שאלה קטנה במעגלים.

• פותח הנושא kryp
  • פורסם בתאריך

kryp

New member
שאלה קטנה במעגלים.

סעיף קטנטן משאלה שהופיעה בבגרות 2008. זקוק לעזרה בשאלה 2 סעיף ב' (התשובה היא 23 אוהם, לא כל כך מצליח להבין איך, יוצא לי משהו אחר..) תודה!

kryp

New member
לא משנה הסתדרתי, אך צצה בעייה אחרת. :)

לשאלה המצורפת, האם התשובה לסעיף הראשון היא: V=epsilon - Ir - IR ? תודה.

MIster Maths

New member
נראה לי שV1=epsilon כיוון שהוא מחובר במקביל

לכא"מ, אחרת יהיה קצר.

kryp

New member
הממממ

אומרים לבטא את התשובה עם r שהמשמעות שלו היא ההתנגדות הפנימית של הסוללה, כלומר כבר לא יתכן שהמתח הוא אפסילון, כי הביטוי אמור להיות נתון לפי: V שווה אפסילון פחות I*r או שאני טועה? אם הם מבקשים לבטא לפי אפסילון, R0 , r ו- I אז אני חושב שהם מתכוונים לזה...
או שהם סתם אוהבים לסבך

NessT

New member
אי אפשר לחבר משהו במקביל רק לכא"מ..

ההפרדה בין הכא"מ להתנגדות הפנימית היא מלאכותית ורק משמשת לחישובים. ההתנגדות היא בעצם לאורך הסוללה ואין דרך לחבר משהו לכא"מ ולא להתנגדות

MIster Maths

New member
נכון, לא שמתי לב שיש התנגדות פנימית.

בניסויים עצמם מזניחים את ההתנגדות של הסוללה.

NessT

New member
נראה לי V1=epsilon-Ir

כי הוא בעצם מודד את מתח ההדקים בגלל שהוא נמצא במקביל לסוללה כולה (כולל גם את "החלק האידאלי" וגם את ההתנגדות). למה הוספת בעצם את IR- ?

kryp

New member
באמת לא יודע למה הוספתי אותו,

IR הכוונה המתח של הנגד R0, כי חשבתי שהוא מחובר בטור (ואז הוא היה אמור להשפיע על המתח, לא?). אבל עכשיו כשאני מסתכל שנית אני חושב שהוא לא קשור.

NessT

New member
R0 לא קשור.. כי הוא מחובר בטור למד מתח אז הוא

לא יכול להשפיע עליו

kryp

New member
לא משפיע כי כל הזרם עובר דרך V2?

ואם מנתקים את V2, אז R0 כן משפיע?

NessT

New member
לא התכוונתי ש - R0 לא משפיע על המעגל..

התכוונתי ש - R0 לא משפיע על המתח במד המתח כי מד מתח מודד תמיד רק את המתח של רכיבים שמחוברים אליו במקביל. ודרך V2 לא עובר זרם כי נתון שהוא מד זרם אידאלי. מד זרם אידאלי הוא מד זרם שלא משפיע על יתר המעגל וכדי שזה יתקיים חייבת להיות לא התנגדות אינסופית וחייב שלא יעבור בו זרם

kryp

New member
אוף ../images/Emo163.gif איך אני שוכח כאלה דברים לפני מבחן.

NessT

New member
לא נורא.. קורה ../images/Emo6.gif

לפחות עכשיו לא תשכח את זה במבחן

kryp

New member
עוד שאלה עם בתרגיל חשוב.

הצלחתי את שני הסעיפים הראשונים, אבל את שלושת הסעיפים האחרונים לא הצלחתי. תודה.

NessT

New member
../images/Emo45.gif כן

לגבי סעיף ד - קח את המשוואה של P כפונקציה של I שיש לך שם ותחפש נקודת קיצון מקסימום מקסימום (ע"י גזירה והשוואה לאפס של הנגזרת). ככה אתה תמצא את הזרם על הנגד המשתנה כשיש לו את ההספק המירבי. אז תיקח את הזרם הזה ואת המתח על הנגד המשתנה (V=epsilon-Ir) ולפי המשוואה R=V/I תמצא את ההתנגדות המבוקשת. מפה סעיף ה פשוט - יש לך את כל הנתונים על הנגד המשתנה (R,I,V) ואתה יכול בקלות למצוא את ההספק שלו לפי אחת מהמשוואות: P=IV=I^2*R=V^2/R או לפי המשוואה שיש לך שם של P כפונקציה של I. אני לא יודעת אם יצא לי הסבר ברור מספיק שתבין חח אז אם אתה צריך עוד עזרה תשאל

kryp

New member
ברור מאד, תודה רבה ../images/Emo66.gif../images/Emo152.gif../images/Emo215.gif

למעלה