שאלה עקרונית

לחבך

New member
כתוב בנביא : "שמעו דבר ה´ החרדים אל

דברו כה אמרו אחיכם מנדיכם למען שמי יכבד ה´ ונראה בשמחתכם והם יבושו". פסוק שאומר הרבה. ואנחנו רציניים כי אנחנו לוקחים את החיים ברצינות. כשמתים זהלא הסוף זו רק ההתחלה.

haredimm

New member
סליחה, הציטוט היותר מדויק הוא

"אחיכם שונאיכם מנדיכם" זה בטח הכונה לשינוי ששונאים ומנדים את ש"ס (רק לא ש"ס זוכרים? ) בטח רשעים כאלה גדולים לא יכולים לסבול להיות ביחד עם מישהו ששומר תורה ומצוות".

לחבך

New member
דרך אגב בכל צחוק יש גרעין אמת

ואם זה ההומור שלו אז זה אומר גם מה האמת

zoharj

New member
תודה על ההזמנה

אבל הלימודים בישיבה נראים לי משעממים, והחבר´ה לא משהו. כאלה דמגוגים ושמתפלפלים ללא צורך. ורק בנים? לא תודה. אני מעדיף מוסד בו יש סטודנטיות עם מחשופים ומכנסיים צמודים, דיסקוטק ומשהו טוב לשתות. משהו שיותר מתאים לחילוייני אפיקוירס כמוני. משהו IN IF YOU KNOW WHAT I MEAN ---------------------------

haredimm

New member
הסברתי כבר שהכפיה החילונית של היום

גורמת לחברה החרדית להיות במצב הזה שאנו מגדירים אותו בכאב גלות בין יהודים

אשרת

New member
מכירה את השיר הזה... שרתי את זה

בכיתה ד´

בקשר לפתח תקווה,

הוא דווקא צודק, בעליה הראשונה עלו חרדים והם הקימו את פתח תקווה ועוד מספר גדול של ישובים. אפשר לקרוא על זה עוד כאן. לעומת זאת, אנשי העליה השניה לא היו חרדים, אלא רוסים רווקים ברובם שדגלו בעבודה ובכיבוש השמירה העברית. ואם כבר מדברים על עליה ראשונה ועל ביל"ו, הנה ציטוט קטן מדף על העליה הראשונה: "חברי ביל"ו היו נושאי הדגל של הציונות במסירותם, בעקשנותם, בהתלהבותם ומעל לכול - בחזונם החברתי. הם הדגישו את הצדק הסוציאלי כערך עליון וראו לנגד עיניהם חברה, המושתתת על צדק חברתי ללא ניצול כלכלי, עבודה יהודית ושליטה יהודית מלאה על הקרקעות, שנרכשו בא"י." בקיצור, הבדל של שמיים וארץ בין החרדים של היום לחרדים של אז..

לחבך

New member
הציבור החרדי נדחק היום ע"י המשטר

החילוני למצב הזה עיין מה שכתבתי כבר לגבי הצבא.

לחבך

New member
שכחתי לציין שגם רוטשילד שמימן פה את

כל ההתישבות בזמנו היה ח ר ד י

עמלק

New member
הברון רוטשילד

למד בבית ספר לא-יהודי, היה חובב אמנות לא-יהודית והלך לבית הכנסת בעיקר בשבתות וחגים. הוא ממש לא היה חרדי, למיטב ידיעתי. אם אני טועה - תפנה אותי לחומר כתוב, תסלח לי שאני לא מאמין למילה שאתה אומר.

לחבך

New member
קח קישור לאתר על בית רוטשילד ותראה

שגם באוניה היה לו בית כנסת ומניין וכמובן שמר על כשרות. הוא גם שמח שזכה לקיים מצוות התלויות בארץ וכמובן שבמושבות שלו הקפידו על מצוות ערלה (3 שנים ראשונות לא לאכול מפירות העץ). תעיין ותחכים.

לחבך

New member
אז בא תלמד עוד משהו. החרדים קיימים

כבר 3000 שנה המזרחי(כיפות סרוגות) 80 שנה בערך והחילונים 200 שנה בערך כך שחילוני הוא לא היה מזרחניק לא אלא רק חרדי. ואם הוא היה היום דעותיו היו חרדיות.

לחבך

New member
והמסורתיים זה בכלל נוצר לאחר קום

המדינה כל המזרחיים שמפא"י חילנה בכפיה נשאר להם פינה חמה בלב ליהדות והם המסורתים

שטויות.

אם היהודים היו חיים 3000 שנה כמו שהם חיים היום לא היו העם היהודי שורד יותר ממאה מאתיים שנה. היהודים שחיו עד המאה ה18 היו אנשים שעבדו למחייתם, למדו לימודים כללים, היו מעורים בחברתם (מי פחות ומי יותר) ובשעת הצורך גם נילחמו. תגדיר אותם איך שבא לך תקרא להם חרדים או תקרא להם ארנבים זה ממש לא משנה. העובדה היא שאין קשר בינם לבין החרדים של היום.

לחבך

New member
אענה בקצרה

חרדים רבים לא עובדים כי הם דוחים שירות. והם דוחים את השירות כי: א. הם רוצים ללמוד תורה כמו שצריך ובצבא זה בלתי אפשרי. וצבא עפ"י התורה מורכב גם מלומדי תורה וישיבות ובהקפדה מלאה על כל חוקי התורה כמובן. ויוצאים למלחמה רק לאחר ששאלו בורים ותומים של ימותו סתם. ב. הצבא הוא חילוני מובהק וכל הרבנות הצבאית זה עלה תאנה ואני שירתתי ברבנות הצבאית ואני מכיר אותה מבפנים. אין כשרות מינימלית בבסיסים רבים. חיילים נאלצים לחלל שבת שלא לצורך פיקוח נפש (ע"ע פואד ופינוי חוות גלעד). ג. הצבא מלא בזימה שחיל דתי לא יכול להשאר דתי (מה לעשות גם לדתיים יש יצר הרע שהם מנסים להתגבר עליו אבל לא להכניס עצמם למצבים בעיתיים) ד. אני כמש"ק דת שתפקידי היה לדאוג לדברים הללו נשפטתי למעצר ע"י מ"פ מפקדה בגדוד כיון שניסיתי בכל דרך לדאוג לכשרות מינימלית בגדוד לצורך חיילים דתיים ששירתו בגדוד. הוא המציא לי איזה עלילה ושלח אותי למעצר. אז לאיזה צבא החרדים ילכו ? חוץ מזה לטובתכם לא כדאי כי הצבא יהפוך למרות כל הבעיות הללו למפעל החזרה בתשובה ענק.

עמלק

New member
מה ?!?!?!?!?!!?!?!?

איZה דמגוגיה זולה !!! 1. איך חרדי יעבוד אם הוא רוצה ללמוד כל היום ? אם חרדי יכול לעבוד הוא יכול גם לשרת בצבא !!!! 2. אם יש איזה שהיא בעיה של כשרות ניתן ליצור גדודים נוסח הנח"ל החרדי ! בעלות מינימלית ובאותו הסכום שעולה ביחידה רגילה ! 3. אם נשפטת - הגיע לך. למה אני אומר את זה בלי לשמוע המקרה ? מכיוון שלמדתי להכיר אותך.... 4. החזרה בתשובה ? אז פתאום זה לטובתי שאני עושה עשרות ימי מילואים בשנה ? ד - מ - ג - ו - ג

למעלה