שאלה קטנה ...

שירוש79

New member
שאלה קטנה ...

האם יש סיכוי שלתינוק יצאו עיניים בהירות אם רק לאחד מההורים יש עיניים בהירות? חברה שלי טוענת שרק כאשר לשני ההוריי יש את הגן של צבע בהיר יש סיכוי, האם כך הדבר????????

תמיד יש סיכוי...

לבעלי יש שני ילדים מנישואים קודמים הבן הגדול (בן 6)בלונדיני עם עינים כחולות כמו של חמותי והבת (בת 4) שחומה (כמו אמא שלה שהיא תימניה) עם עיניים חומות.....

דולר2

New member
יש כזה סיכוי

של 20%. הגן הבהיר הוא רציסיבי, ולכן ברב המקרים הכהה גובר אבל גם לבהיר יש סיכוי..

כרמיון

New member
בטח. יש עוד יותר מזה

יש גם סיכוי שלשני ההורים יש עיניים כהות ולילד יהיו עיניים בהירות. איך זה? לא יודעת, אבל זה מה שקרה אצלנו. לי ולבעלי יש עיניים חומות ולילד יש עיניים כחולות.

שירוש79

New member
השאלה היא האם למישהו

מבני המשפחה יש עיניים בהירות? (סבא, סבתא, אח/ות וכו'...)

zazoo1

New member
כי לכל אחד מכם יש גן רצסיבי לעיניים כחולות

אצלכם הגן הדומיננטי הוא שמתבטא (בעייניים כהות), אבל הילד קיבל מכל אחד את הגן הרצסיבי ("הנשלט", או "החלש")- ואין לו כלל את הגן הדומינטי, לכן יש לו עיניים כחולות. יש לכם 25% סיכוי לילדים עם עיניים כחולות...

shani74

New member
החברה שלך צודקת

לשני ההורים צריך להיות גן של צבע בהיר (לשם הפשטות נניח שיש שתי אפשרויות - למעשה יש יותר מרק גן אחד בהיר וגן כהה) כדי שלילד יהיו עיניים בהירות. א-ב-ל לכל אחד מההורים יש שני גנים (למעשה קוראים למצבים השונים של הגן אללים) לצבע עיניים - אלה שהוא קיבל משני ההורים שלו. ואם למישהו יש עיניים כהות זה לא אומר שיש לו שני גנים של צבע כהה - כי גם כשיש גן אחד של צבע כהה ואחד של צבע בהיר העיניים כהות (מה שנקרא, הגן הכהה הוא דומיננטי, והבהיר רצסיבי). אם למישהו יש עיניים בהירות, לעומת זאת, אז בהכרח יש לו שני גנים של צבע בהיר - כך שלשני הורים עם עיניים כחולות יוולדו רק ילדים עם עיניים כחולות. אבל לשני הורים עם עיניים כהות יכולים לצאת, כפי שכתבו לך, ילדים עם עיניים בהירות - אם לשני ההורים יש גן אחד כהה ואחד בהיר וכל אחד מהם הוריש לילד את הגן הבהיר. אם, למשל, להורה עם העיניים הכהות יש הורה משלו עם עיניים בהירות - אז אפשר לדעת בטוח שיש לו גן אחד כהה ואחד בהיר - ואז לכל ילד יש סיכוי של 50% להיות עם עיניים בהירות. דרך נוספת לדעת אילו גנים יש לו היא במעבדה - בודקים בדנ"א שלו את הגנים המתאימים (מה שנקרא "מרצפים אותם") שקיבל משני הוריו. אבל, כאמור, להסתכל על העיניים שלו (ואפילו לא של קרובי המשפחה שלו - כי מספיק שאיפשהו בשושלת היה מישהו עם גן בהיר) זה לא מספיק.

mishmushim

New member
אגב - חברותיי לנושא הגנטיקה...

ממה שאני הבנתי אי פעם בעברי בענין צבע העיניים זה לא מדויק להגיד שיש גן "שולט" וגן "נשלט" שכן מסתבר שיש צבעי עיניים בהירים השולטים על צבעי עיניים כהים. התופעה הזו מופיעה בתכונות נוספות ולא רק בבני אדם.

shani74

New member
כן, בגלל זה דיברתי

על עיניים כחולות בהירות (כשאמרתי שלילד יהיו עיניים כאלה אם להורים שלו היו) ולא על ירוקות, וציינתי שיש יותר מרק "גן בהיר" ו"גן כהה" אחד, אבל שלשם פשטות ההסבר אני כותבת כאילו יש באמת רק שניים.

../images/Emo45.gif על ההסבר המלומד!

האמת שבמשפחה שלי אשכרה אפשר למצוא כל צבע עיניים שיש - חום, כחול, ירוק ואפור. מעניין מה ייצא לג'וניור...

mishmushim

New member
ועוד איך!

ויעידו על כך שני הילדים שלי שיש להם עיניים כחולות בעוד אני עצמי ממש לא בהירת עיניים....

יש סיכוי!

לבעלי ולאחיו עיניים כחולות למרות שלשני הוריהם עיניים חומות (אך לכל הורה יש אב / אם עם עיניים כחולות כך שהגן הגיע משם). ושאלו יהיו הצרות שלך בחיים

בובה28

New member
לאמא שלי יש עיניים חומות ולאבי ירוקות

אנחנו 4 אחים ואחיות,כאשר לשלושה יצאו עיניים חומות ולאחת עיניים ירוקות. עיניי הילד יכולות לצאת בהירות גם אם לאף הורה אין עיניים בהירות אך לאחד מהסבים יש.

nil 1

New member
אצלינו להורים שללי יש עיניים חומות -

ולשלושה מתוך הארבעה יצאו עיניים בהירות - כל אחד בגוון אחר. לסבתות שלי שתיהן עיניים כחולות. לי יש ירוק בהיר ואין לי מושג איך הוא הגיע ומאיפה... לילדים שלי לשניהם יש עיניים חומות לאחד חום כהה - כמעט שחור לשני בהיר דבש וגם הגוונים של החום לא מוכרים לי משום מקום.

גבינייה

New member
בתיאוריה לא, אבל לבעלי יש עיניים חומות

ולשני הילדים שלי יש עיניים בצבע שמיים, אנשים ממש עוצרים אותנו ברחוב (טפו, טפו, טפו). (ובחיי שהם שלו....)

moranliraz

New member
הבן שלי יצא עם עיניים כחולות בהירות בהירות

ואני עם עיניים ירוקות והבנזוג עם חומות, גם אאצל אישתו של אח של בנזוגי שני הילדים שלה עם עיניים ירוקות -כחולות והיא עם שחורות ובעלה עם ירוקות. זה מש]חתי כנראה והגן הבהיר שולט

לאבא שלי עיניים ירוקות ולאמא שלי חומות

אני ואחי בעלי עיניים כחולות אחיותיי בעלות עיניים ירוקות

יש יותר מסיכוי, עיניים זה דבר מסובך.

ותעיד המשפחה שלי: אבא שלי יליד הודו. כהה עם עיניים חומות. אמא שלי אשכנזיה, אבל עם עיניים חומות גם כן. לי יש עיניים חומות. ורק לאחותי הקטנה יש עיניים... ירוקות. ברור לכולנו שהיא קיבלה אותן מסבא שלי מצד אמא, שהוא האדם היחיד במשפחה עם עיניים ירוקות. אני לא לגמרי מבינה איך זה הסתנן דרך הגנים של אבא שלי, אבל איכשהו זה קרה.

סבתא שלי מצרית כהה וסבא רוסי בהיר

יש להם 4 ילדים , כולם בהירים עם מראה רוסי
אני תמיד צוחקת שאולי יצא לי ילד כהה בזכות סבתא שלי (וזה בהחלט יהיה משעשע כי דגן יצא בלונדיני- ג'ינג'י עם עיניים כחולות ולבן לגמרי)

cookie1

New member
וודאי שיש סיכוי כי גנים כחולים וירוקים הם

רצסיבים. ז"א שאם לאחד ההורים יש כחול, ולשני חום, אז אי אפשר לדעת האם החום שלו מורכב מגן חום-חום, או חום-כחול. במידה והוא מורכב מחום-כחול אז יש סיכוי לעיניים כחולות אצל הילדים.

למעלה