שאלה קטנה בעברית

turtle33

New member
שאלה קטנה בעברית

אם אלף, בית וגימל, אז ככה וככה

שלום חברים

יש לי בעיה עם התבנית "אם-אז".

להלן דוגמה מאולתרת:
"אם אתם רוצים סוכריות, שוקולד ומרשמלו, אז חנות הממתקים של מומו היא המקום בשבילכם"
פה זה נראה לי מתאים. אבל [דוגמה מאולתרת אף יותר]-
"אם אתם מעוניינים בטיפול פנים מפנק עם קרם לחות מזהב טהור, מסכת בוץ עם ממרח יהלומים ורענון רקמות בעזרת אבני קריפטונייט לוהטות, אז הספא של סילביה לוקסמבורג-וונדרבילט הוא המקום בשבילכם"

בקיצור-
אם תבנית ה-"אם-אז" היא באמת במשלב נמוך [יחסית], אז איך אפשר להגיד את זה אחרת [במיוחד במשפט ארוך כמו אצל סילביה]?

תודה,
turtle

sense9

Member
מנהל
הצעות:

1. הספא של סילביה הוא המקום המושלם לטיפול פנים מפנק עם (או המשלב) קרם לחות מזהב טהור, מסכת בוץ עם ממרח יהלומים ורענון רקמות בעזרת אבני קריפטונייט לוהטות.
&nbsp
2. אם אתם מעוניינים בטיפול פנים מפנק וכו'..הספא של סילביה הוא המקום המושלם...

trilliane

Well-known member
מנהל
פשוט לא משתמשים ב"אז"... (מוותרים על המילה)

מיכל 06

New member
כמעט-פשוט...

כשהחלק הראשון של משפט התנאי הוא ארוך או מורכב מורכב, יש צורך בסממן כלשהו שיסמן איפה מסתיים החלק הזה ומתחיל החלק השני. לא די בפסיק במצב הזה, כי גם החלק הראשון כולל פסיקים.
אם מדובר בפרסומת שמושמעת בקול - ההנגנה יכולה לעשות את העבודה. אבל אם מדובר בטקסט כתוב ייתכן שיהיה צורך בסממן אחר. אני רואה שתי אפשרויות. במקרה שזו באמת מודעת פרסומת, אפשר לחלק לשני משפטים ולהציג את הראשון כשאלה: "מעוניינים ב....? סטודיו X הוא המקום...". האפשרות האחרת היא להפריד בין שני חלקי המשפט בעזרת קו מפריד במקום פסיק. בכל מקרה, אם מוותרים על "אז" כדאי לבדוק עד כמה ברור איפה המעבר בין שני חלקי המשפט.

trilliane

Well-known member
מנהל
מניסיוני הפסיק מספיק; התוכן עושה את העבודה

Y. Welis

New member
לדעתי אלה סימני אנגליזציה של השפה - 'אם-אז' (if-then) וכן

'זה' (it's, this).

למעלה