים בשבוע. אם כך אתה מרגיש, ואם אתה מחכה לשתייה שלך בקוצר רוח אז דע לך שהנזק כבר נעשה, ועם הזמן הצורך שלך באלכוהול רק יעלה ויעלה. התמכרות לאלכוהול הינה אחת ההתמכרויות המסוכנות מפני שאחוזי הגמילה המוצלחת עומדים על 2% בקירוב. (זה ממש כלום) שים לב ותיזהר. אור.

beatman

Member
אלוהים ישמור,למה כל כך להבהיל ?

אלכוהוליזם זה רק כשיש תלות גופנית במשקה, כשאתה חייב לשתות ואם לא אז תרגיש נורא ותרצה מאוד את ה"מנה". אם סתם אתה מחכה בקוצר רוח למשקה שלך אז זה כלום.

Orrza

New member
אוי ואבוי בריבוע !!!

יש צורך להבהיל, מפני שמצב כזה אצל בן 16 הוא לא מצב בריא. ואני לא מבהיל "סתם" ובאופן מוגזם, הצורך והציפיה בקוצר רוח לרגע השתייה מעידה על התמכרות. ויותר מכך, אם אתה חש צורך במשקה, ועוד פעמיים בשבוע זוהי התחלה של אלכוהוליזם. שתייה נכונה של אלכוהול היא דבר מאוד אישי, יש את השותים בחברה בלבד ויש את השותים בבית, יש את השותים באירועים מיחדים ויש ששותים כל יום. יש גם עוד... העניין שמעיד על תחילתה של התמכרות הנו הציפייה בקוצר רוח למשקה. זו לא הבהלה מיותרת, אלה הן העובדות. לפי ההגדרה הקלינית אלכוהוליזם הנו תלות באלכוהול. אם מצב הרוח של האדם תלוי באם ישתה או לא (כי אם הוא לא ישתה הוא יהיה חסר מנוח) הוא תלוי באלכוהול, וזה תואם להגדרה. אז נא להיזהר ולא להתמם. אלכוהול הנו עולם מדהים ומעניין, אבל אל לנו לשכוח שזוהי גם אחת הרעות החולות של החברה שלנו, הכל חייב להיות בטעם טוב, ו ב מ י ד ה. ותהיו לי בריאים.

beatman

Member
../images/Emo72.gif

אם הוא סתם שותה פעמיים בשבוע ואוהב את רגע השתיה אז לא מדובר בהתמכרות

Orrza

New member
צר לי לתקן אותך שוב ידיד יקר

אבל בתור אחד שטיפל באנשים עם בעיות התמכרות, אני מציע לך את הידע והנסיון שלי כאן בחינם. צורך קבוע של פעמיים בשבוע זו התמכרות, אמנם בשלבים ראשונים, אבל התמכרות לכל דבר. בייחוד בגיל 16, שזה עדיין לפני סיום גיל ההתבגרות, וזהו גיל שבו והאישיות והמנהגים שלנו מתחילים להתגבש. שלא לדבר על הלימודים שיש בגיל הזה, ובכלל הוא עדיין לא סיפר לנו על כמויות. קאפיש?

Javelin

New member
הגדרה רפואית לאכוהוליזם

אדם הצורך 60 CC ומעלה כוהל ליום, זוהי אמנם הגדרה רפואית, אך גם אדם השותה כל יום רק 30 CC זוהי כבר נורה אדומה. לפי דעתי אם הבן אדם עבר את גיל 18, אין שום דבר רע בלשתות פעמיים בשבוע, ואף במקרה של יין אדום זה יכול להועיל (אנטי אוקסידנטים וכו'). אבל ילד שלא סיים את תהליך ההתבגרות התקין, יכול לגרום לעצמו נזק. חוץ מזה שנמאס לי לראות זאטוטים רצים כאן בפורום ושואלים איך להשתכר. אני, כאחד שלא השתכר מעולם ולא חפץ בכך, מאמין שהשאלות האלה נובעות מחוסר אחריות מסוים שנובע אך ורק בגלל הגיל.

MidNight Flame

New member
לגזע האנושי יש בעיה רצינית...

הוא רוצה לחוות הכל על בשרו ולראות הכל בעיניים.

Javelin

New member
סקרנות איננה דווקא תכונה רעה,

ולמען האמת הבחור שהתחיל את הדיון כאן דווקא נשמע בחור אחראי, ולא קופץ כמו כולם בשאלת איך לדפוק את הראש. אני מעריך גישה שכזאת. אני מקווה שהוא הבין שזה לא מועיל לו, ואם כן דיינו.

siete

New member
אם לא תשאל איך תדע?

אבל הזאטוט השני beatman שעונה לו, כלל לא מודע לסכנות!

siete

New member
עובדה שהוא מודאג ובא לשאול בפורום!

beatman, למה אתה מעודד ילד בן 16 לשתות? יש כמה בעיות עם אלכוהול והתייחסת רק לאחד מהם. 1 ההתמכרות. אני לא ארחיב, אבל אם אינך מסוגל להגיד לא למשקה זה לא טוב. לפעמים צריך לדעת מתי לא לשתות. או מתי להפסיק - לא רק התמכרות פיסית (שהיא קשה) אך נפוצה בעיקר אצל ילדים התמכרות יותר פסיכולוגית, לילדים קשה יותר באופן כללי להגיד לא. 2 ההשפעות לטווח קצר. מלבד זמן השיכרות עצמו - שלעיתים אינו רצוי (אם נוהגים, או צריכים ללמוד) ומלבד ההנגאובר למחרת - שניתן החוכמה למנוע, לאלכהול לוקח בין 12-24 שעות עד שהוא יוצא מהמערכת כליל. ואולי לא תרגיש שיכור או לא תרגיש הנגאובר, אבל בזמן זה התיפקוד שלך יהי נמוך יותר. ילדים ששותים לפני יום לימודים זה לא דבר רצוי בחברה. אני בכלל לא שותה במשך השבוע בזמן הלימודים שלי - ודי מתנזרת בתקופת המבחנים גם בסופי שבוע. 3 ההשפעות לטווח ארוך. אלכוהול הורס את הכבד. 2 בירות בשבוע, או 2 כוסות יין עם אוכל ממש לא יזיקו, אבל שתיה חריפה ושתיה מרובה מזיקים! במיוחד לילדים!! בגיל כזה קל מאד לעבור מפעמיים בשבוע, להשתכר שלוש, ארבע פעמים בשבוע.

beatman

Member
תגובה לכולם

התכוונתי שאם הוא סתם שותה פעמיים בשבוע(בלי צורך ותשוקה לכך)אז הכל בסדר,אבל אם הוא מאוד רוצה את המשקה עד שהוא נהייה עצבני אז זאת התמכרות כפי שאמרתם. אני בעצמי בן 16 ולפעמים שותה אבל כמויות קטנות(לרוב)וזה לא מזיק בכלל,זה דוקא מגניב !

Javelin

New member
כן זאת דעה מקצועית - זה מגניב

ודרך אגב הנזק שקורה עכשיו לא בהכרח תראה אותו מיידית, ואז שהכבד שלך יתפוצץ בעוד עשר שנים :), לאא סתם. אבל באמת נזקים שנגרמים מאלכוהול לא בהכרח נראים לעין, ולך תדע אם הסיבה שאתה לא גבוה יותר ב10 סנט' לא נעוצה בזה ששתית בגיל עשרה.

siete

New member
לרוב? אז זה אומר ש...

לפעמים אתה שותה כמויות גדולות וא"כ גם מסית עוד בני 16 לשתות? יופי. מה אתה שותה? בירה או יין עם אוכל? או משהו יותר "מגניב"? חוץ מזה זה לא "הכל בסדר". אתה מתייחס רק להתמכרות. לא לנזקים האחרים שזה גורם בטווח הקצר והארוך. זה מזיק גם אם אתה לא מכור.

beatman

Member
המשך......

לשתות פעם בשבוע פחית אחת בירה(או 2),ובערך פעם בחודש כמה כוסיות משקה חזק יותר(לא יותר מ-3), זה גורם נזק?? זאת התמכרות ??

siete

New member
בגיל ההתבגרות זה אכן גורם נזק

למה אתה חושב בכלכך הרבה תרבויות האלכוהול מסמל את המעבר מילדות לבגרות? וזה משקה של גברים, לא נערים? 2 ברצף? 3 ברצף? אפילו משקה חריף אחד זה ממש לא לילדים. זה משכר - ומזיק. חוץ מזה אמרת שבד"כ אתה לא שותה הרבה, מה שמרמז שלפעמים אתה כן שותה הרבה. ועכשיו אתה סתם מנסה להתחמק מזה. ושוב, אני לא מדברת על התמכרות. דיברתי על נזק. חכה שתגמור את תהליך הגדילה.

siete

New member
ואם אתה לא מסוגל לחכות עד אז...

היתכן שאלו סימני התמכרות ראשונית? (בטח תאמר לי "אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה! רק לא בא לי" כמו שאר המכורים...)

beatman

Member
ALCOHOL RULLEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

זהו פורום של אנשים שותים,ולא של מותחי ביקורת על אלכוהול ! הכמויות שאני ורוב הנערים בגילי שותים אינן גורמות שום נזק ולא ממכרות (זאת עובדה-זה לא מפריע לגדילה,יש חברה בני 25 ששתו בגילי והם גבוהים, ואף אחד מידידי השותים לא אלכוהוליסט). השיחה שלכם מתיחסת למי ששותה יותר מדי !!!!!(כל יום במנות-כמו נרקומן) זה כבר אלכוהוליזם וזה יגרום לו נזקים לכבד וכו'.

siete

New member
לפורום לא קוראים "השתיינים"

ולא ענית לנו כמה אתה שותה. אתה משתכר ממש? דופק את הראש? או רק שותה בירה או יין עם האוכל? משקאות חריפים? אתה מתחמק מהתשובה כי אתה יודע שאתה שותה יותר ממה שטוב לילד בגילך. האמת, מה אכפת לי. תמשיך לשתות ולחשוב שהכל בסדר. רק תפסיק לייעץ את זה לעוד ילדים.

למעלה