שאלה קטנה

שאלה קטנה

בחדר כושר שאני מתאמנת בו יש מן מכשיר שבנוי בצורה שצירפתי בתמונה (מבט על פחות או יותר). כלומר- יושבים על מין כיסא כאשר בשני הצדדים יש מקום לידיים, ומקדימה יש 2 מקומות למשקולות מימין ומשמאל, כאשר יש מוט מתכת המחבר בין 2 ההתקנים למשקולת. מצד אחד- גם אני וגם המדריך שלי טוענים שאין חשיבות בצד שבו שמים את המשקולת, זאת מכיוון שיש מוט המחבר בין 2 התקני המשקולות (זה גם מרגיש אותו דבר בשני הצדדים). מצד שני- יש אנשים שאומרים שזה יוצא משקל לא מאוזן (משהו עם מומנטים). אשמח אם תוכלו ליישב את הויכוח. תודה.

bambipoop

New member
תשובה

אם את רק רוצה פתרון קפצי לפסקה האחרונה, אם מעניין אותך למה תקראי את הכל.. מהציור שהעלאת קשה להבין על מה בדיוק את מדברת. אז אני מציע שתבדקי אולי את שם המכשיר או הדגם ואז אפשר למצוא תמונה בגוגל. אני אנסה להסביר מה זה מומנטום ואשאיר לך להחליט אם מה שהסברתי תקף כאן או לא. בכל מקרה דעתי היא שהוא כן, אבל לא בהפרש גדול... . מומנטום מדבר על תנופה או נקודת אחיזה, דמייני שאת ואחותך התאומה (ששוקלת בדיוק כמוך) יושבות בהתאמה כל אחת בצד אחר של נדנדה. הנדנדה תהיה בדיוק בשיווי משקל משום שהמשקל של שתיכן שווה וגם שתיכן באותו מרחק מהמרכז (ציר הנדנדה). אם אחת ממכן לעומת זאת תשב קרוב יותר לציר, היא תעלה למעלה והאחות השנייה תרד למטה. ככל שהאחות תתקדם קדימה היא תהיה "קלה" יותר משום שמקום הישיבה שלה קרוב יותר לציר. דוגמאות למומנטום: ידית של דלת תמיד נמצאת בקצה הרחוק מהציר, שם צריך להפעיל הכי פחות כוח כדי להזיז אותה (ככל שהיד יותר רחוקה מהציר היד "חזקה" יותר) אם תנסי לפתוח דלת בנקודה קרובה יותר תצטרכי להפעיל יותר כוח. אם תלכי מכות את תדעי, מכה חזקה בבטן תגרום לך להשאר במקום (אך עדיין להתקפל מכאבים) לאומת מכה חזקה בראש שתגרום לך ליפול אחורה(זה לא בגלל עילפון אתה יכול להשאר ער ועדיין ליפול). שוב יותר רחוק מהציר (רצפה במקרה זה) גורם למכה "חזקה" יותר למקרה שלך. אם מניחים את המשקולות בצורה לא שווה, היד הקרובה לצד הכבד תתעייף יותר משום שבגלל שהיד קרובה יותר למשקולת הכבדה. מקווה שעזרתי

אהמ...

אני עדיין מסרבת להאמין גם בגלל שהדוגמאות נראות לי לא כל כך קשורות למקרה הזה.. אני אנסה להשיג תמונה של המכשיר, תודה בכל אופן.

למעלה