שאלה קטנה

mikim23

New member
שאלה קטנה

אני לפני שלב תכנון המטבח ורציתי לשאול - אני רוצה לעשות יחידת בילטאין לתנור ולמיקרו המטבח שלי הוא די קטן בצורת ריש מכיוון שהיחידה גבוהה נראה לי מתאים לשים אותה באחת מהפינות של הריש הבעיה - בפינה אחת יש לי מקרר בפינה השנייה אני מתכוונת לשים שולחן או דלפק די קרוב לארון ולא נראה לי מתאים שם התנור אפשר לשים תנור ליד מקרר? זה עושה איזשהוא נזק?

לא נזק, ולא נעליים...

אלו, היית מציירת את המטבח, הייה קל יותר לתת יעוץ, אבל בכל מקרה, עדיף לרכז את יחידות הגבהות, כמו מקרר, ארון - מזווה, יחידת תנור – מקוגל. כך נישאר שטח עבודה גם כן מרוכזת. הארונות ביחד, קצת מורידים את הבומבסטיות של המקרר... על הדלפק – יותר ויותר, אני בעד לעשות אותו בגובה השיש, שיהיה אפשר גם להשתמש כשטח עבודה, גם כמקום לאכול. הכיסאות, במקרה של דלפק 90 צריכות להיות בגובה בינוני = גובה משטח ישיבה מהרצפה 60 ס"מ במקום 45 הרגיל. כיסא בר הקלאסי, מתאים לגובה בר של 105, לכן גובה משטח ישיבה של הכיסא 72-75 ס"מ . אז לא על זה מדברת... משיור הקטן הזה למדתם,
יחס גובה שולחן – כיסא = הפרש של 30 ס"מ ~ (בערך).

מאגר

New member
../images/Emo91.gifביד אין במטבח

לשימחתי הרבה אנו אנשים מספיק חכמים ומספיק פקחים להבין שעידן האמונות הטפלות ששותים מים אחרי אבטיח מקבלים כאב בטן עבר מהעולם כך גם הסיפור שמקרר ליד ביד אין עושה נזקים למקרר הכול ארון בילד אין יש פתח איורור לאורך הארון שמוציא א החום החוצה משטח הארון והיחידה היא יחידה סגורה כך שאין לה שום נגיע למקרר והוא יכול להמוד בצמוד לארון הבילד אין שלא לדבר על כך שלמקרר עצמו יש בידוד מספיק חזק לשמור על החום החיצוני שלא יחדור פנימה

דעתי שונה

מקבלת את העמדה שאין בעיה שהמקרר יעמוד ליד התנור בגלל ענייני חום/קור. אבל מה עם הנוחות? לא נוח להוציא תבנית חמה מהתנור כשאין משטח צמוד להניח אותה עליו. כנ"ל לגבי ערמת קופסאות כבדות שמוציאים מהמקרר. מה לעשות? אגיד לך איך אני תכננתי את המטבח שלי שהוא גם קטן , גם בריש וגם עם דלפק - בקצה אחד הביל-אין. בקצה השני המקרר ואחריו ארון "שרות" הפונה לכיוון פינת האוכל (והסלון), כלומר ארון עם סלסלות רטן, מגירונים, מדף לטלפון, מקום לאחסון ספרי טלפונים וניירת. גבו של הארון לכיוון צידו של המקרר ופניו של הארון כלפי פינת האוכל. בצמוד אליו יעמוד הדלפק. הרעיון היה לעשות כוורת בקבוקים לכיוון הדלפק אבל בגלל עלויות גבוהות של ארון עם מספר כיוונים, וויתרתי. מקווה שנתתי לך רעיון. ועוד הערה: אם המטבח הוא חלק מהסלון, בעיניי לא יפה שהמקרר נשאר חשוף. לדעתי עדיף להסתירו עם ארון או אפילו עם קיר גבס או פלטת עץ כמו המטבח. בהצלחה.

כמובן, יש צדק בדברך, אבל...

בגלל זה לא כל- כך פשוט לתכנן מטבח טוב, אבל אפשרי, בהחלט. על עניין המשטח-עזר : הכול נכון גם למקרר, גם לתנור. לכן, למשל, אפשר לתכנן עגלה ניידת, שאת משתמשת להניח את מגש החם, אבל גם את האבטיח מהמקרר. מקום קבוע שלו יכול להיות מתחת לדלפק 90 . כל זה רק דוגמית, כמובן, מכל האפשרויות. למקרר יש פתרון מצוין : מקרר אינטגרל, שמעל הדלת המקרר יש דלת של ארונות המטבח. גם פותר את הבעיה של עומק הלא סטנדרטי של הפילים הלבנים, שבארץ מכניסים לכל מטבח.

mikim23

New member
אני דווקא חושבת

שלשים מקרר עם ציפוי נירוסטה יכול ממש להוסיף למטבח.. בכל אופן תודה על התשובות אני שמחה שאין בעיה עם מקרר + תנור..

מקרר עם ציפוי נירוסטה

היי מיקי מקרר עם ציפוי נירוסטה הוא מדהים במראהו, ללא ספק. אבל... אם את חלק מהחיים האמיתיים ולא מהז´ורנלים אז יש לך בעיה, אלא אם כן יש לך עוזרת כל יום... בבית ישראלי רגיל כולם נוגעים במקרר כל היום, כל טביעת יד שמנונית (העור שממנוני באופן טבעי) משאירה סימן על הברק ואז צריך להיות עבד של המקרר או לקבל פיכס אמיתי. מאחר וממילא בבית עם ילדים יש מלא דברים ממוגנטים למקרר אז אני לא בטוחה ששוה. חומר למחשבה.

עוד פתרון

היי לכולם אני משתדלת "לכלוא" פינת משטח בין התנור למקרר. משהו סולידי. בד"כ ממקמת שם גם מיקרו וזה באופן טבעי הופך לפינת הסנדביצ´ים של הבוקר... אז גם כמה מדפים לממרחים של הילדים, שקיות האוכל ומדף לתיקי האוכל.. נוח אם עושים את זה באמת בפינה ואז יש הרבה מקום אחסון. אפשר גם את הדגנים של הבוקר וטוסטר וארגז הלחם.

arcdsgn

New member
מקררים,

אישית, לא סובל אותם, לא את הלבנים, לא את בכחולים, לא את השמנים ולא את הרזים ובטח שלא את מצופי הנירוסטה! מקומו של המקרר במזווה יחד עם שאר חבריו הממוכנים (מכונת הכביסה המדיח והדיפ. אם התכנון מאפשר (כמובן) והלקוח מסכים מיד נסתיר את "המפלצת" במזווה. הפרופורציה של המטבח תחזור להיות כמו שהיא צריכה להיות (אורכית) ולא אנכית,כך גם המודול (המידות הסטנדרטיות) אין שום קשר בינו לבין מידות המטבח (הוא תמיד יבלוט, יהיה יותר גבוה והמסד המכוער שלו אף פעם לא יתאים). בלעדיו במטבח, לא נאלץ ליצר נגרות (מיותרת) כדי להסתיר ואו לטשטש את "המפלצת" לבנות לו נישות "מיוחדות" (אשר ישארו תקועות שם עד השיפוץ) והמבט במטבח יהיה הרבה יותר חפשי ופתוח. תחשבו על זה... *** כל זה כמובן אם יש מזווה קרוב, סגור, ומספיק גדול.... והכי חשוב לקוח לא מקובע! יום טוב לכולם שי

אלי ו.

New member
אם אתה מרבה לבשל זה פיתרון בעיתי

מי שמרבה לבשל מעונין בגישה מהירה לכיור למקרר ולתנור. להחביא את המקרר במזוה זה אולי אסטתי אבל לא מאוד יעיל. אני לא רואה את עצמי הולך למקרר עם סל בכדי להביא את המוצרים מהמקרר למשטח העבודה.. יש פיתרונות אחרים (ויקרים מאוד) כמו מקררים רחבים ולא עמוקים (כמו של חברת SUB ZERO) שיכולים להשתלב במטבחים מעוצבים בלי לבלוט יתר על המידה. (לפי הסקרים האחרונים שקראתי, למרות המחיר הגבוה מדובר במוצרים לא אמינים במיוחד) במטבח הקודם שלנו, בנינו נישה נפרדת למקרר (המאוד גדול) כך שהוא בלט פחות.

arcdsgn

New member
אני מרבה לבשל,

וכמו כן דואג, כמו בכל פרוייקט, לתכנן את סדר העבודה שלי. במקרה הזה, מוציא את כל המצרכים הדרושים למשטח העבודה...(מומלץ גם לך לנסות) לפני שאני מדלק את האש.! אני ממליץ על מקרר במזווה גם למי שאשתו, אמו,ביתו, סבתו, גרושתו,או העוזרת....ובמין זכר, מבשלים לו/ה את הארוחות.

../images/Emo62.gif רעיון מעניין

היי שי רעיון מעניין. מפתה משהו. מרשה לעצמי לנסות לממשו בתכנון הבא שלי. מה שכן, דורש תכנון מדוקדק וקפדני שלי זרימת העבודה במטבח והיחס למזווה. המזווה איננו יכול להיות יותר חדר צדדי הצמוד למטבח ולא "ארון גדול". החלל צריך להיות מאוד קשור למטבח לשם נוחות העבודה. יש לך רעיונות להמליץ? או שאשבור את הראש כבר לבד, לכשיגיע הזמן. תודה בכל מקרה על ההארה

arcdsgn

New member
תכנית קטנה,

אני אסביר למה הכוונה על תכנית קטנה, מאוחר יותר... ביי

arcdsgn

New member
../images/Emo150.gifמצטער,

שותפה שלי(אשתי) הטילה וטו על פרסום חלקים מתכניות בפורום
מצטער.... לגבי מידות חלל המזווה, בהתאם לצרכים, כך גם סמיכותו לאיזור המטבח. חשוב!!! דלת המזווה(חדר השירות) מינימום 90 ! יתרון נוסף, ששכחתי לציין, הוא נטרול מוחלט של רעש המקרר בחלל המטבח/סלון, כך גם חסכון, לאורך זמן, בעלויות מיזוג(קירור) החלל.

צודקת!!!!!

היי שי ברת תבונה אשתך שתחיה, התפלאתי מלכתחילה שאתה מתכוון לפזר שרטוטים רשת. מה זעניין אותי לדעת (אם יורשה לך לפרסם) זה כיצד אתה הופך את המזווה והמקרר שבתוכו לחלק ממשולש העבודה במטבח. ואיך פותרים את משטחי ההנחה ליד המקרר שיהיו חלק גם מהמטבח? או שלא? תסביר במילים. תודה נ.ב. גם אם לא תוכל להסביר מבלי לפגוע בזכויות היוצרים שלך, אז אנסה לפתור זאת בעצמי ואמציא את הגלגל.

למעלה