שאלה פילוסופית

כן בלי ספק כן

חבל לאבד קשר עם אדם חשוב לנו. אם הוא מוכן לקשר רחוק יותר, כמו לשוחח מעט על דברים אישיים, או אף להיות ביחד חלק מהזמן, כדאי לנצל זאת ולהיטיב לו כדי לבטא את אהבתנו אליו ואת האכפתיות שלנו כלפיו. יתכן מאד, שכך יוצר קשר קרוב יותר, וכולם יהנו ממנו.

צומיש

New member
חשבתי על השאלה...

ודנתי עם עצמי.. והשאלה באיזה מובן זה ראש בקיר אני בנאדם שילך עם הראש גם בתוך הקיר אבל לחברות או לאחרים לא אייעץ את זה... ואגו אני לא מאמינה שיש כזה דבר בקשר או זוגיות... ולהלחם עד הסוף אבל שוב השאלה אם זה דו צדדי ואם זה באמת לתמיד או לסתם רגעי.. יש המון אישיוז בתוך הסוגייה שלך...

מאמינה שמי שאוהב נלחם!!!

לפחות הוא מנסה להחזיר את הצד השני אליו......ולא יושב רגל על רגל!!! ואם לא- אז הוא לא אוהב.......ותסלחו לי אבל אני לא מבינה מה זה חלק אפור!!

abcd80

New member
לרוב עדיף שלא

כבר קרה לי עם האקס הראשון שהלכתי עד הסוף אפילו שידעתי שהוא אהב אותי עדיין והיו לו עכבות בגלל זה, אבל בדיעבד טעיתי בגדול וזה רק הרחיק בינינו עוד יותר (אני לא השתמשתי בכל מיני אמצעים אלא רק יזמתי שיחות איתו, ניסיתי להתקרב אליו בדרכים הישרות והטובות). את רוצה שבן אדם יחזור אליך? תתני לו חופש והוא כבר יבין מה הוא רוצה באמת. כל המשחקים האלה מיותרים לטעמי.

השאלה ששאלתי

הייתה היפוטתית בלבד.. אני לעולם לא אעשה את זה, עם כל הרצון. אני יודעת שהוא אוהב אותי, ואני אוהבת אותו. אבל זאת לא אגדה והאהבה לא מנצחת, צריך יותר מאהבה להחזיק קשר ותמים מי שחושב אחרת. לא היינו מאוזנים וזה פגע בו בסוף. האמת, שהכי חשוב לי שהוא יהיה מאושר, לרדוף אחריו זה נראה לי אנוכי, לעשות רק מה שנראה לי טוב לי ולמה שאני רוצה. ואני צריכה לכבד את הרצון שלו...

צומיש

New member
לא יודעת מה לומר לך..

יש אנשים שמשפט "רחוק מהעין רחוק מהלב" פוגע בול ואז זה פשוט כבר לא משנה.. וכן שקשר לא מאוזן הוא נפגע מבינה אותך וכל כך לליבך.. עצוב אבל ככה גם אצלי הוא אוהב אותי ואני אותו והוא רוצה אותי ואני אותו ואנחנו לא יחד

אם "יודעים" שאין סיכוי ?

השאלה היא איזו מין ידיעה היא זו. ידיעה מוחלטת ? או מחשבה ש "ייתכן מאוד מאוד שאין סיכוי אבל יש סיכוי קלוש ש ... " ? וודאות ממשית ? או התלבטות ש "אולי בכל זאת" ? ואם זה ידיעה מוחלטת, הידיעה הזו היא אמיתית ? או מוטית ממה ש "נדמה לנו" ? אסביר כוונתי - ידיעה מוחלטת היא אם מישהו מתאהב במחברת, ואין סיכוי שמחברת תחזיר לו אהבה. אין שמץ שום סיכוי שכזה. אם מישהו בן 20 מתאהב בבת 95, זה לא שייך לקטגורית ה "אין סיכוי" - שהרי ה "אין סיכוי" כאן הוא סובייקטיבי. אז, במידה ומרגישים שהאהבה הזו "שווה להלחם" בשבילה - בהחלט - להלחם עליה. לפעמים זה עובד
המון בהצלחה.

למעלה