שאלה קטנה להיגיון

שאלה קטנה להיגיון

שאלתי היא: אם לוקחים אוטובוס עם 10 אנשים בפנים (כל בנאדם שוקל 50 קילו) מעלים על משקל יוצא טון ברגע ששתים מהאנשים יקפצו האוטובוס ישאר טון במשקל ,או יהיה פחות 100 קילו???

mbrv

New member
הממ...

קודם כל אתה אופטימי :) ( 50 ק"ג ... הלוואי על כולנו :)) האוטובוס ישאר טון במשקל , כי זה שאנשים קפצו ממנו לא שינה את המשקל שלו . מה שכן , מה שמראה המכשיר שמודד את המשקל של האוטובוס עם האנשים עליו , יראה משקל שקטן ב 100 קילו :) טריק ישן נושן.

תגובה

האנשים קופצים בתוך האוטובוס לא לבחוץ אני מתכוון לשניה שהם באוויר האוטובוס ישאר אותו משקל?? ולפי מה שאתה אומר שיירד המשקל זה אומר שהאויר הוא לא חומר ששוקל

Ziggy Star

New member
אני משער שכן ..

לפי ההיגיון על מנת שהאנשים יכלו לקפוץ באויר . כל אחד מהם צריך להפעיל כוח על האוטובוס(וכמובן על המשקל ) שללפחות 50G (זה הכח שמושך אותם למטה ) . לכן ברגע הקפיצה המשקל יראה יותר מטון . ברגע שנגמר הכח (ובהנחה שהאנשים לא פוגעים בתיקרה של האוטובוס !) המשקל יראה 100KG פחות !! זו דעתי ..

Drazick

New member
אולי...

אולי אני אנסה להסביר זאת. משקל מודד את הגוף שמעליו, למעשה כמה הגוף שמעליו "מעיק" עליו. במקרה שלך, טון. כי האנשים מעיקים על האוטובוס והאוטובוס על המשקל. בעת הקפיצה, שני אנשיםן פחות יעיקו ולכן הירידה במשקל.

אורן51234

New member
המשקל מודד כח

נניח שמשקל שלנו מורכב מקפיץ ועליו מחט. המשקל מודד את הכח שמופעל עליו. משקל האוטובוס עם האנשים הוא טון במצב מנוחה. כעת כדי לקפוץ צריכים שני האנשים להפעיל כח (לבעוט) ברצפה. הבעיטה יוצרת כח נוסף שמופעל על המשקל (בהנחה וריצפת האוטובוס אידיאלית) והמשקל מראה טון וקצת. הקפיץ נדחס קצת יותר בזמן שהאנשים מתרוממים באוויר מהבעיטה. כעת הקפיץ מנסה לחזור למצב פחות דחוס (טון פחות שני אנשים) בזמן שהאנשים באוויר עולים ומתחילים לרדת. האם הקפיץ יגיע לסימון טון פחות שני אנשים? תלוי מה יותר מהיר: חזרת הקפיץ או נחיתת האנשים עליו. בכל מקרה הוא שואף למצב זה. לבסוף ינחתו האנשים והמשקל יראה קצת יותר מטון לרגע (בגלל ההלם שנוצר על הקפיץ מפגיעת האנשים ברצפה) ויחזור לטון של מצב המנוחה. הערה: התעלמתי מתנודות הרמוניות בקפיץ (אם המשקל מחזיק אוטובוס זה באמת זניח).

למעלה