שאלה קטנה לי...

Motti18

New member
זה לא קשור...

ללויתנים יש מוח 9 ק"ג (ככה לפחות כתוב בספרים) והם לא מצליחים להתמודד יפה מול הציידים שהורגים אותם ללא הרף (בהשוואה למוחם של אותם הציידים שהוא 1.4 ק"ג בממוצע)...

2_be

New member
עוד קצת על גודל המוח

במאה ה-19 הקרניומטריה (מדידת גולגלות) היה המדע העליון של המדידה האנושית. ככל שראשך היה גדול יותר כך הערך שלך בעולם גדול יותר אבל הקרניומטריה קרסה כיוון שהמדידות לא התאימו לציפיות. אחד הדברים שגילו היה שישנם אישים דגולים שתרמו את מוחם למדע ולמרבה הפלא מוחם היה הרבה יותר קטן מהצפוי או פושעים שבניגוד לציפיות מוחם היה גדול, למרות שבאותה תקופה הצליחו בדרכים שונות להתגבר על התוצאות האלו בטענות שונות (פגמים במבנה הגופני, אי השתמרות המוח עד לניתוח וכו) המסקנות עוררו ספקות בקרב החוקרים מה שגרם בהמשך לקריסת המדע הזה. כתחליף למדידת המח באו בהמשך מבחני האינטלגציה (IQ) שתפסו את האינטלגנציה כישות הניתנת לכימות ע"י מספר יחיד לכל אדם. מי שמתעניין עוד בנושא מוזמן לקרוא את "אין מידה לאדם" של סטיבן ג´יי גולד.

FinalCut1

New member
מוח

אז ככה: זה בהחלט נכון שבני אדם משתמשים רק ב90% ממוחם, לשאר החלקים אין שום שימוש במהלך חייו של אדם. תינוק נולד עם הרבה יותר תאי מוח (נוירונים) מהמספר שיש לאדם בוגר. במשך הזמן התאים שאין בהם שימוש (לא מקבלים אותות עצביים) מתים. כך שלאדם בוגר יש הרבה פחות תאי מוח מלילד. המדד לאינטליגנציה איננו גודל המוח אלא שטח הפנים של קליפת המוח. מוח של אדם מלא קפלים ולכן למרות שהוא קטן יותר ממוח של ליווין האדם אינטליגנטי יותר כי קליפת המוח של האדם מקופלת פחות.

התכוונת למקופלת יותר ....

חוץ מזה ככל שהחיה גדולה יותר המוח שלה יהיה גדול יותר, כי כאמור חלק גדול מהמוח מופנה להפעלה של הגוף ושימור החום בו (לפחות ביונקים). לכן לליויתנים מוח גדול יותר מאשר בני אדם. לכן גם לגברים מוח גדול יותר מ נשים, בממוצע. גברים לא חכמים יותר מאשר נשים ואין להם קליפת מוח יותר מקופלת מנשים, יש להם פשוט יותר מסה (בממוצע, שוב) מאשר נשים. באשר למוח התינוק - הטיעון נכון, אמנם נוירונים וקשרים בינהם רבים מתים בשנה הראשונה של החיים, אבל שאלת 10 האחוזים נוגעת ל-10 אחוז ממוחו של אדם בוגר.

FinalCut1

New member
נוירונים

מקופלת יותר, טעות שלי. אם אני לא טועה עשרת האחוזים מהנוירונים בהם משתמשים כוללים את הפעלת המערכות החיוניות. וזה לא נכון שגודל המוח תואם את גודל החיה. מוח האדם גדול בצורה משמעותית מהמוח של רוב החיות.

צודק כמובן...

אבל מלבד לאדם (וגם בין שני מיני האדם) יש יחס ישיר בין גודל החיה לבין גודל מוחה. ליתר דיוק, היחס הישיר הזה קיים בקרב הקבוצות הגדולות אך לא בינהן. כלומר, בממוצע, זוחל בגודל של דג, יהיה בעל מוח גדול יותר ממוחו של הדג, ויונק בגודל של זוחל יהיה בעל מוח גדול יותר (שוב בממוצע) מהזוחל. אבל ברקב שני יונקים (מלבד אדם), שני זוחלים, ושני דגים, המוח הוא בדרך כלל פורפורציונאלי לגודל הגוף. (ושאף אחד לא יעיר הערה מתחכמת על דינוזאורים, אני מודה בזה מראש, הוא צודק לגבי רוב הדינוזאורים המוכרים לי.) וכל זה רק כדי להבהיר את דברי.

helius

New member
מוח מוח מוח - שלום לכולם

אני לא זוכר בדיוק את האחוזים אבל אני כמעט בטוח שזה 10% בסה"כ. כל השאר הם רזרבה. מה לעשות אנשים, צריך איכשהו לתחזק את כל העצבים ומכיוון שאין יצירה מחדש, התאים האפורים מהווים רזרבה. זאת הסיבה שלא משנה מה תעשו, תהיה ירידה ביכולות בעת הזקנה. נכון שניתן לעכב במעט ע"י אורח חיים בריא ו"עבודה" עם הראש. כלומר לתת אתגרים למוח (וזה לאוו דווקא פיתרון משוואות בנגזרות חלקיות), אבל בסופו של דבר יש ירידה בזכרון וכל השאר. אגב, פעולות רפלקסיביות כמו נשימה מבוקרות בגזע המוח.

2_be

New member
לגבי ה- 10% אני מסכימה וחוץ מזה...

ברוכים הבאים לכל החדשים שהצטרפו במהלך השרשור הזה

למעלה