שאלה קטנה (דעה אישית)

MadeByDarkness

New member
שאלה קטנה (דעה אישית)

טוב, אז משהו קטן מטריד אותי בזמן האחרון. כידוע, אני כולה בת 16, אבל יוצא לי לחשוב הרבה על העתיד... רציתי לשאול, איך הייתם רוצים לגדל את הילדים שלכם (כשיהיו, ולמי שיש, שאנא יגיד את דעתו גם כן): לפי מצוות הדת? באופן אתאיסטי? אני שואלת את השאלה הזו, כי יצא לי לחשוב על זה.. מצד אחד, יש בדת הרבה. כל העיניין של המשפחה וכו', ומצד שני היא הרסנית. מה הייתם רוצים לקחת מהדת? (לדוגמה, ארוחת שבת, נניח) ומה הייתם רוצים להשאיר בצד (לדוגמה הנחת תפילין וכ'ו)? מה דעתכם על ברית מילה, בר מיצווה ובת מיצווה לילדים שלכם? הייתם רוצים שהם יעברו את זה? (ואני יודעת שזה מוזר לשמוע כזו שאלה מבת 16 שכמותי, אבל... תתגברו.
)

אם יהיה לך בן בעזרת השם תעשי לו

ברית מילה. חייב לעשות את זה ואם את רוצה לטובת הילד שלך תעשי את זה למענו ושמעתי שזה גם בריא(לא יודע שמעתי את זה ממישהו פעם) וחוץ מזה אם לא תעשי לו ברית מילה אז את תכפי עליו את הדעה שלך ומה יקרה אם הוא יהיה גדול ויחליט שהוא רוצה להיות יהודי כמו כולם אבל הוא לא יוכל הוא יצטרך לעשות ניתוח אז אני מציע לך לעשות לו ברית מילה זה הכי טוב בשבילו תני לו לבחור הידעת ברית מילה זאת הברית שלנו עם אלוקים על ארץ ישראל ומיכוון שערבים עושים ברית מילה גם(ברית חלקית)יש להם את הזכות על הארץ שלנו ובגלל זה הם אוחזים בארצנו ובקשר ללקיחת דוגמא דוגמא מהדת "ויקרא משה, אל-כל-ישראל, ויאמר אליהם שמע ישראל את-החוקים ואת-המשפטים, אשר אנוכי דובר באוזניכם היום; ולמדתם אותם, ושמרתם לעשותם. ב יהוה אלוהינו, כרת עימנו ברית--בחורב. ג לא את-אבותינו, כרת יהוה את-הברית הזאת: כי איתנו, אנחנו אלה פה היום כולנו חיים. ד פנים בפנים, דיבר יהוה עימכם בהר--מתוך האש. ה אנוכי עומד בין-יהוה וביניכם, בעת ההיא, להגיד לכם, את-דבר יהוה: כי יראתם מפני האש, ולא-עליתם בהר לאמור. {ס} ו * אנוכי יהוה אלוהיך, אשר הוצאתיך מארץ מצריים מבית עבדים: לא-יהיה לך אלוהים אחרים, על-פניי. ז לא-תעשה לך פסל, כל-תמונה, אשר בשמיים ממעל, ואשר בארץ מתחת--ואשר במים, מתחת לארץ. ח לא-תשתחווה להם, ולא תועבדם: כי אנוכי יהוה אלוהיך, אל קנא--פוקד עוון אבות על-בנים ועל-שילשים ועל-ריבעים, לשונאיי. ט ועושה חסד, לאלפים--לאוהביי, ולשומרי מצוותיי. {ס} י לא תישא את-שם-יהוה אלוהיך, לשוא: כי לא ינקה יהוה, את אשר-יישא את-שמו לשוא. {ס} יא שמור את-יום השבת, לקדשו, כאשר ציווך, יהוה אלוהיך. יב ששת ימים תעבוד, ועשית כל-מלאכתך. יג ויום, השביעי--שבת, ליהוה אלוהיך: לא תעשה כל-מלאכה אתה ובנך-ובתך ועבדך-ואמתך ושורך וחמורך וכל-בהמתך, וגרך אשר בשעריך--למען ינוח עבדך ואמתך, כמוך. יד וזכרת, כי עבד היית בארץ מצריים, ויוציאך יהוה אלוהיך משם, ביד חזקה ובזרוע נטויה; על-כן, ציווך יהוה אלוהיך, לעשות, את-יום השבת. {ס} טו כבד את-אביך ואת-אימך, כאשר ציווך יהוה אלוהיך--למען יאריכון ימיך, ולמען ייטב לך, על האדמה, אשר-יהוה אלוהיך נותן לך. {ס} טז לא תרצח, {ס} ולא תנאף; {ס} ולא תגנוב, {ס} ולא-תענה בריעך עד שוא. {ס} יז ולא תחמוד, אשת ריעך; {ס} ולא תתאווה בית ריעך, שדהו ועבדו ואמתו שורו וחמורו, וכול, אשר לריעך. {ס} יח את-הדברים האלה דיבר יהוה אל-כל-קהלכם בהר, מתוך האש הענן והערפל--קול גדול, ולא יסף; ויכתבם, על-שני לוחות אבנים, וייתנם, אליי."

MadeByDarkness

New member
אז זהו, שזו היא השאלה!

היכן בדיוק עומד הגבול בין כפיה לבין דעה אישית שלך? הרי ממילא אני אשפיע עלי ילדי (אם יהיו לי בכלל), ובכל זאת, גם אם אני אעשה נניח לבן שנניח יהיה לי ברית מילה, גם זו כפיה. הרי אני לא יכולה לשאול אותו בגיל 8 ימים החלטה לכל החיים. וזה גם מסוכן. וגם, בקשר לחוקי התורה: עם חלקם אני לא מסכימה. לדוגמה, אצלי זה "כבד את מי שדורש כבוד". "אל תגנוב, רק אם זה נגנב וברצונך להחזיר זאת בחזרה". ועוד. לא עם הכל אני מסכימה.

אז בואי נבדוק מה הכי טוב בשבילו

אם תעשי לו ברית מילה זה יהיה מין צו'פר בשבילו כי זה יתן לו זכות בחירה ביןן להיות אתאיסת לבין להיות דתי או מסורתי מאמין באלוקים אם לא תעשי לו ברית מילה אז את תכפי עליו את האמונה שלך(אתאיזם) ואם הילד יגדל ויחליט שהוא רוצה להיות יהודי כמו כלום מה יהיה אז הוא יצטרך לעבור ניתוח וכל זה וזה סתם יהיה מטריד בשבילו אני אומר שתעשי לו ברית מילה מתי שהוא נולד ותגמרי עם הסיפור ושהוא יגדל הוא יחליט כבר מה להיות

יש קשר כי זה מעצבן כבר

הוא אומר שהילד יהיה גדול הוא ירצה להיות ערל איזו מין שטות זאת שהוא ירצה להיות ערל ממש יפריע לו בחיים הוא יבוא ויגיד לך אמא אני רוצה להיות ערל למה אני לא ערל ניקו אומר לא לעשות ברית מילה בגלל שמתי שהוא יגדל הוא ירצה להיות ערל אופני הצחיק אותי עוד יותר בכך שהוא אמר שתיהיה שואה שניה ויבדקו אם עשו לבן שלך ברית מילה ויגלו שהוא יהודי ויהרגו אותו אני סימתי כאן אני מציע לך לעשות לבן שלך ברית מילה זה רק לטובתו אל תקשבי לאתאיסתים שמסביבך הם מנסים להפיל אותי ולא ליעץ לך נתתי קישור לאיך ברית המילה עוזרת ומצילה ממחלות והעולם מתחיל לקלוט את זה והוא מתחיל לעשות גם הוא ברית מילה (אני נותן לך את הקישרו עוד פעם הוא למטה תכנסי לשם) זה כבר אני מציע לך לעשות לבן שלך ברית מילה זה יהיה טוב בשבילו

afon

New member
אתה קשה הבנה או ש...

אתה פשוט מעוות את דברי? את ולמדה ביחד יכולים לפתוח מועדון "לא מביני אפון" אני התכוונתי לזה שאם (מה שסביר מאוד מאוד מאוד להניח שלא יקרה) תהיה שואה 2 אז אני הייתי שמח לדעת שלילד שלי לא עשו ברית מילה. זו דעה שאין לך בכלל מה לצאת נגדה! זה משהו אישי שאני חושב על חינוך ילדי ועל איך שאני אגדלם.

זאת הדעה הכי טיפשית ששמעתי

אתה צריך לסתום את הפה לעיתים קרובות יותר הדעה שלך ממש אבל ממש אבל ממש טיפשית "סוף מעשה במחשבה תחילה"

afon

New member
ואני חושב ש...

כל יום לקום בבוקר מוקדם להגיד כמה מילים מתוך נייר חסר ערך ולחשוב שדברים טובים יקרו זה מטומטם וחסר ערך! כל אחד ודעתו שלו

MadeByDarkness

New member
אני לא חושבת שהאתאיסטים

שלנו בקטע נגדך. אתה פשוט לא מבין...!!! (אעאעאע!) ומי אמר שברית מילה זה לטובתו?! לא תמיד...! זה ניתוח. ניתוח זה לא תמיד לטובה!!!

טוב אני ניסיתי לעזור לך

את יכולה לעשות ולבחור מה שאתה חושבת שהכי טוב בשביל הבן שלך אני רק הבעתי את דעתי

MadeByDarkness

New member
איך למען המה שזה לא יהיה אפשר לכפות

אתאיזם?! אתאיזם לא מתבטא בכלום! או שיש איזשהם טקסים שלא הודיעו לי עליהם?
אם אני אעשה ברית מילה לבן (העתידי, אם יהיה, אני לא בהריון, לא נשואה לא בעלת חבר ולא רוצה טפו-טפו-טפו) שלי אז אכפה עליו משהו...! הוא לא יוכל להחזיר זאת בחזרה!

ghost rider 81

New member
מי זה "אלוקים"?

ראית אותו? חשת אותו? יש לך הוכחות שהוא קיים? אני לא מאמין שיש דבר כזה שקוראים לו "אלוהים" ושיש אנשים עם מגבעות שחורות וזקנים ולובשים טלית ומתפללים כל הלילה ועושים כל מיני כשפים למען משהו שלא הוכח להם מעשית שהוא קיים זה סוג של טימטום. כי הדבר הזה לא הוכח להם מעשית והם מאמינים בו.

צודקת. זה "היגיון" משונה מאוד:

לעשות לתינוק ברית מילה זו אינה כפייה, ולא לעשות לו - זו כפייה?! אם יגדל וירצה להיות דתי ומאמין - האם הניתוח יפחיד אותו? ואם לא יהיה מוכן לסבול את הניתוח למען אלוהיו - איזו מן אמונה זו? ומאידך, אם ירצה להיות כופר ואתאיסט - איך יוכל להדביק לעצמו בחזרה את מה שחתכו לו?

הניתוח ימנע ממנו להיתחזק

עדיף שיעשו לו ברית מילה כבר שהוא קטן לחסוך ממנו את הטירחה לעשות ברית מילה בניתוח "ומאידך, אם ירצה להיות כופר ואתאיסט - איך יוכל להדביק לעצמו בחזרה את מה שחתכו לו? " זה צומח בחזרה לא יגרם לו שום נזק זה לא יפריע לו כולם עשו ברית מילה אם הוא לא יעשה ברית מילה זה יפריע לו הילדים בכיתה יתאכזרו אליו בגלל שהוא לא עשה ברית מילה הוא ירגיש לא שייך אני אומר שצריך לחסוך לו את זה ולעשות לו ברית מילה

iziman

New member
מה ????

{"זה צומח בחזרה לא יגרם לו שום נזק זה לא יפריע לו כולם עשו ברית מילה "

את "זה צומח בחזרה" - צריך למסגר ../images/Emo13.gif

"ילדים יתאכזרו אליו" - מה שנכון נכון. דוגמה לכפייה דתית. דתיות מתוך כדאיות, מתוך פחד, תחת לחץ...

MadeByDarkness

New member
מה זאת אומרת ימנע ממנו להיתחזק?!

אז הוא יהיה חלש ומסכן?! הסבר בבקשה.

למעלה