שאלה קטנה לי...

ThunderBird

New member
שאלה קטנה לי...

האם נכונה הקביעה שאנו משתמשים רק בכ-5 אחוזים מהמוח שלנו? ומה עם שאר 95 האחוזים?

ThunderBird

New member
זה לא סתם מיתוס...

למיטב ידעתי. ראיתי פעם תוכנית בנשיונל ג´יאוגרפיק, שהראו בה אנשים שסובלים ממחלה מסויימת, שבעצם גרמה לכן שהמוח שלהם הוא בגודל של כ-7 אחוז מגודל של מוח רגיל(הראש שלהם חלול ויש שכבה שדבוקה לגולגולת שהיא בעצם המוח שלהם), ועדיין הם מתפקדים כמו אנשים רגילים, חלקם אקדמאים. דרך אגב, בדקו את תפקוד המוח שלהם בבדיקת CT או MRI לא זוכר איזו בדיוק, וגילו שהחלקים שאחראים על הראייה במוח נורמלי נמצאים אצלם במקום אחר, ובקיצור את מקום כל החלקים החסרים מילאו החלקים האחרים. איך אתם מסבירים את זה?

יש כזאת מחלה!

שהנוזלים בתוך חלל המוח לא מתנקזים ואנשים נולדים עם חלקים קטנים של מוח או "חורים" במוח. והם מתפקדים כמו אנשים רגילים, ובכלל לא יודעים על כך שחסר להם מוח! היה איזה רופא שהבן שלו חלה בזה, והוא המציא מנקז מיוחד, שמנקז את הנוזלים, רק שכחתי את שמו. 5% מכל האנשים בעולם סובלים מ"גרסאות" שונות של המחלה.כך שעם אתם אומרים למישהוא שחסר לו מוח, אולי אתם לא טועים!

*GormE*

New member
ראיתי איזו תוכנית

על מישהי שמחלה קשה השתלטה לה על מחצית המוח (הימני? השמאלי? לא זוכרת) כשהיתה בת 8, ואז הורידו לה פשוט מחצית המוח אם לא יותר והיא המשיכה לחיות וללמוד ואמרה שהכל אצלה כרגיל (מלבד כמה בעיות מוטוריות קלות), רק שלפעמים היא מרגישה את הנוזלים בראש שלה מסתחררים (נוזלים השדרה מילאו את החלל) איזו תוכנית אתם שואלים? ריפליז, בליו איט אור נוט!!!

shoko kiss

New member
גם אני ראיתי את התוכנית

ודרך אגב... בקשר לניצול המוח... אנחנו משתמשים ב 11% ממנו ולא ב 7% כנאמר כאן

2_be

New member
אני חושבת שזה סתם מיתוס

אך משום מה זכור לי רק שזה 10 אחוז... זה מתבסס על כך שבכל רגע נתון רק ניוטרונים בודדים יורים. וכאן יש מאמר המסביר למה זה מיתוס.

2_be

New member
וכמובן ששכחתי..

ברוכים הבאים
ThunderBird ו-גבריאלוב5

ThunderBird

New member
קבל ../images/Emo24.gif גם ממני איש

קראתי את מה שרשום באתר. זה עדיין לא מסביר את התופעה שתיארתי.

ThunderBird

New member
מה שאתם עושים זה לא הכי חכם...

אוקיי אנשים, תודה רבה על העזרה וההשתדלות, אבל תפסיקו להפנות אותי ללינקים באינטרנט! קודם כל בגלל שהאינטרנט זה לא המקור למידע הכי מדוייק, ודבר שני, עשיתי כמה חיפושים בעצמי ברחבי הרשת וגיליתי דעות לכאן ולכאן. כל מקרה, אני תיארתי תופעה שהיא נכונה ולא מפוברקת, אז איך אתם עדיין יכולים לטעון שזה מיתוס לפני שהסברתם את התופעה שתיארתי???

כי מבחינה אבולוציונית זה מופרך

המוח מנצל חלק גדול (שליש למיטב זכרוני) ממשאבי הגוף (חמצן, אנרגיה וכו´), דבר שדי מכביד אבולוציונית עם אין לנו באמת שימוש ברובו. ולא זה לא דומה לנוצות של טווס שאין להן שום שימוש אמיתי, כי אנחנו לא יכולים להבדיל לפי הטענה הזו בין אדם עם מוח גדול לאדם עם מוח קטן בהרבה.

ThunderBird

New member
אז מבחינת אבולוציונית זה מופרך...

אם ככה, אז איך האנשים שסובלים מהמחלה הנ" מתפקדים באופן נורמלי לחלוטין?

alomm

New member
אז ככה

ראיתי סרט על זה........... זה בהחלט אמיתי.......

זהשלא צריך את כל המח כדי להיות

"בן אדם" זה מאוד נכון. אכן יש אנשים פגועי מוח שמסתדרים מצוין בעולם הזה. אבל מצד שני קשה מאוד להגדיר מה זה בן אדם ולבחון את כל היכולות שלו. חלק גדול מהמוח משמש בשביל פעילויות מטופשות - הליכה על שתיים, נשימה, ויסות חום גוף, הפעלת שרירי פנים, קוארדינצית יד-עין, חוש-ריח וכו´. כל מיני פעולות שאנו לא חושבים עליהם בתור דורשות מחשבה. ואכן, אנו נחשיב אדם משותק מהצוואר למטה כבן אדם, למרות שיתכן שהשיתוק נובע מפגיעה חמורה במוח שלו. אפילו פעולה "כבדה" כמו ראיה, היא לא תנאי הכרחי להיות בן-אדם, למרות שהיא בעצמה תופסת חלקים נכבדים במוח. חלקים אחרים במוח פחות באים לידי ביטוי בחיי היום יום למשל יכולת חשיבה מתמטית, שימוש בשפה שניה ושלישית, תפיסה מוסיקלית, גודל אוצר מילים, שימוש בכישורים חברתיים ודומיהם. לא בכל אלו אדם משתמש כל רגע ויש רבים אחרים. האם באמת אנו יכולים לדעת שאדם שחצי ממוחו נכרת מסוגל לאותם דברים כמונו? אז אולי אנשים מסוימים לא מנצלים יותר מעשרה אחוז ממוחם ביום כזה או אחר. אבל אני מאוד מקווה שהם מנצלים 99 אחוז ממנו במהלך חייהם.

*GormE*

New member
ובכן. .

האמת היא שהנתון הזה ידוע לי כבר שנים, ותמיד התייחסתי אליו כפלא 95 האחוזים הנותרים ללא שימוש של המוח הם בחלקם "תאים אפורים", או שחלקם מאכסנים מידע אבל מתוך נתון זה העלו השערה שאם נצליח להשתמש ביותר אז יהיו לנו יכולות להזיז אובייקטים באמצעות המחשבה. . משהו משונה בנוסף, את חמשת האחוזים האלו אתה מפעיל בלי שום קשר אם אתה עוסק בחישוב לוגי מורכב, צפייה בטלויזיה או שינה. פעילות המוח כמעט ולא משתנה ועדיין צורכת את אותה כמות חמצן. ובקשר למה שהועלה פה, על אבולוציה וגודל המוח- זה הוכח שגודלו הפיזי של המוח אחראי לתקשורת החברתית של האורגניזם ותו לא. לדוגמא- עטלף היא חיה עם מוח קטן למדי אולם זן אחד ,עטךף הערפד שמוצץ דם בהמות, ניחן במוח גדול יותר. כאשר חקרו אותו מגלים שהפרטים שמצאו מזון מחלקים לחבריהם שלא היה להם מזל, ולכן כושר ההשרדות שלהם גדול יותר. משמע- למי שיש מוח גדול יותר, יש לו יותר סיכויים לשרוד

למעלה