שאלה קטנה...

simba00

New member
שאלה קטנה...

מה דעתכם על מהשפט הבא: "צילם של חטאים ישנים מגיע רחוק" (באנגלית נשמע הרבה יותר טוב אבל יאן לי כח...) האם זה נכון גם למאגיה??? לדעתי זה נכון מאוד... כי על דרך הישר קשה לשמור אבל אל הרוע קל ליפול וברגע שנפלת קשה מאוד לצאת אם בכלל!! אז מתוך כך מעשייך הרעים בעבר יזכרו יותר מאשר מעשיו הטובים של אחר... ומץוך זה הם ישפיעו גם עלייך לתווך ארוך...

simba00

New member
תענו כבר!!!

עד שיש לי רעיון לדיון קטן אף אחד לא משתף פעולה...

RainBird

New member
אתם לא קולטים נכון? היי חזרתי מהטירונות אין רע וטוב במאגיה! אין אין אין! ולמה אין? אני אסביר שוב! כי מאגיה זה שימוש באנרגיה, באינרגיה אין טוב או רע כמו שאין שום כלי שהוא טוב או רע הוא רק קיים, וכן כל מה שאנחנו עושים משפיע באלף צורות שונות א-ב-ל אין שום קשר בין רע לטוב אין. אם לא קלטתם עדיין המצב רע. ארדן

tiger witch

New member
נמאס!!

מסכימה איתך 99.9%!!! רבותי זה באמת נמאס החילוק הזה לטוב ורע כל דבר הוא טוב ורע באותה המידה לכן אי אפשר להגדיר משהו כטוב או רע

...

אני מסכימה עם ארדן אך יש לי דעה שונה משלך..(בערך שונה). זה הכל כ"כ תלוי, אי אפשר לעשות כזאת הכללה...ההכללות האלו חסרות טעם לחלוטין! למשל חפץ, הוא לא טוב ולא רע כי זה חפץ אבל..הוא יכולה להיות "טוב" או "רע" כי זה תלוי בשימוש שלו...קחי מארוך לדוגמא מצד אחד הוא משמש ליישור בצק וכדומה והכל "טוב" ויפה ומצד שני מישהו יכול להשתמש בו בכדי להכות מישהו אחר ואז הכל "רע". ויש את בני האדם כמובן בכל אחד מהם יש את המה שניקרא "טוב" ו"רע" אבל זה לא באותה מידה.. נכון שאף אחד לא יכול לנטרל את הצד ה"רע" שלו לכל החיים אבל יש אנשים שמשתמשים יותר בצד ה"טוב" שלהם ונמנעים מלתת ל"גרעין הרוע" שלהם לצאת. והסיבה שהשתמשתי במרחאות כל פעם שהזכרתי "טוב" ו"רע" זה כי אני חושבת שאלו הגדרות מוטעות לחלוטין! אין אף אחד שמחליט מהו טוב ורע חוץ מהבן אדם עצמו (לדעתי לפחות) יש הרבה חוסר צדק בעולם אבל אין זה מתפקידו של אף אחד להליט שהדבר הזה הוא טוב או רע את עושה מעשה, את מוצאת אותו כמעשה טוב ומישהו אחר יכול למצוא אותו כהתגלמות הרוע הכי ברורה שיש. את יכולה להגיד שיש בני אדם אינרסנטים ואנוכיים אבל מבחינתי אין להגיד על אף אחד אם הוא טוב ורע. טוב ורע אלו מילים חזקות ומכלילות מדי בכדי להשתמש בהם בכזאת קלות דעת. וככה גם במאגיה..., את רואה בן אדם שהשתמש בכישוף כדי לפגוע במישהו אחר, אז את יכולה להגיד זה בן אדם אינרסנטי\אנוכי אבל אין זה מתפקיד אף אחד לשפוט אם זה מעשה רע או טוב. או שלדוגמא יש לך מישהו שהתכוון לעשות רק "טוב" ויצא לו מעשה המחשיבים בתור מעשה "רע" אז מה זה אמור להיות?! מעשה "טוב" או "רע"?! בכל מיקרה ניראה לי שמיציתי את מה שהיה לי להגיד ואני שוב אומרת כל זה היה דעתי בלבד. ניל.

tiger witch

New member
אני ממש ממש חייבת לחלוק עלייך

אין טוב ורע בכלל לא בחפץ ולא בכוונות מפני שכל דבד הוא טוב באותה מידה שהוא רע וחוסר צדק הוא לאו דווקא דבר רע והוא גם לא דבר טוב וגם אנוכיות זה לא דבר רע כי לכל דבר יש תוצאה ולכן זה משנה את הכל לא רק זה את מסתכלת על הכל בעיינים מאד סובייקטיבים תנסי להסתכל על זה ממבט של מישהו אחר או בכלל אל התוצאה הכוללת (שלפעמים גה היא נסתרת מהעין) אני מאד מקווה שתחשבי בעומק על מה שאמרתי ועם ההסבר הזה לא מובן מספיק זה יכול להיות רעיון מאד טוב עם תשאלי אותי מה לא הבנת או תתני לי סטירה למה שאמרתי (זה יכול להעשיר את שני עולמותינו) אבל אל תהיהי סגורה בדעותייך ותיפתחי להכל כי עם לא תעשי את זה הארה מכל סוג לא תשיגי

...

דבר ראשון אני לא מבינה ניראה לך שאני סגורה בדעותיי זה לא נכון כלל וכלל! אני פתוחה בנוגע לדעות של אחרים ולרעיונות חדשים אני רק אמרתי מה דעתי בנושא... דבר שני קצת התקשתי להבין מה את רוצה להסביר כי כתבת את זה בצורה לא ברורה, אבל ניראה לי שהבנתי...ואפילו הסכמתי עם כמה מהדברים שנאמרו במה שכתבת אבל הדבר העיקרי שלא הסכמתי איתו זה שאמרת שאנוכיות זה לר בהכרח דבר רע..., תיראי לא אמרתי שזה רע כי כפי שהסברתי לדעתי רע וטוב אלו הגדרות יותר מדי חזקות ומכלילות אבל מה שכן לדעתי אי אפשר בשום צורה להגיד שאנוכיות יכולה להיות איכשהו דבר טוב לכאורה, כי מבחינתי כל דבר שנעשה מאנוכיות זה דבר לא בסדר ולא משנה מה התוצאות שלו כי במיקרה הנ"ל גם הכוונה קובעת. אמנם יכול להיות שהמעשה עצמו הנובע מהאנוכיות לא מזיק או פוגע אבל הכוונה של המעשה לא מתחשבת בשום דבר שיכול להיגרם כתוצאה מהמעשה... אל תדאגי לקחתי את דברייך ברצינות למרות שאני לא מסכימה עם חלקם עכשיו תנסי את לקחת את דבריי ברצינות. ניל.

Crystal Water

New member
...........

אני אתעלם ממה שאמרת, כי זה נאמר כבר כל כך הרבה פעמים שפשוט נמאס :), אז אכפת לך אם אני אהיה בוטה ואשאל איך היה בטירונות?

simba00

New member
כולם קטלו ולא אבל בכפי...

הרע הוטוב לא הוזכר כאן אלא רק השימוש באנרגיה שהרע והטוב הם סובייקטיבים לעיני המתבונן!! אתם לוקחים חטאים כדבר נגד חוק כלשהו אבל חטא יכול להיות כאילו גם נגדך פשוט ככה המשפט!! מישו אחד קטל אותי ואתם כולכם הלכת אחרי הפירוש שלו....

suki da yo

New member
זה נשמע כמו החטא הקדמון

תמיד חשבתי שזו אחת מההמצאות הכי מטופשות של האנושות. אם החטאים שלנו ירדפו אותנו לעד, אז עדיף כבר לוותר.

למעלה