שאלה קטנה

nisanfeigin

New member
שאלה קטנה

עד כמה זה ריאלי לעשות 5 יח"ל בגרות פיזיקה תוך שנה בלמידה עצמאית וללא ידע קודם בפיזיקה? אני עכשיו מסיים שמינית ודחיתי גיוס בשנה (ש"ש) אז אני שוקל לעשות את זה.( המצב שלי במתמטיקה הוא מעולה (100 ב-5 יח"ל) אם זה קשור לשיקולים...) תודה!

Jupiter13

New member
בתור תלמיד שסיים רק את היחידה הראשונה

למדתי כמעט שנתיים בבית ספר ליחידה הראשונה מכניקה. אני לא אומר שהיא דורשת שנתיים, אבל כדי להצליח בה צריך המון תרגול וזמן. בנוסף בפיזיקה יש יחידה מעשית, חשמל, וקרינה וחומר. לא הייתי בונה על שנה אחת כדי לעשות הכל, אלא אם יש לך מספיק כסף כדי לממן לך עשרות שיעורים פרטיים. בהצלחה בכל מקרה =]

NessT

New member
בתור תלמידה שעכשיו סיימה פיזיקה..

לדעתי זה בהחלט אפשרי וריאלי לעשות את זה בשנה אבל זה תלוי בך ובאופי למידה שלך. אני למשל בקושי הייתי צריכה להשקיע בתרגול וכמעט ולא למדתי בבית, אבל זה עובד אך ורק אם אני מבינה את החומר ומפנימה אותו ברמה כזאת שאין לי בעיה "להסיק" ממנו ולמצוא פתרונות לשאלות בלי להתקל בהן/בדומות להן לפני... (וההבנה הזאת זה מאוד בזכות המורה שלי שהסבירה הכל באופן כל כך ברור והגיוני ולא לימדה רק טכנית) אתה צריך לחשוב עם עצמך אם אתה בנאדם של הפנמה מהירה או שאתה צריך את התרגול הזה ואתה יכול לקחת את הדוגמה כדי לדעת ממתמטיקה - למתמטיקה היית צריך לתרגל הרבה/כמעט לא יחסית לאחרים? חוץ מזה שגם אם אתה מתאים לזה ולא צריך את הזמן תרגול, בלי מורה שממש ילמד אותך את כל החומר או איזה קורס - לא אפשרי! לפחות לדעתי.. זה חומר שהוא לא מאוד מסובך אם מסבירים לך אותו טוב אבל אם אתה תלמד לבד אז לא תהיה לך אפשרות לשאול את השאלות הקטנות שיעלו לך ואתה תבין כל דבר ב90% וזה לא מספיק בכלל... בכל מקרה בהצלחה

johngalt2

New member
אבל...

תצטרך להשקיע לא מעט ובעיקר ללמוד בצורה שיטתית.

bejman

New member
מאוד ריאלי אבל...

שמע, זה ריאלי אבל לא כדאי. הסיבה היא שיש היום כ"כ הרבה מכונים שמלמדים את הקורס הזה ב- 4.5 חודשים ברמה מעולה. אני יכול להמליץ בחום על הקורס של יואל גבע. הקורס ברמה גבוהה מאוד (וכן, הם דורשים 5 יח"ל במתמ' בשביל להתקבל לקורס שלהם, רק כדי שתבין עד כמה הרמה גבוהה). אני לא יודע עד כמה תוכל לחסוך לעצמך מבחינת לימוד עצמי כי בסופו של דבר או שתבזבז שעות יקרות על נושאים פשוטים שפשוט אין לך בהם מושג או שתיקח מורה פרטי שיעלה לך פי שתיים בסופו של דבר מקורס במכון פרטי. אני יודע שקורס היום ביואל גבע עולה בערך 6500 ש"ח. זה המחיר הגבוהה ביותר בשוק היום אבל הקורס שווה כל אגורה. בהצלחה!@

למעלה