שאלה עצובה

שאלה עצובה

הי. אז הסיפור שלי הוא כזה. יש לי חבר כבר כמה חודשים. לא משנות הסיבות אבל בגדתי בו. זה נגמר מהר מאוד, ובלי אזהרה, ובפה שלי. חבר שלי ואני מקיימים יחסי מין לא מוגנים כי שנינו נבדקנו 3 חודשים אחרי שהתחלנו לצאת, וקיבלנו תשובה שלילית. מאיך שאני רואה את המצב כרגע, אני לא מתכוון לשתף אותו בסיפור, אבל מצד שני אני לא יודע כמה אני יכול לשכב איתו- כי אני לא רוצה לסכן אותו. כשחיפשתי באתר של הוועד למלחמה באיידס מצאתי דף שלם על סכנת הידבקות ממין אוראלי. הדף נחתם בכותרת "הסיכון במין אוראלי הוא מאוד מאוד נמוך. ההחלטה כיצד להיזהר שייכת לכם." אז מה אני שואל? אני לא מחפש צידוק מוסרי, או הלקאה. אני גם לא מכיר, אפילו לא וירטואלית, אף אחד מכם. הסיבה היחידה שאני שואל את השאלה היא כי אני רוצה לדעת מה הסיכון. אם הוא קיים- אני אספר, מה שכנראה יסיים את מערכת היחסים. תודה מראש על תשובה כנה.

resputin

New member
אומנם נמוך, אך קיים.

ואני באמת לא חושב שזו החלטה שלך כבר, תן לו את מעט הכבוד שאתה חייב לו ותגיד לו - אם אתה מסכן אפילו בפוטנציאל את הבריאות שלו - ושיעשה עם זה מה שהוא רוצה.

הממ בדרך כלל אני לא כזה החלטי

לגבי עיצות שנוגעות לאנשים של אחרים, אבל נראה לי שבמקרה שלך אין ברירה. נכון, רוב הסיכויים שלא נדבקת באיידס ממין אוראלי, אבל יש סיכוי קלוש שכן. אם אתה לא רוצה לבדוק את זה זה אחריות ועניין שלך בכלל, אבל ברגע שיש לך בנזוג שאתה שוכב איתו בלי קונדום (והוא משוכנע שאתם בלעדיים אחד לשני) - אתה בעצם בוחר בשבילו ואין לך זכות לעשות את זה. לכן, אתה חייב עכשיו להיבדק אם אתה רוצה להמשיך לשכב איתו בלי קונדום ולא לספר לו על מה שקרה. אם אני לא טועה צריך לחכות לא מעט זמן עד שהבדיקה תגיע. תיאורטית אתה יכול לא לספר לו ואיכשהו לא לשכב איתו עד שיגיעו הבדיקות, אבל אני מניח שזה ייראה לו מוזר ותצטרך לתת הסברים. אז אין לך ברירה אלא לספר לו, אלא אם זה שהוא יישאר החבר שלך יותר חשוב לך מהחיים שלו.

resputin

New member
זה לא עניין של כמה זמן לוקח לתשובות להגיע,

תשובות לבדיקות איידס מגיעות תוך יומיים עד שבוע (תלוי במקום) - בין המקרה ועד לבדיקה יש תקופה של שלושה חודשים שבה, גם אם תבדק, לא יופיעו סימנים שנדבקת כי הוירוס לא התפשט עדיין בגוף דיו.

לפי דעתי

מבלי קשר לסיכון שכן קיים במידה כזו או אחרת, אתה צריך לספר לו על הבגידה... הוא צריך לדעת על זה ולא נראה לי הוגן כלפיו לא לספר לו את זה.... גם לך לא נראה לי שיהיה יותר מדי טוב להמשיך במערכת יחסים הזאת כששקר מרחף לך מעל הראש.... וכמובן יש את הקטע של הסיכון שהוא בכל זאת אפשרי, אז בכלל עדיף לספר לו וזהו. בהצלחה.

אני מסכים איתך שצריך לספר על בגידה

ומקווה שגם אני וגם אתה היינו מספרים אם חס וחלילה היינו נקלעים לסיטואציה דומה. אבל הוא בוחר שלא לעשות את זה, ויכול להיות שיש לו את השיקולים שלו - אולי הוא מרגיש שהיא לא הייתה משמעותית ויודע שהבנזוג שלו לעולם לא יוכל לסלוח לו על זה. בכל מקרה נראה לי שהוא בא לשאול לגבי הסיכונים הבריאותיים וההשלכות שלהם בלבד, ולא לגבי מערכת היחסים עצמה.

אני יודע

שהוא שאל רק לגבי הסיכונים הבריאותיים, אבל מצאתי לנכון גם להעיר על עניין הבגידה...

resputin

New member
כן, שאחוזי הדיוק שלה בערך שווים לדיוק מדידת

אחוזי צמיחת החסה אחרי הקו הירוק בימים שטופי שמש. ושוב, הפקטור החשוב בזמן הוא לא תוך כמה זמן הוא יקבל תשובה, אלא אחרי כמה זמן הוא יכול לעשות את הבדיקה. מה זה משנה ימים או שעות לעומת שלושה חודשים?

GrimBoy

New member
אין לך מושג כמה איפוק צריך...

כדי להימנע מלהגיד לך את כל הדברים שאני חושב על אנשים שבוגדים בבני הזוג שלהם. אבל יצאת תותח, ביקשת שלא נגיב לך על העובדה שעשית לבנזוג שלך (בוא נזכור שבנזוג זאת ההגדרה לקירבה הכי גדולה שיכולה להיות בין בני אדם) את הדבר הכי נורא שיכולת לעשות לו. ולמען הסר ספק, בגידה היא קודם כל בגידה ורק אחר כך אקט מיני שניתן לתרץ בכל מיני צורות. ככה סתם שתידע, מחר כשאתה קם בבוקר ומסתכל במראה. איידס ממין אוראלי הוא אפשרי בהחלט וניתן יהיה לדעת בוודאות רק שלושה חודשים מזמן ההידבקות על ידי, כמו שהוסבר כאן, עשיית בדיקה נוספת. עכשיו בוא נשאל את עצמנו ביחד, אם כבר היית הבנזוג הכי גרוע שיכולת להיות בשבילו, אולי כדאי שתנסה להימנע מלהוסיף את המילה "רוצח" אחרי "בוגד". כאילו מה רצית? לבוא לכאן לשאול אם זה קריטי? אם זה שיש איזשהו סיכוי קטן מצדיק שתלך ותחשוף את עצמך מולו? כאילו... גם ככה הסיכוי שהוא יידבק ממני הוא מאוד קטן אז אני פשוט לא אספר לו ואקווה שהוא לא ימות יום אחד בגללי. יום טוב. נ.ב. זאת הייתה תגובה מאוד מאופקת וכל תגובת "אתה מגזים, רע, קיצוני" וכו.. מוזמנת ללכת לקטוף תותים ביער ולצפות להתעלמות.

wow...

wouldn't want to get on your bad side! אבל תכלס,
על מה שאמרת...

white star

New member
../images/Emo54.gif יש סיכון שנדבקת

אומנם סיכוי יותר נמוך בהרבה מסיכון בחדירה, אבל לא בלתי קיים. מבלי להתייחס כרגע לחוסר מוסריות, מחובתך ליידע אותו על האקט ועליך להיבדק, ואם אתם ממשיכים לעשות סקס שיהיה מוגן

W a r r i 0 r

New member
הרצחת וגם ירשת?

תשמע, אתה בגדת בבן זוגך. ב-ג-י-ד-ה. אתה קולט כמה עוצמה יש במילה הזאת? אני מאוד מקווה שכן. תשמע, אתה חייב לספר לו. לא משנה מה יקרה לקשר, גם אם הקשר יהרס. כי בריאותו, וחייו של אדם באשר הוא אדם, חשובים יותר מכל. כ-ן קיים סיכוי שנדבקת. אפילו הקלוש ביותר. ואתה יכול להדביק את בן זוגך. תחשוב טוב טוב על זה. אם זאת הייתה מעידה חד פעמית, ומערכת היחסים שלכם בנויה על קרקע יציבה - הקשר יכול גם להימשך. הוא לא חייב להיפסק פה. בכל מקרה ידידי, תחשוב, תעשה חשבון נפש ובדק בית רציני בין כל ערכיך. כדי שלפעם הבאה, תוכל לשלוט בעצמך. כל אחד מאיתנו יכול לשלוט בעצמו, בעוצמה זו או אחרת.

Li r a N

New member
אם יש לך איזשהו כבוד לחבר שלך..

אז תיפרד ממנו... ובטח לבטח שלא תשכב איתו בלי קונדום אחרי שבגדת בו. פשוט גועל נפש.

Sinner16

New member
ואני וחבר שלי באותו מצב..

רק שלנו לא היה את הקטע של הבגידה ^^ אין ספק שאתה צריך לספר לו.. אתה חייב לו את זה. ברגע שהחלטתם לסמוך אחד על השני לא רק שאתה חייב לספר לו על בגידה, אתה גם לא יכול לשקר לו בשום צורה שהיא. יש סיכון, בהחלט יש סיכון והוא חייב לדעת אותו ולבחור בעצמו מה לעשות. בלי שום קשר, זה שאתה עכשיו מסתיר את זה ממנו זה משו שגם לא מגיע לו- הוא סומך עלייך במאה אחוז [עובדה שהחלטתם לעשות דבר כזה.] ומגיע לו להמשיך לסמוך עלייך מסיבה מוצדקת בלי זה שתסתיר ממנו דברים. ספר לו. לא משנה מה, ספר לו.

על הפנים אחי..

העצה הכי טובה שיש לי אליך היא - תיפרד מחבר שלך, ואל תגיד לו את הסיבה האמיתית. מן שקר לבן כזה. חבל שגם הבן אדם ייצא נבגד וגם יישבר לו הלב.

למעלה