שאלה קטנה ...

nushkaa

New member
חברתך טועה

יש המון מקרים של הורים עם עיניים כהות וילד עיניים בהירות, מספיק שהם נושאים את הגן למרות שבפועל העיניים שלהם כהות אם הילד מקבל מכל הורה את הגן הבהיר שהם נושאים אז הוא יצא עם עיניים בהירות. אם יקבל גן אחד בהיר ואחד כהה יהיה בעל עיניים כהות אך עדין נשא של גן בהיר ולכן יתכן שלצאצא שלו יהיו עיניים בהירות, מקווה שהבנת...

היא טועה

לי ולחצי יש עיניים חומות ולבן שלנו עיניים כחולות. היחידים במשפחה עם עיניים בהירות הם גיסי שיש לו עיניים כחולות ואבא של סבא שלי ז"ל שהיו ללו עיניים כחולות.

בטח שיש

ואפילו אם רק לסבא/סבתא יש עינים בהירות ולהורים אין עדין קורה שלילד יש...(ובזה אישית נתקלתי ב 2 מקרים כבר,שאני יודעת עליהם).

ממש לא ../images/Emo70.gif

לשני ההורים שלי עיניים חומות, לי ולאחי הקטן יש עיניים בהירות לגרוש שלי יש עיניים חומות, ולשני הילדים שלי יש עיניים בהירות... לבן כחול ירקרק, ולבת ירוק... אם אני זוכרת נכון, בסרט 40 שבועות מדברים שמה על זה שלא ניתן לדעת מה יהיה צבע העיניים של התינוק... לא זוכרת בדיוק מה הסיבה...

לימור007

New member
הכל אפשרי, מניסיון

יש לי בבית בן עם עיניים חומות כהות כמו שלי. הבת שלנו לקחה את הבעיניים הכי כחולות שיכולות להיות, כמו אבא שלה..... נראה מה יקרה הלאה...דווקא מעניין....

yaelyb

New member
עיניים כחולות מקבלים רק במצב..

בו ל-2 ההורים עיניים כחולות בלבד, כלומר בוודאות לילד יהיו עיניים כחולות אם להורים יש לגבי כל השאר הוא יכול לקבל כל צבע עיניים ולא רק כחולות (כך הגיעו הצבע הירוק,אפור,ושות')

לא נכון !!

בת דודה שלי ובעלה שניהם עם עיניים כחולות מובהקות !!! לבת שלהם (כיום בת 9) יש עיניים אפורות כהות.

shelycat

New member
זה לא מה שהיא אמרה

היא לא אמרה שהורים בעלי עיניים כחולות יכולים להניב *רק* צאצא עם עיניים כחולות, היא אמרה שצאצא עם עיניים כחולות הוריו שניהם יהיו עם עיניים כחולות.

אבל היא רשמה

"בוודאות לילד יהיו עיניים כחולות אם להורים יש " לי ולאחי עיניים כחולות - לאף אחד מההורים שלי אין עיניים כחולות. לאבי יש ירוקות ולאימי חומות.

shani74

New member
נכון, גם זה אפשרי

כי בעצם צבע העיניים נקבע בעיקר על ידי גן מסוים שנקרא OCA2, אבל לא רק על ידו - והגנים הנוספים שמשפיעים על צבע העיניים אכן יכולים להפוך את צבע העיניים מכחול למשהו אחר. ולמי שקוראת אנגלית: "Although not common, two blue-eyed parents can produce children with brown eyes," says Richard A. Sturm, a Principal Research Fellow at the Institute for Molecular Bioscience at the University of Queensland in Brisbane, Australia. Eye color is a complex trait that depends on the state of several interacting genes. The gene that usually decides the issue (blue eyes or brown eyes) is the OCA2 gene on chromosome 15. But it comes in different strengths. A person with a weak form of the OCA2 gene will have blue eyes. Likewise a person with a strong form will have brown eyes. The plot thickens, though, because an individual also has other eye-color genes that each has a say in the final eye-color outcome. For example, if one of these lesser genes is strong, it can make the weak form (blue) of OCA2 work much more effectively — almost like the strong form (brown). Then the eye color may be a light brown or muddy grey. In fact, the resulting color can be any shade of brown, hazel/green, or blue depending on the strengths of the interactions. מתוך http://www.usatoday.com/tech/columnist/aprilholladay/2004-10-14-wonderquest_x.htm.

למעלה