שאלה קטנה על קבורה

voguemaster

New member
רק מה שאתה מציע בפועל

הוא כמו כפיה. אתה מציע שלא יהיו בתי-קברות כי זה בזבוז מקום. אולי זה כך, אבל לא כל אחד יסכים שישרפו את האדם היקר לו. אתה לא יכול להגיד לאזרחים שלך: "אין לכם ברירה אתם חייבים לשרוף את יקיריכם". זה לא פועל

zazaza

New member
שגיאות שגיאות שגיאות

גם כשהאדם חי אמורים לכבדו, זה דבר ידוע, כשהוא מת נותר רק לכבד את זכרו ואת גופו (כן, כן, למרות שהוא מת ואין לזה קשר לדת אלא לבעלות על הגוף). קבורה חילונית אינה בשום אופן בהקשר דתי מאחר ואין היא באה לבקש את מעברו לעולם כזה או אחר או לגרום לאירוע מיסטי מסוג כלשהו -- זהו טקס שמתקיים בשביל שאר בשרו, קרי אלמנתו, ילדיו, הוריו, משפחתו וחבריו ובטקס זה הם נפרדים ממנו בפעם האחרונה. בקבורה חילונית אין תפילות ולעיתים אף אין גופה. אפשר לקבור אפר של גופה שרופה, אפשר לפזרו, אפשר לתרום את כל גופו למדע וכו´. בחו"ל יש מקרים רבים שמפזרים אפר של מת או תורמים את כל גופו למדע ורק מקימים מצבה קטנה על שמו היכן שהוא (לאו דווקא בבית קברות). לידיעתך.

חי אדר

New member
זה ברור

רצונו של האדם כבודו, ועל כך איני חולק כלל. ומבחינה זו אני תמים דעים, כי צריך לעשות לאדם מה שביקש. הנקודה היא משה שכתבתי לעיל בהערת הבהרה.

aaa123

Member
אני חילוני אבל כלל לא ברור לי שאין

חיים אחרי המוות ,ואני לא מתיימר לדעת מה קורה אחרי המוות. יתכן שלאדם מת כן אכפת ,ויתכן שלא אכפת לו. הוא לא יכול ליצור קשר איתי אחרי שהוא מת אבל זה לא מוכיח שהוא לא מרגיש את מה שקורה. אני חושב שצריך לכבד את רצונו לגבי מה שיקרה עם גופתו אחרי מותו במקרה שרצונו לא נוגד רצון של אנשים שמתו לפניו. אם אנשים שמתו לפניו ביקשו לא להקבר באותה חלקה עם אנשים שלא הוכח שהם יהודים אז יש לכבד את בקשתם ,אבל במקרה כזה יש לקבור את האנשים שהביעו בקשה כזאת בחלקה שמיוחדת רק לאלו שהביעו בקשה כזאת.

begone

New member
לגבי חיים לאחר המוות

"אבל כלל לא ברור לי שאין חיים אחרי המוות" אם יש חיים אחרי המוות, אז לא מדובר במוות. תחליט!

begone

New member
זה לא מוות

חיים ומוות הם הפכים. אם ה´מוות´ הם סופם של החיים כפי שהם מוכרים לנו, אז: א) ה´חיים´ לאחר המוות אינם חיים! ב) ה´חיים´ לאחר המוות אינם ידועים לנו, ולכן אין שום טעם לטעון שהם דומים לחיים או מנוגדים להם ג) אם ה´מוות´ הוא רק סוף שלב אחד ותחילתו של שלב אחר - אזי זה לא ´מוות´ אלא לכל היותר ´טרנספורמציה´ ד) יש לך הוכחה לקיומו של "משהו" אחרי המוות? לא! I REST MY CASE

לא ידעתי שאתה מתהדר בתואר רופא

על מוות קליני שמעת??? זה מוות או לא? מעניין שהגדרה זו מקובלת על כל הרופאים בעולם ועל רוב המוחלט של אנשים בעולם, אבל בשביל ביגון המשפטן זה לא נחשב מוות

begone

New member
מה הקשר?

מוות קליני איננו מוות. זה מינוח רפואי מורכב יחסית, שנועד לבטא מצב-ביניים כלשהו בין חיים מלאים למוות מוחלט. "מעניין שהגדרה זו מקובלת על כל הרופאים בעולם" היא מקובלת גם עליי. "אבל בשביל ביגון המשפטן זה לא נחשב מוות" גם שמעון פרס היה במצב של מוות קליני במשך 9 שעות. אבל אתה רואה אותו היום - חי כמו פנתר. אין קשר בין המונח ´מוות קליני´ ובין הדיון שלנו על חיים ומוות. בסופו של חשבון - או שאתה חי ונושם, או שאתה מת. זה מאוד פשוט. תקרא בעיתונים את מודעות האבל, ואז תבין קצת.

aaa123

Member
יש לך הוכחה לאי קיומו של "משהו"

אחרי המוות? אני מניח שגם לא. יש כאלו שמאמינים שקיים משהו. יש כאלו שמאמינים שלא קיים משהו. אני לא שייך לא לאלו ולא לאלו ,ואני פשוט לא מתיימר לדעת.

begone

New member
לא צריך להוכיח דברים שלא קיימים

אינני צריך להוכיח שאני *לא* אדולף היטלר. זה ברור מאליו. גם אינני צריך להוכיח ש*לא* רצחתי את רבין. גם זה ברור מאליו. כל מי שירצה לטעון ולהוכיח ש*אני* רצחתי את רבין, יצטרך להביא הוכחות. אבל "לך ותוכיח שאין לך אחות" זו היתה ונשארה דרישה מגוחכת. מישהו טוען שיש אלוהים? שיוכיח. כל עוד אין הוכחות, זה לא קיים. בדיוק כפי שאינני צריך להוכיח שאני *לא* עטלף.

grinberg

New member
גם אם הוא מת ונהיה אפס

עדיין למשפחה הוא לא אפס רק הוא ´מת´, יש עוד ´גוף´, ויש להם את הזכות המלאה לכבד את גופו של האדם ה´מת´. כמובן שאני מקווה שעם הזמן תהיה כבוד המת למסור את הגוף למדע ורפואה, אבל כרגע שזה לא פופולרי, וכבוד המת הוא על ידי קבורה, צריך לתת את הזכות למשפחה לעשות עם הגוף מה שהם חושבים שזה כבוד, ולהרבה אנשים מרגישים רק בזיון בכל הטקסים הדתיים.

הוספתי הבארות בהודעות אחרות

תנו למשפחה לעשות בגופה מה שתרצה כל עוד זה לא פוגע במשפחה אחרת

begone

New member
כדור הארץ קורא לאנשי הפורום

הלללללוווו! קוברים אנשים בגלל שהגופה מסריחה, נרקבת ומתחילה להפיץ מחלות. כל התרבויות קוברות בני-אדם מתים באדמה בגלל שהשארת הגופה מעל פני האדמה גורמת לתחלואה ולנזק. הלללללווווו! כבר שכחתם מה קורה כאשר *לא* קוברים בן אדם? אפילו חתולים וכלבים קוברים פגרים, שאריות אוכל והפרשות!

ccv

New member
המינוח של מוות או חיים

הוא בכלל לא משנה העניין הוא הכוונה אם יש גוף ונשמה או יש רק גוף ועל פי המחקרים הכי אחרונים מתגלה שיש גם גוף וגם נשמה על פי: 1) סיאנסים 2) מדיומים 3) תקשור עם נשמות אוטיסטים 4) מתים קליניים זה לא דווקא עניין דתי או חילוני רק יש לזה השלכות כבידות משקל לגבי המסקנות המתבקשות באם יש/אין נשמה מי שמעוניין לחקור יחקור ויגיע למסקנתו אבל אין זה משנה מה המינוח מה זה מוות או חיים

begone

New member
בולשיט מושלם

"הכוונה אם יש גוף ונשמה או יש רק גוף" אין כזה דבר נשמה. מעולם לא היה כזה דבר. אנחנו רק גוף, רק חומר. "ועל פי המחקרים הכי אחרונים מתגלה שיש גם גוף וגם נשמה" אין שום מחקרים כאלה. "סיאנסים" עבודת אלילים, שטויות מיסטיות. "מדיומים" שרלטנים המעונינים בפרנסה נוחה. "תקשור עם נשמות אוטיסטים" ניצול משפיל של אנשים מפגרים. "מתים קליניים" הבלים חסרי ביסוס רפואי. "אין זה משנה מה המינוח מה זה מוות או חיים" אם רוצים לדבר, חייבים לעסוק גם במינוח. אין ברירה. אחרי הכל - מדובר כאן בענינים של חיים ומוות

ccv

New member
מזכיר לי משהו יפה - סיפורון

שנכתב בפורום דת ומדינה שתי רכבות עצרו בתחנת רכבת- סיפורון נוסע רכבת * שתי רכבות עצרו בתחנה,הוא התרווח בכסאו ברכבת הממוזגת, הוא מביט בשעון,"יש עוד זמן", הוא אומר לעצמו, אפשר לראות עוד מעט סרט, סרט ברכבת, אולי אחרי הסרט גם נסייר באינטרנט, נו טוב, אנחנו נוסעים במחלקה הראשונה, אנחנו הכי אחי, אוי כמה מסכנים הם, הם עלו על הרכבת שלהם חבל שלא עלו על הרכבת שלנו , כך הם לא זוכים להנות ממנעמי החיים, ברכבת שלהם אין וידאו, אין טלויזיה כמה מסכנים, אני מרחם עליהם. "הי, אתה שם בחוץ המתלבט, עלה אלינו עלה, סע ברכבת שלנו, יהיה לך הכי טוב, מה זה משנה לאן הרכבת נוסעת, העיקר שבדרך תהנה, מה אתה אומר? שהם אמרו לך שכתוב במפת נסיעות שהרכבת נוסעת ל.. למה? למחנה השמדה, אוי לא מתביישים, ממש רשעים, מעיזים לומר לך לאיזה כיוון הרכבת נוסעת, אל תאמין להם, אמנם אני בעצמי לא יודע לאן הרכבת נוסעת , אבל בשום אופן אל תאמין להם, מה עוד הם אמרו לך? שמה.. שהם נהנים ברכבת שלהם, מה פתאום אל תאמין להם, הם סובלים, אין להם את מה שיש לנו, מה עוד אמרו לך? שמה.. שכמה מהרכבת שלי עברו לרכבת שלהם והם דווקא כן נהנים, אל תאמין להם, מה עוד אמרו לך? שמה.. שאת מפת הנסיעות כתב מנהל תחנת הרכבת, שטויות! אל תאמין להם, אין מנהל תחנה רכבת בכלל, כל רכבת נוסעת איך שבא לה בלי שום כיוון, מה עוד אמרו לך? שמה.. שיש שקפצו מהרכבות הקודמות שנסעו לאבדון והם מספרים איך נראה האבדון, אל תאמין להם הם סתם משקרים, זה סתם הזיות, הם חשבו שזה תחנת אבדון הם דמיינו, מה עוד אמרו לך? שמה.. שיש אלפים שקפצו לפני התחנה הסופית והם מספרים אותו סיפור ומתארים אותו תיאור כיצד נראית התחנה הסופית, אל תאמין להם הם כו-ל-ם הוזים, כולם משקרים רק אני יודע, אמנם אני לא יודע לאיזה כיוון הרכבת נוסעת, אבל בטוח הם לא צודקים, מה עוד אמרו לך? שמה.. שהיו כבר זמנים שרימו על יהודים לאן הרכבת נוסעת ובסוף היא נסעה לאבדון, טוב, מה שהיה היה, אבל זה לא יחזור שנית, אמנם אני לא בדקתי לאן הרכבת נוסעת, אבל אל תאמין להם שהיא לאבדון, הי הי הי מה אתה רץ למה אתה בורח לרכבת שלהם? לא הוכחתי לך שהם טועים? עד כאן הסיפורון שכתבתי למענכם ברכבת (רכבת החיים שלנו) לגבי התחנה הסופית ניתן לראות לינקים הבאים כתובות אינטרנט נילוות:

Governor

New member
זה הזבל הסטנדרטי המונפק באתרי

המסיונריות. משום מה, בחברה המתקדמת הזו, אחת הדרכים החשובות להעברת מסרים "ערכיים" הן המעשיות האדיוטיות הללו. הזכרת ארבע ראיות לקיום נשמה: 1) סיאנסים 2) מדיומים 3) תקשור עם נשמות אוטיסטים 4) מתים קליניים שלושת הענינים הראשונים הם תרמית ואין ברביעי משום ראיה לקיום נשמה בנפרד מן הגוף. בא נדון בהן. במה נפתח? הצע אחד מהארבע לדיון. מבין הקישורים: הראשון נראה כמצטט את המחקר איכשהו. שני האחרים הם תלולית גללי-פר מהבילים

begone

New member
אל תבלבל לי במוח

סיפורי-מעשיות ומשלים ילדותיים כמו שלך הפסקתי לקרוא כבר לפני גיל 12. בבקשה אל תבלבל לי במוח עם משלים חסרי כל משמעות. אנחנו מדברים כאן על המציאות, ולא על משלים נחותים שמספרים לתינוקות. תתבגר, ילד.

למעלה