...
אני מסכימה עם ארדן אך יש לי דעה שונה משלך..(בערך שונה). זה הכל כ"כ תלוי, אי אפשר לעשות כזאת הכללה...ההכללות האלו חסרות טעם לחלוטין! למשל חפץ, הוא לא טוב ולא רע כי זה חפץ אבל..הוא יכולה להיות "טוב" או "רע" כי זה תלוי בשימוש שלו...קחי מארוך לדוגמא מצד אחד הוא משמש ליישור בצק וכדומה והכל "טוב" ויפה ומצד שני מישהו יכול להשתמש בו בכדי להכות מישהו אחר ואז הכל "רע". ויש את בני האדם כמובן בכל אחד מהם יש את המה שניקרא "טוב" ו"רע" אבל זה לא באותה מידה.. נכון שאף אחד לא יכול לנטרל את הצד ה"רע" שלו לכל החיים אבל יש אנשים שמשתמשים יותר בצד ה"טוב" שלהם ונמנעים מלתת ל"גרעין הרוע" שלהם לצאת. והסיבה שהשתמשתי במרחאות כל פעם שהזכרתי "טוב" ו"רע" זה כי אני חושבת שאלו הגדרות מוטעות לחלוטין! אין אף אחד שמחליט מהו טוב ורע חוץ מהבן אדם עצמו (לדעתי לפחות) יש הרבה חוסר צדק בעולם אבל אין זה מתפקידו של אף אחד להליט שהדבר הזה הוא טוב או רע את עושה מעשה, את מוצאת אותו כמעשה טוב ומישהו אחר יכול למצוא אותו כהתגלמות הרוע הכי ברורה שיש. את יכולה להגיד שיש בני אדם אינרסנטים ואנוכיים אבל מבחינתי אין להגיד על אף אחד אם הוא טוב ורע. טוב ורע אלו מילים חזקות ומכלילות מדי בכדי להשתמש בהם בכזאת קלות דעת. וככה גם במאגיה..., את רואה בן אדם שהשתמש בכישוף כדי לפגוע במישהו אחר, אז את יכולה להגיד זה בן אדם אינרסנטי\אנוכי אבל אין זה מתפקיד אף אחד לשפוט אם זה מעשה רע או טוב. או שלדוגמא יש לך מישהו שהתכוון לעשות רק "טוב" ויצא לו מעשה המחשיבים בתור מעשה "רע" אז מה זה אמור להיות?! מעשה "טוב" או "רע"?! בכל מיקרה ניראה לי שמיציתי את מה שהיה לי להגיד ואני שוב אומרת כל זה היה דעתי בלבד. ניל.