העובדה שמשימות כאלה בוצעו בהצלחה
(ז"א ללא נפגעים בצד השני פרט למחבל) בכל מיני מקרים מעידה על כך שצה"ל משתדל לא לפגוע בהם או נמנע מלפגוע בהם בכוונת תחילה, שהרי הפשוט ביותר הוא לפגוע בכל מי שבסביבה ואם לא עושים כך סימן שהושקע מחשבה ומאמץ לעשות זאת שלא בדרך הפשוטה ביותר. אתה אומר שאין לך את ההכשרה המתאימה לדעת איך לבצע זאת אבל בכל זאת טוען בביטחון מוחלט שניתן לעשות זאת (ובאותה מידה טוען שניתן לכוון על הגלגלים (וגם לפגוע במדוייק) למכונית משתוללת הבאה בפתאומיות ובד"כ במהירות רבה). אתה מפנה אותי למומחים, כשאלה כבר אמרו מליון פעם שצה"ל משתדל שלא לפגוע באזרחים לא מחבלים פעילים הסובבים את המחבל הפעיל, וכשאלה נפגעים הדבר נעשה בלי כוונה (למען האמת, הדבר מזיק לישראל כי הוא משמש לתעמולה ואפילו מהטעם הזה היא היתה נמנעת מלעשות כך אם היתה יכולה). אז אתה מאמין או לא מאמיו להם? למה שלא תברר את הדברים בשקט בשקט עם אחד מהמומחים מהסיירת, בארבע עיניים ולא בפורום הזה, ותשאל אותו מה הסיכויים לבצע מאות פעולות כאלה בלחץ של זמן בתנאים הבלתי אפשרים הקיימים בשטח ללא נפגעים בצד השני? אני אפילו טוענת שבתחום הזה (של פעולות נקודתיות בתוך אוכלוסיה אויינת) צה"ל הוא הצבא המוכשר ביותר בעולם, ואין צבא אחר שהיה מבצע זאת עם פחות נפגעים, אם היה מחליט לפעול בדרך הזאת. חוקי המלחמה שלכם כתובים ע"י אירופיים החיים בשלום, לשמחתם הרבה, ואינם נאלצים להתמודד במצבים בלתי אפשרים כאלה. אם בישראל היה שלום גם אני היתי מצרפת את קולי לתמיכה בכללים אלה, למה לא. לדעתי, גם אירופה, אם מסיבה כל שהיא לקלע למצב של מלחמה מול אויב מסוג זה, אפילו בלי הסכנת העומדת בפני ישראל, לא תפעל בדרך יותר נקודתית. מצד שני יתכן שיצליחו למנוע פגיעות רבות בעיקבות כמה פעולות קטלניות בשלבים די התחלתים, דבר שישראל נמנעה מלעשות בגלל חששה ליחס העולם, השופט אותה שונה מאשר את עצמו. ולדעתי הדבר אינו תאורטי. אני באמת חושבת שצפויה איזה מלחמה המערבת את האירופיים מול הערבים בשלב כל שהוא בשנים הבאות, ואז תהיה לך הזדמנות לראות איך אלה נוהגים.