שאלה פילוסופית

שאלה פילוסופית

אתם מאמינים שאם אוהבים מישהו צריך להילחם עליו בכל מחיר? להתעלם מאגו, מעכבות, וללכת עד הסוף עם הלב, אפילו אם מראש יודעים שאין לזה סיכוי?

nate2000

New member
לא

מה לעשות לא הכל בחיים זה שחור ולבן יש המון אפור באמצע.

כשאת בתוך זה-

זה נראה הדבר הכי טבעי לעשות... אבל זה גם הדבר הכי לא נכון אם את יודעת שמראש אין לזה סיכוי- תצאי מהסיפור פגועה, מושפלת ורמוסה (בעיני עצמך). אם עשית לו משהו ממש רע ושלא ייסלח... והוא לא מסכים לסלוח.. אני הייתי הולכת עד סוף העולם בלי לדפוק חשבון- כדי שיסלח לי.. כל עוד קיימת אהבה וזה גורם אחר שמפריע.

ChilD SouL

New member
קרה לי.../images/Emo10.gif

קשה לי לומר שהיום הייתי נוהגת אחרת, בין אם זה במקרה הזה או במקרה אחר. אני חושבת שזה שונה כשאתה נמצא בחוץ או כשאתה נמצא בפנים.

יש לי לפעמים רגעי חולשה

שבא לי לזרוק את כל ההיגיון והגאווה לצדדים, לנסוע לבית של האקס ולהשליך את עצמי עליו חחח
תכלס אני בחיים לא אעשה את זה, אני הגיונית ושקולה מדיי בשביל דברים כאלו
יש לי שאלה מה דעתכם אבל... למי שקצת עקב, אני והאקס נפרדנו לפני בערך 3 חודש ויש לו מישהי כבר חודשיים. הפרידה הייתה כואבת מאוד, הוא נפרד ממני, ודיי לא ראיתי את זה מגיע. לא נפרדנו מחוסר אהבה, אהבנו מאוד, אלא בגלל פערים בינינו, היה לו קשה מאוד ליזום את הפרידה ועד היום קשה לי להבין במאה אחוז את הפרידה הזאת. היה לנו קשר מהסרטים, מלא אהבה וקיצ'יות, וזה היה אחד הדברים הכי קשים שהייתי צריכה לעבור בחיי, כי באמת אהבתי אותו אהבה מטורפת, ובזמן שאני דיברתי על לעבור לגור ביחד, מסתבר שהוא כבר התחיל לחשוב על פרידה... בכל מקרה, השאלה שלי, האם אין איזשהי חוקיות לאחר פרידה? אני חשבתי שבגלל שהוא נפרד ממני, מן הסתם מתפקידו להקל עלי קצת, ציפיתי באיזשהו מקום לטלפון קטן או משהו בסגנון, לבדוק מה שלומי. ברור שיש קטע כזה בפרידות של להתנתק, אבל זה יותר בפרידות כסאח, פרידות מבגידות וכאלה, זאת הייתה פרידה יותר טראגית כזאת, שהוא כבר הרגיש לא טוב בקשר אבל עדיין אהב אותי. אחרי הפרידה כמובן נורא רציתי לדבר איתו אבל עצרתי בעצמי, וקצת התפלאתי שהוא לא התעניין בי בכלל. אחרי כמה זמן שלחתי לו אי מייל שאני רוצה לבוא אליו להחזיר לו את כל הדברים שלו, לקח לו מלא זמן לענות ואיכשהו כשדיברנו בסוף טוב שהוא לא קבע איתי פגישה לעוד איזה שבוע וחצי, כאילו אני הדבר האחרון בסדר העדיפויות שלו. לא שאני מצפה למשהו כי מן הסתם נפרדנו, אבל זה ממש לא מתאים לו הוא כולו בחור מקסים וטוב לב כזה, שתמיד השתדל לא לפגוע באף אחד, אפילו בצורה קיצונית לכן הייתי קצת בשוק מזה, שהוא נתן לי להרגיש כזאת קטנה. כשנפגשנו הוא היה קר מאוד ומרוחק, ונתן לי הרגשה לא נעימה, באתי ממש לכמה דקות, הבאתי לו את הדברים וברחתי. לא דיברנו הרבה זמן, כל המעט פעמים שניסיתי ליצור קשר קטן (למשל כשסבתא שלו נפטרה, וגיליתי על זה איזה שבועיים אחרי, שלחתי הודעת ניחומים הוא אפילו לא ענה) בכל מקרה, רציתי גם לקחת ממנו ציור שציירתי לו לחדר בשביל תיק עבודות שאני מכינה, והייתי צריכה שהוא יעביר את זה דרך חברים. ובבקשה, תחסכו ממני הטפות של תמשיכי הלאה וכאלה, אני פשוט מרגישה שכל ההתנהגות ילדותית נורא, כאילו מנסה לא לראות אותי בכל מחיר, מה שקצת מגוכח כי יש לנו חברים משותפים. אני יודעת שזה כנראה בגלל שהוא יוצא עם מישהי והיא מאויימת ממני. אבל מה עם קצת בגרות? אנחנו לא ילדים ובכל זאת אנחנו אמורים להיות חשובים אחד לשני, הרי היה בינינו משהו מיוחד. כל ההתעלמות המוחצנת, כולה הודעת ניחומים כשסבתא שלו נפטרה מה קשה להחזיר פאקינג אסמס ולא לגרום לי להרגיש מגעיל כאילו אני מציקה ולא רצויה? ברור שיש אקסים שישר מתנתקים, אבל באמת לא חשבתי שזה יהיה כזה קיצוני. ויש לנו חברים משותפים שהוא כל הזמן שואל אותם מה איתי ומה שלומי, אבל נורא משתדל לא להיות איתי אפילו בטיפון של הקשר. לא קצת מוגזם?

לא הבנתי למה הוא נפרד,

וזה פשוט מאד... יש אהבה או אין אהבה? אם הוא עדיין אוהב.. תילחמי עליו.. אם הוא צריך זמן- תני לו אותו.. תעשי כל מה שצריך כדי להחזיר את האהוב שלך. והכל, זה כולל הכל. אבל רק, אם הוא עדיין אוהב אותך...אחרת- פשוט תחסכי מעצמך את זה- אנחנו לא חיים בטלנובלה מסעירה שאת הולכת להלחם על הגבר שלך (או שמא זה ריקי לייק?
) את פשוט תכנסי למאבק שסופו ידוע מראש.. אז השאלה פשוטה- תנסי לענות עליה הכי אובייקטיבי (ולא דווקא את התשובה שאת רוצה שהיא תהיה)... הוא באמת אוהב אותך?

ChilD SouL

New member
אנחנו מכירות../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

את ממש תיארת את המצב שלי.

צומיש

New member
זה תקופה..

זה המצב גם שלי..
רק שלאף אחד מאיתנו אין אף אחד..

Snoopy2612aj

New member
מסתבר שאני היחיד שחושב ככה...

אבל כן... אם אני אוהב מישהי, ולמעשה גם מישהו (חברה חברה, תירגעו, אני מתכוון לחברים האלה שעברתם איתם יחד הכל והם באמת חשובים לכם יותר מכל דבר בעולם!!!) אז כן, אני אהפוך את העולם בשביל מי שאני אוהב, אלחם עליו/ה בכל מחיר... ויותר מזה, האישה שאני איתה עכשיו, אמרה לי בעבר שאין לנו סיכוי, והיום, אחרי שבאמת לא וויתרתי, אנחנו יחד.... עם אהבה שאי-אפשר לתאר....

לא. מניסיון

פעם חשבתי ככה, שאם אני אוהבת מישהו מכל הלב זה יספיק. מסתבר שזה לא ככה וצריך יותר מאהבה, אהבה לבד לא יכולה להחזיק קשר ואם זה משהו שאין לו סיכוי- אין למה להלחם עליו. חבר שלי, שהיינו שנתיים ביחד, נפרד ממני עם כל האהבה הרבה שהייתה בינינו כי הוא הבין (וגם אני בדיעבד) שזה לא יילך. שאם נתחתן- נתגרש. אם יודעים בראש שאין סיכוי, חבל לנסות. סתם כאב לב

זה מה שעשיתי.

ויותר מפעם אחת. כי כשהלב רוצה קשה לי להתעלם. אבל,כפי שציינת, זה מעולם לא עזר. ואני מקווה לעולם לא להיות שוב בנקודה הקשה הזו. לדעתי אין פה עניין של אמונה,אלא עניין של רגש. ללכת על זה, כדי לא להתחרט, ואז להמשיך הלאה... תביני, אם הצד השני באמת רוצה, אין שום צורך ב"התאבדות רגשית" שכזו בשביל שהוא יחזור...

האמת ש...

לא. אם מראש יודעת שאין סיכוי שזה יצליח מסיבה זו או אחרת, לא נלחמת ובמיוחד לא מתעלמת מדברים שרומזים שזה לא ילך כי הם חלק מהתחושות שלנו ואסור להתעלם מהתחושות הללו.

כן

אם באמת אוהבים, כן. בהחלט. לא להטריד, אבל במקום שיכולים להלחם בלי להרע לו כדאי לנסות. להיות עם אדם אהוב זה דבר מאד חשוב.

למעלה