שאלה על WYWH

avki

New member
זה הסוף של השיר Have A Cigar,

הקודם לו באלבום.

holo

New member
לא,

הקטע מופיע בהתחלה של WYWH. שומעים כמו תוכנית טלנבולה בטלוויזיה. משמעות של זה? אף פעם לא כל כך הבנתי, למישהו יש הסבר?

זה רדיו

שומעים מישהו מעביר תחנות רנדומלית. אני לא זוכרת כרגע מה המשמעות של זה, אם בכלל היתה כזו.

avki

New member
לא נכון.

זה הסוף של הקטע Have A Cigar. רק באלבום האוסף Echoes, אחרי שערכו מחדש את השירים, הדביקו את הקטע מהרצועה הקודמת לרצועה הנוכחית (WYWH). במקור הקטע הוא השניות האחרונות של Have A Cigar.

וינסנטי

New member
לא מדויק...

הרצועות מחוברות. זה הסוף של "האב א סיגר" כמו של ההתחלה של wywh. בהופעות נראה לי שהתחילו את wywh כמו שזה מתחיל באלבום. משמעות? תמיד אפשר לשמוע משמעות משל עצמך, אבל אני מצאתי פרשנות משלי- שם לב שהסולו גיטרה נחלש [באחד ה-אפקטים של עולם הרוק..] והופך לסתם תחנת רדיו. המשמעות של זה לפי דעתי היא שהאומן, שמתלהב שהוא יודע גיטרה, פתאום הופך להיות סתם עוד אחד ברדיו, ומעביר אותו בכלל באמצע הזיפזופ היומי. מסתדר לא רע עם התזה של ווטרס ובארט.

avki

New member
ההפרדה של הרצועות (הרשמית) היא

שהאפקט הוא בסוף Have A Cigar.

בבא1

New member
נכון

ראיתי קטע של WYWh בהופעה וזה התחיל עם זה...ככה שלא נראה לי שזה סיום של have a cigar

avki

New member
שמעי, התפיסה של רוג'ר השתנת.

במקור הקטע משויך לHAC. עם השנים, הפכו את הקטע למשויך לWYWH, בגלל הפופולריות שהקטע צבר בהקשר לשיר. בהופעות WYWH מתחיל עם אפקט רדיו. באקוס WYWH מתחיל עם אפקט רדיו. כשמדברים על הפתיחה של השיר מדברים על אפקט הרדיו. ובכל זאת, במקור, האפקט הזה משויך לסוף הקטע Have A Cigar.

חרטושה

New member
../images/Emo45.gif

הפירוש המקובל מדבר כלומר הסטנדרטי, כלומר הנפוץ, מדבר על זה שבעצם המוסיקה שנשמעת דרך הרדיו מייצגת את הנתק בין המאזין למוסיקה. (רעיון בסיסי שווטרס די מתלהב ממנו כנראה, עד כדי כך שהוא כתב אלבום שלם על נושא דומה, ראו את הדיון למטה, זה שכמעט נעלם ואנשים מתעקשים להתעלם ממנו באלגנטיות).

dondons

New member
האגדה מספרת...

שהאפקט "נולד" בטעות כשמישהו הפסיק את הזרם... וכשהקשיבו לטייק גילו את זה, ומישהו אמר שזה נשמע כמו רדיו וזה הוביל לפתיחה שנשמעת כמו רדיו ומישהו מנגן(כניסת הסולו) איתו.

flowerboy69

New member
לדעתי זה נורא פשוט-אבל יפה

אדם שומע ברדיו שיר ישן שגורם לו להזכר ולהתגעגע למישהו רחוק ואז שומעים כמו בכי כזה ואז הוא מתחיל לנגן עם הרדיו את השיר ואז מתחיל השיר עצמו

Perfect sense

New member
הכי נכון, והכי מביע רעיון../images/Emo45.gif

בדיוק מה שפלאוורבוי אמר. ההתחלה של WYWH -לגיטריסטים בינינו, עם אקורד G בהתחלה וזה, מתחילה כעוד תחנת רדיו שהוא "מדפדף" בה... פתאום הוא מתחיל את הסולו שלו על המנגינה החלשה הזאת, כשהסולו חזק בהרבה מהליווי, כי הליווי כביכול בא מן הרדיו, ואז פתאום מתחיל ליווי משלו (ופה רוג'ר ווטרס נכנס אגב
)

Anuerysm

New member
גם

בPULSE שמו את הקטע הקצר הזה אבל שם אין את האב אה סיגר

למעלה