שאלה עקרונית

avidar4

New member
שאלה עקרונית

סתם שאלה עקרונית,האם נהוג / מקובל להוסיף את ה"טייטל" משפטן לשמי גם במידה ואני לא עוסק בתחום עריכת דין

B L I M P

New member
מה הכוונה במשפטן?

האם אתה מתכוון עו"ד? כי אם כן, אז אם אתה לא עוסק בזה ולא משלם ללשכה אתה לא נחשב עו"ד ולא יכול לחתום ככה (עד כמה שידוע לי). משפטן זה לא טייטל - זה אדם שעוסק במשפטים. ככה שאם אתה לא עוסק במשפטים אתה לא משפטן, אתה גג בוגר תואר במשפטים. תקנו אותי אם אני טועה..

shimrit m

New member
נראה לי שאת טועה...

לפי מה שאני יודעת... משפטן = בעל תואר ראשון במשפטים אשר אין לו רשיון לעריכת דין. לא שבדר"כ אני מסתמכת על ההגדרות של ויקיפדיה אך ההגדרה שם - "משפטן הוא אדם בעל השכלה משפטית, העוסק בתחום המשפט, או בתחום הקשור לו. המושג "משפטן" כולל גם עורכי דין ושופטים אך השימוש העיקרי בו נעשה בהתייחסות למי שאינו נמנה עם העוסקים בשני מקצועות אלה, אלא עוסק בתחומים אחרים של המשפט: פרשן משפטי, מרצה למשפטים וכדומה. פעמים רבות משמש תואר זה לזיהוי של מי שסיים לימודי משפטים אך עדיין לא הוסמך להיות עורך דין, אם משום שאינו מעוניין בכך או משום שהוא נמצא במהלך תקופת הסטאז' שלו."

B L I M P

New member
אני שמעתי את המושג משפטן

בהקשר של מי שעוסק במשפטים שאינו עובד כעו"ד, בלי קשר להאם הוא עבר את בחינות הלשכה. ככה וככה - משפטן זה לא טייטל (בניגוד לדוקטור, עו"ד וכד').

avidar4

New member
חידוד השאלה

אני אלבן מעט את הנקודה.כוונתי היא כזו:כפי שבמקום עבודתי שמי מופיע יחד עם התואר B.SC האם באותה מידה שמי יכול להופיע עם התואר משפטן.זה ממש לא עקרוני סתם מתוך סקרנות.למרות שאני לא עוסק בעריכת דין וסיימתי את לימודי המשפטים

B L I M P

New member
למה ששמך יופיע עם התואר BSC?

מה שהתואר הזה אומר זה שסיימת תואר מדעי ראשון (סורי על התרגום הנוראי). זה כמו שסיימת BA שזה תואר ראשון רגיל. אין שום סיבה לרשום את זה ליד השם. זה לא כמו התואר אדון או גברת. גג אפשר לומר "X הוא בוגר תואר BA". משפטן מאידך מראה עליך שיש לך עיסוק כלשהו במשפטים, אין לי ממש הקבלה טובה אבל זה בערך כמו שתהיה מדריך, לא יגידו עליך X המדריך. אלא "X הוא מדריך". כנ"ל לגבי משפטן. אם כבר מקבילה המשפטית ל BSc היא Llb (שזה בוגר תואר ראשון במשפטים).

avidar4

New member
בהמשך לשאלתך

התואר B.SC מופיע בכרטיסי הביקור שלי עברית / אנגלית כמו כן בחתימה הדיגיטלית באווטלוק.הבוס שלי שאל אותי יום אחד מדוע איני מוסיף גם משפטן ומכאן נובעת השאלה. כלומר משפטן לא שווה ערך למי שסיים תואר ראשון במשפטים, כפי שמהנדס שווה ערך למי שסיים תואר ראשון בפקולטה להנדסה. אלא משפטן למי שעוסק גרידא במשפט (כלומר כל הנגזרות יובילו בסוף לעריכת דין על כל תחומיו).

sacrament

New member
לשאלתך...כן

אבל משום מה לא כותבים את זה כטייטל של השם, כמו ד"ר או פרופסור. אפשר לכתוב: ג'ון דו, משפטן אבל רצוי שיהיה לזה בסיס (-: אם עשית תואר במשפטים (ראשון או שני), למשל ואין לך הסמכה של עורך דין- אז כן, אפשר לכתוב את זה. יש הרבה מרצים שמלמדים אותי שהם לא עורכי דין ובחיים לא יהיו- הם פשוט משפטנים.

B L I M P

New member
אבל הם עוסקים במשפטים

אם הוא בוגר תואר ראשון במשפטים ולא עוסק במשפטים אז לכתוב שהוא משפטן יהיה הצגה שקרית של האמת... אם כבר הוא ג'ון דו, בוגר תואר ראשון במשפטים...

Kiru

New member
אני לא רואה בזה הצגה שקרית

גם מי שסיים BA בכלכלה הוא כלכלן, גם אם הוא לא עוסק במקצוע.

B L I M P

New member
אני לא מסכימה עם האמירה שלך

מי שלמד כלכלה איננו כלכלן, הוא בוגר תואר ראשון בכלכלה. ואם נצטט מויקיפדיה: "כלכלן הוא מי שלמד כלכלה ומועסק במוסד העוסק בתחום כלכלי." וכנ"ל לגבי משפטן: "משפטן הוא אדם בעל השכלה משפטית, העוסק בתחום המשפט, או בתחום הקשור לו.." לכן, אני לא מסכימה עם כל מי שאמר שמשפטן הוא בוגר תואר במשפטים אף אם איננו עוסק במקצוע כלל. ולפותח השרשור, אתה יכול להוסיף לטייטל שלך בנוסף לB.Sc גם Llb.

avidar4

New member
זאת בדיוק כוונתי

כלומר אין בעיה לרשום : שמי , משפטן. האם זה מקובל ?, זה לא מגוחך ?

sacrament

New member
זה מקובל, השאלה היא האם יש לזה ביסוס

בהנחה שאתה לא בעל תואר ראשון או שני במשפטים צריך שיהיה לך רקע משפטי נרחב כדי שתוכל לכתוב כזה דבר, לטעמי.

silverhawk

New member
וואי, איזו התנפלות נהייתה פה ../images/Emo3.gif

את יודעת שהכל אמת לאמיתה.

אם אתה לא הולך לנמק ולהדגים, זה די הכפשה

והיא יכולה לתבוע אותך על הוצאת דיבה. אז הזהר בלשונך אדוני!

למעלה