שאלה קטנה

tttttttttt1

New member
שאלה קטנה ../images/Emo13.gif

**ציינו שם התהליך שבו נוצר ATP המשמש כמקור אנרגיה לפעולת משאבת הנתרן-אשלגן. **סידן, נתרן ואשלגן. לאיזו קבוצה של מזונות הם שייכים? אשמח לעזקה קטנה.. תודה מראש

tttttttttt1

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif...

אגב,לכל הביולוגים שפה.יש למישהו במקרה את הפתרון של בחינת הבגרות-מאמר בנושא "השפעת חומר הדיגיטליס על התהליכים המתרחשים בתא?? זה ממש חשוב לי.. אשמח לעזרה.. תודה

tttttttttt1

New member
אולי למיש אין את הקטע-אני מצרף

ידוע שבתאים של בעלי חיים יש, במצב רגיל, חלוקה לא אחידה של יונים משני צדי קרום התא: ריכוז יוני האשלגן בנוזל התוך-תאי גבוה מריכוזם בנוזל החוץ-תאי. ריכוז יוני הנתרן בנוזל החוץ-תאי גבוה מריכוזם בנוזל התוך-תאי. בגלל מפלי הריכוזים יוצאים כל הזמן יוני אשלגן מתוך התא אל הנוזל החוץ-תאי, ובאותו הזמן נכנסים יוני נתרן לתוך התא. למרות זאת מפל ריכוז יוני האשלגן ומפל ריכוז יוני הנתרן משני צדי קרום התא נשמרים קבועים. שמירה על מפלי ריכוזים קבועים נעשית באמצעות פעולת משאבת נתרן-אשלגן. "משאבה" זו מוציאה יוני נתרן מהתא ומכניסה יוני אשלגן לתוך התא נגד מפל הריכוזים שלהם. מקור האנרגיה לפעולת המשאבה הוא ATP המפורק תוך כדי פעולת המשאבה (ראו ציור 1). ריכוז יוני הסידן גם הוא שונה משני צדי קרום התא. קיים קשר בין ריכוז יוני הנתרן ויוני האשלגן לבין ריכוז יוני הסידן משני צדי קרום התא. במצב רגיל ריכוז יוני הסידן בתוך התא נמוך מאוד בהשוואה לריכוזם מחוץ לתא. אחד המנגנונים לשמירת מצב זה הוא "משחלף נתרן-סידן". ה"משחלף" מכניס לתא יוני נתרן ומוציא ממנו יוני סידן (ראה באיור1). ככל שמפל הריכוזים של יוני הנתרן בין חוץ התא לבין פנים התא גדל, כך מוציא המשחלף יותר יוני סידן אל מחוץ לתא. על זה- 1.עיכוב בפעולה של משאבת נתרן-אשלגן גורם לעלייה בריכוז הסידן התוך-תאי, הסבירו מדוע. 2. פעילות תקינה של משאבת הנתרן-אשלגן ושל משחלף הסידן–נתרן מבטיחה שמירה על הומאוסטאזיס בתא, הסבירו. 3. (על זה כבר ענו אבל לפי הקטע זה לא נראה לי כל כך-) מה *שם* התהליך בו מופק ה-ATP למשאבת הנתרן-אשלגן? (בקטע כתוב-מקור האנרגיה לפעולת המשאבה הוא ATP המפורק תוך כדי פעולת המשאבה --אבל מה שם התהליך??)

התשובות מהמבחן

1. העיכוב בפעולה של המשאבה גורמת לחילוף עפ"י מפל ריכוזים. "ה"משחלף" מכניס לתא יוני נתרן ומוציא ממנו יוני סידן (ראה באיור1). ככל שמפל הריכוזים של יוני הנתרן בין חוץ התא לבין פנים התא גדל, כך מוציא המשחלף יותר יוני סידן אל מחוץ לתא." כלומר המשחלף לא מוציא את יוני הסידן. על 2 אני שמה לך את התשובה כמו שכתבתי במבחן (קיבלה ניקוד מלא) אז אני מתנצלת אם יש זיוני שכל. 2. משחלף הנתרן-סידן מבטיח ריכוז סידן נמוך בתוך התא בהשוואה לסביבה שמחוצה לו, בעוד שמשאבת הנתרן-אשלגן מבטיחה איזון של כמות הנתרן שנכנס בעזרת המשחלף ובעזרת מפל ריכוזים כך שריכוזו ישאר נמוך בתוך התא ביחס לסביבה שמחוץ לתא, ומנגד על ריכוז אשלגן גבוה, שוב בניגוד למפל הריכוזים. לו יכניסו את התא לסביבה דלה בנתרן, בה ריכוז הסידן נמוך מריכוזו בתוך התא, תפחית משאבת נתרן-אשלגן את פעילותה מכיוון שפחות נתרן יכנס לתא, וזאת במטרה לשמור על ריכוז תקין של נתרן. פעולת תיקון זו של סטייה היא דוגמה לשמירה על הומאוסטזיס בתא. 3. נראה לי שהבנתי מה לא ברור לך. שאלו אותך על תהליך הפקת ATP ויתכן שאתה מבלבל בין זה לבין פירוק ATP. הפקת ATP = הפקת אנרגיה פירוק ATP = צריכת אנרגיה בנשימה תאית מופקת אנרגיה ואותה נושאת מולקולת ATP לאיזורים בתא שבהם מתקיימים תהליכים שצורכים אנרגיה (דוגמה לתהליך כזה היא העברת חומרים דרך קרום התא בניגוד למפל ריכוזים). שם ATP מתפרקת (ל-ADP+Pi) והפירוק מלווה בשחרור אנרגיה. האנרגיה הזאת משמשת את המשאבה לפעולתה. אז לא, לא שיקרו לך.

tttttttttt1

New member
שאלה -

בניסוי בביולוגיה-מזה בקרה? וואי כבר שכחתי את כל הדברים האלה...
... תודה

a 90s Noah

New member
תשתדלי לשרשר את ההודעות שלך אחת

לשניה. יש בקישורי הפורום
תיכוניסטים לקראת הבגרות, קישור מצויין בנוגע להכל (שהחמודה שעזרה לך נתנה לנו
).

tttttttttt1

New member
אוקי..סליחה ותודה..שאלה מאוד חשובה

א. לא מצאתי בכלללל בכל האינטרנט הצעת פתרון/פתרון לבגרות מאמר בנושא "השפעת חומרי הדיגיטליס על תהליכים בתא"...אני מצרף את המאמר כי יש לי שאלה מאוד דחופה,למחר,אמשח לקבל תשובה/עזרה/הכוונה לגביה.. תודה.. מה שצבוע באדום זה השאלות הבעייתיות
סדר חשיבות-שאלה 4 בכלל לא הבנתי מה רוצים ממני.. שאלה 6-הייתי שמח להצעות שאלה 2- האם התשובה הבאה תתקבל: אם המשחלף יהיה תרין אז ריכוז הסידן והנתרן מחוץ ובתוך התא ישמרו,כתוצאה מכך גם ריכוזי האשלגן והנתרן בפנים/תוך התא ישמרו קבועים כיוון שיש תלות בין ריכוז יוני הנתרן בתוך התא,לריכוזי האשלגן והסידן בתוך התא.. האם זה בסדר? שוב תודה

tttttttttt1

New member
וחזרה לשאלה עם ה-ATP

*ציין את שם התהליך בו מופק ATP המשמש כמקור אנרגיה לפעולת משאבת הנתרן אשלגן. אמממ נאמר פה שהתהליך הוא נשימה תאית..זה בטוח נכון?!?! בקטע כתוב "מקור האנרגיה לפעולת המשאבה הוא ATP המפורק תוך כדי פעולת המשאבה" (ובציור רואים שתוך כדי פעולת המשאבה-ATP הופך ל-ADP...אבל מאיפה אני יודע את שם התהליך? זה בטוחחח נשימה תאית?? כי אני לא רואה קשר בין המשאבה לנשימה תאית....לא בכל אופן מתוך הקטע... בבקשה עזרה..אוף אני שונא את המאמרים האלה!!)

זה הולך להיות מסובך, אבל תנסה לעקוב

נתון: 1. בנשימה תאית מופק ATP 2. פעילות המשאבה צורכת ATP מסקנה: לשם פעילות המשאבה נדרשת נשימה תאית.

תשובות ל-4 ו-6

אני מכניסה את ההתחלה של השאלות כדי לוודא שאני עונה על השאלות הנכונות. 4. כל נקודה בעקום מייצגת ממוצע של 10 חזרות... א. מדוע חשוב לחזור 10 פעמים על כל מדידה? תשובה: מכיוון שיש סטיות רבות, ויש לבצע מס' מדידות כדי לקבל גרף אמין. (ואתה לא צריך לדעת סטטיסטיקה בשביל לענות על זה) 6. הועלתה השערה כי החומר דמוי הדיגיטליס ... מקורו במזון צמחי... תאר בקצרה ניסוי לבדיקה ההשערה... תשובה: משתנה תלוי - ריכוז חומרי דיגיטליס בבע"ח משתנה בלתי תלוי - סוג המזון בקרה (פנימית השוואתית) - לקבוצה אחת ינתן מזון צמחי רגיל

tttttttttt1

New member
וווווואווווו תודה את לא יודעת ככמה

אני אוהב אותך עכשיו!! אגב,שאלה 4 סעיף א' היה מה המשמעות של סטיית התקן של המדידות שנערכו בריכוז 40 יחידות לבין סטיית התקן של הריכוז במדידות שנערכו בריכוז 70 יחידות. (לא להתייחס לשמעות ביוחלוגית).. לפי הגרף הזה שמצורף-מזה אומר לי?? אין לי מושג כל כך מזה אומר סטיית תקן.
שוב תודה רבה רבה רבה רבה רבה

tttttttttt1

New member
בבקשה אנשים...זה ממממממממש

דחוף--> למחר!!! אפשר עזרה קטנה..אפילו עזרה בשאלה אחת או שתיים..משהו..עיזרו לי בשאלה 4..זה בכלל אין לי מושג מה רוצים ממני...זה חשוב... בבקשה.. אשמח לעזרה..

adi majere

New member
יש לי! אבל..

פתרנו את זה עם המורה כעיקרון.. בדיוק היום, למעשה וזה דיי ארוך.. אבל דבר איתי באי סי קיו או במסרים לגבי דברים שתסתבך..

למעלה