שאלה על TM

sebastian85

New member
שאלה על TM

מישהו עשה או עושה כאן בפורום TM ויכול לתת לי על זה פידבק - האם זה עובד? זה באמת קל? ושווה את המחיר?

danigl

New member
אני ממליץ!!!

שלום לך sebastian85 התשובה שלי יכולה להראות אולי "אינטרסנטית" כי אני מורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית. היתרונות של מדיטציה זו הן בולטים: 1. היא מאוד פשוטה וקלה לתרגול וללימוד. 2. הגוף שמלמד אותה קיים בעולם המערבי כמעט 50 שנה ובארץ (כאגודה רשומה) כ - 35 שנים. פירושו שזה לא משהו שהיה ונעלם. 3. למדו אותה בארץ למעלה מ-50,000 איש ואשה. 4. התוצאות שלה מוכחות על ידי מאות מחקרים מדעיים אובייקטיביים ביותר. 5. מלמדים אותה רק מורים מוסמכים , שעברו הכשרה קפדנית ביותר אצל מהרישי מהש יוגי, מייסד המדיטציה הטרנסנדנטלית. לא מישהו שקם בבוקר ומרגיש שהוא גורו ענק ויכול ללמד איזו מדיטציה שהמציא ערב קודם. 6. היא (בצדק) מאוד לא זולה (to say the least). אבל מי שמתרגל אותה באופן סדיר, יכול לומר רק שהיא שווה כל שקל. במידה ואתה חושב שזה עשוי לעניין אותך, אפנה אותך להרצאת מבוא, לא מחייבת, באזור מגוריך, על מדיטציה זו. לי באופן אישי, כמי שמתרגל TM למעלה מ-30 שנה זה עשה מהפך שלם בחיים. מאדם ריק, לאדם מלא. כל טוב וחיפוש נעים דניאל גליקר

hary_i

New member
אני עושה

לשאלות שלך: 1. האם זה עובד - בהחלט, עובד בענק, כל מה שאמרו בהרצאת המבוא נכון והרבה יותר. 2. האם זה קל - קל מאד וממש לא יאומן שטכניקה כל כך קלה יש לה כל כך הרבה תוצאות 4. שווה את המחיר - שווה כל אגורה גם אם המחיר היה פי שניים. אני מתרגל את זה כבר כמה שנים וממשיך ללכת לקורסים נוספים וכל אגורה שהוצאתי על זה חזרה בריבית.

sebastian85

New member
אוקי אני ישאל ספציפית?

זה באמת יכול להרגיע עד כדי כך? זה עשה אותך ממש אדם אחר? נתן לך מרץ? כוח? רוגע? זה ממש חשוב כי אני רוצה להתחיל לעשות זאת רק לא כל יום משלמים כזה מחיר...

אני ממש לא ממליץ על זה....

עברתי את הקורס לפני מספר שנים ואני מאד מאוכזב, השיטה אמורה להיות מאד קלה ( להתרכז בלי שום מאמץ במילה מסויימת שאתה מקבל בקורס ( מילה כמו שירלינג, מירלינן, שרינג ומילים דומות ) שאתה חוזר עליה שוב ושוב בראש במשך 20 דקות ואתה מעדיף אותה על פני כל מחשבה אחרת ) זה אמור להשקיט מאד את המודעות העצמית שלך ולהרגיע אותך. הקורס עולה כמה אלפי שקלים ולוקח 3 פגישות של שעה במשך 3 ימים רצופים. ביום הראשון יש טקס כזה ( שהוא חובה ואין אפשרות לוותר עליו ) שבו אתה מביא מיטפחת לבנה ובה כמה פירות ( תפוח, תמרים... ) וכמה פרחים והמדריך עורך/עורכת טקס תפילה כזה עם קטורת. ניסיתי במשך מספר שנים להתמיד עם זה, וניפגשתי עם זו שהדריכה אותה כמה פעמים לצורך מה שנקרא צ'ק-אין ( פגישות התרעננות ) אבל שום דבר לא עזר חוץ מתקופות קצרות מאד שבהן הרגשתי השפעה טובה של זה. לדעתי תוותר על זה, זה פשוט לא שווה את הכסף שתיזרוק. עד היום אני גם לא מבין למה הם דורשים כל כך הרבה כסף בשביל ללמד אותך לחזור שוב ושוב על מילה מסויימת בראש, זו פשוט ניבזות מצד אירגון ה TM. אני מאד קיוויתי לראות מזה תוצאות, אבל יצאתי מאד מאוכזב למרות שהשקעתי בזה תקופה של כמה שנים טובות ועשיתי בדיוק לפי ההוראות. בכל מקרה להתראות ובהצלחה!

רק כמה תיקונים

אמרתי "להתרכז בלי שום מאמץ במילה מסויימת" , המילה להתרכז לא היתה במקום כי מה שמלמדים אותך זה פשוט "להעדיף" את המילה שנתנו לך ( תהליך הבחירה של המילה אמור להיות משהו "סודי" אבל האמת היא שזה סתם בולשיט, את המילה נותנים לך לפי טבלה מוכנה של מילים לפי גילך ומינך, מילים כמו "קרינג", "שירינג", "קרים" ומילים דומות עם אותו צליל, אתה יכול למצוא אותן בלי בעיה בעזרת חיפוש פשוט בגוגל, תחפש לדוגמה את המילים - meditation TM shiring ותמצא הרבה אתרים שמסבירים לך איך לעשות את המדיטציה הזאת ) אתה צריך לשבת בנחת חצי דקה, ואז להתחיל לחזור שוב ושוב על המילה הזאת בראש בכל אופן שבו היא באה, ללא שום מאמץ ובלי שום התנגדות, אתה מעדיף אותה על פני כל מחשבה אחרת אבל אתה לא מתנגד לשום מחשבה שבאה אלא פשוט מעדיף את המנטרה, זה אמור להיות תהליך פשוט טיבעי ותמים מאד ( אמור להיות... ) אתה אמור להעדיף את המנטרה ( המילה ) בתום לב על פני כל מחשבה אחרת ולחזור עליה שוב ושוב במשך 20 דקות, ואז להפסיק ולהמשיך לשבת עוד 3 דקות בעיניים עצומות ולתת למוח לחזור שוב למצב רגיל. כמו שאמרתי השיטה ממש לא עבדה לי למרות שעשיתי בדיוק לפי ההוראות והתמדתי איתה במשך מספר שנים טובות כולל צ'קים שעשיתי לא פעם ולא פעמיים. השיטה פשוט לא עובדת והיא בטח לא קלה כמו שאומרים לך... זו לפחות דעתי אחרי מספר שנים של נסיון ואכזבה עמוקה מאד מהשיטה הזאת. להתראות ושוב בהצלחה אם בכל זאת תחליט לנסות בעצמך ולהתאכזב גם. ביי

danigl

New member
אתה מוזמן לצ'קינג

פטל תות ואננס היקר משהו בתרגול שלך איננו נכון. אשמח אם תקבע אתי צ'קינג אישי. אחריו, תראה ששוב התרגול הוא נכון ומניב את כל התוצאות. אתה יכול להשאיר לי הודעה בתיבה שלי, או להתקשר טלפונית זהו אחד התירונות של המדיטציה הזו - אדם שעבר את הקורס, זכאי לשרותים נוספים חינם, לכל החיים, כדי שהתרגול שלו יהיה נכון ויזכה בכל התוצאות. כל זה, כמובן, כשאוודא שאכן למדת מדיטציה טרנסנדנטלית ממורה מוסמך ואתה רשום כחבר באגודה למדיטציה. (מהדברים שאתה כותב, יכול להשתמע שאתה מדבר על דברים עליהם שמעת, אבל לא משהו שחוית.) כל טוב דניאל.

אכן עברתי את הקורס

לפני מספר שנים עברתי את הקורס הזה, בכך אתה יכול להיות בטוח. התמדתי במשך גם התירגול במשך כמה שנים טובות, תירגלתי בוקר וערב 20 דקות כל פעם ממש כמו שלמדתי בקורס, בהתחלה נראה כאילו זה עובד אבל זה היה רק לתקופה מאד קצרה. במשך השנים האלו עשיתי לא מעט צ'קינגים אצל המורה שלימדה אותי את המדיטציה וגם אצל מורה נוסף למדיטציה הטרנסנדנטלית שהיא היפנתה אותי אליו, פעלתי בדיוק לפי ההוראות, חזרתי על המנטרה בתום לב בלי שום מאמץ במשך 20 דקות, וכל שאר הדברים שלמדתי בקורס ובצ'קינגים, אבל זה לא כל כך פשוט וזה פשוט לא פעל לי למרות שנתתי לזה המון קרדיט. אני אומר לך שוב שבאופן אישי מאד התאכזבתי מהמדיצטיה הזאת, אני לא חושב שאנסה אותה שוב, בכל מקרה אני גר מאד מאד בדרום ואני לא בטוח שאתה באיזור שלי כדי שאוכל להיפגש איתך ולעשות תירגול. הייתי מאד שמח אם זה היה עובד בעיקר לאור סכום הכסף הלא קטן ששילמתי עבור הלימוד של המדיטציה הזאת, אבל לצערי יצאתי מאוכזב ואני ממשיך לחפש דרכים אחרות כדי להגיע לתוצאות שציפיתי להן. יום טוב פטל תות ואננס

תודה על ההזמנה

אבל נראה לי שאני אוותר על כך בתקופה הקרובה. גם לא נשמע לי כל כך הגיוני שתוכל לתת לי יותר ממה שקיבלתי משני מורים אחרים למדיטציה הזאת שעשיתי אצלם צ'קינגים ועדיין לא הלך לי, הרי זה אמור להיות משהו שכל מורה למדיטציה טרנסנדנטלית יכול לתת לתלמידים שלו ולא משהו שרק מורה אחד בארץ בשם "דני" יכול ללמד. ואם כבר יוצא לנו לדבר, אני רק רוצה להגיד לך שלדעתי זו ממש ניבזות מצד האגודה לקחת סכומים כאלו גבוהים על לימוד של המדיטציה הזאת, אם תכפיל את מספר האנשים שלמדו עד היום את המדיטציה הטרנסנדנטלית בסכומי הכסף שכל אדם שילם תגיע לסכומי עתק בילתי יאומנו! ואתה לא תצליח לשכנע אותי שזה רק עבור אירגון של מיפגשים ופעולות לוגיסטיות כי את זה היה ניתן לעשות עם הוצאות הרבה הרבה יותר נמוכות, אז לאן הולך כל הכסף הזה?? אני ממש לא מבין את האגודה שלכם, מצד אחד אתם רוצים שכמה שיותר אנשים ילמדו את המדיטציה הזאת אבל מצד שני אתם שומרים עליה כמו על סוד כמוס ומוכנים ללמד רק אנשים שמוכנים להוציא סכומי עתק עליה! אז תחליטו כבר, מה אתם מעדיפים, כסף או מדיטציה? אם הייתם מאפשרים לילמוד את המדיטציה הזאת בחינם או בעד סכום סימלי כלשהו אז הרבה יותר אנשים היו מנסים אותה וזה היה מראה על הכנות שלכם, לי באופן אישי זה נראה מאד "מסריח" כל הסיפור הזה, אם באמת למדיטציה הזאת היה הכוח לשנות את העולם כמו שאתם טוענים, הייתם מספקים אותה לכולם בחינם, אבל משום מה נראה שאתם מעדיפים את הכסף, ככה לפחות זה נראה לי. יום טוב

hary_i

New member
אני לא חושב שהאגודה רוצה שכמה

שיותר אנשים ילמדו את הטכניקה. האגודה רוצה שכמה שיותר אנשים רציניים ילמדו את הטכניקה. מי שלא רציני ובאמת רוצה את זה, אין טעם שילמד כי הוא ממילא לא יתמיד ואדם שלא מתמיד, לא מקבל תוצאות ואדם שלא מקבל תוצאות מוציא שם רע בדיוק כמוך וכמו כל אלו שכתבו את האתרים נגד מ"ט. וחוץ מזה, המטרה העקרית של מהרישי והאגודה כולה היא גן עדן עלי אדמות, לא פחות בשביל להשיג את זה צריך קבוצה של כמה אלפי אנשים שיתרגלו את תכנית הסידהיס של המ"ט פעמיים ביום באותו מקום ולא שכל העולם יתרגל מדיטציה.

hary_i

New member
מדבריך ניכר שלא הבנת כיצד מתרגלים

אני באמת חושב שכדאי כמו שדני הציע שתלך לצ'קינג. כמו כן דבר נוסף שמגיע לך, הוא שלושת הימים האחרונים של הקורס פעם זה יעזור מאד בנוסף לצ'קינג. זה עוד דבר שמגיע בחינם ועכשיו שיבוא מישהו ויאמר שמ"ט היא יקרה הרי היא לא רק נותנת כל כך הרבה תוצאות אלא גם הרבה זכויות למי שלמד. מה היא נותנת חוץ מתוצאות אמיתיות: 1. צ'קינג חינם לכל החיים 2. השתתפות בקורס פעמים נוספות ללא הגבלה ללא תשלום 3. הרצאות מתקדמות חינם אז זה נראה לכם יקר? לי זה נראה זול מאד

אל תספר לי שלא השקעתי!!

מדבריך נשמע כאילו הבעיה היא שאולי לא השקעתי מספיק בתירגולים, אז אני חייב להגיד לך שאתה פשוט טועה! השקעתי בזה כמה שנים טובות שבהן תירגלתי פעמיים ביום בבוקר ובערב וזה פשוט לא עבד! בהתחלה היתה תקופה קצרה שבה נראה לי שזה עובד אבל כנראה שזו היתה רק אשלייה כי תוך זמן קצר הכל חזר לקדמותו מבחינת ההרגשה והמתחים, עשיתי בדיוק כמו שהמורה למדיטציה לימדה אותי בקורס ובצקינגים, התחלתי בחצי דקה של שקט ואז התחלתי לחשוב את המנטרה שלי בתום לב תוך העדפתה על פני כל מחשבה אחרת, לא התנגדתי לשום דבר, לא התנגדתי למחשבות שלפעמים באו לי, לא התנגדתי לרעשים, לא היה איכפת לי אם המנטרה מישתנה או נעלמת, לקחתי אותה כמו שהיא באה באופן טיבעי וללא שום מאמץ (...תהליך פשוט, טיבעי ותמים מאד) ולאחר כ 20 דקות בערך הפסקתי לחשוב את המנטרה ונישארתי עוד 3 דקות בערך בשקט עם עיניים עצומות. וזה פשוט לא עבד!! אז אל תספר לי שלא השקעתי או לא עשיתי את זה נכון... יש גבול לכמה זמן אפשר לנסות משהו בלי לקבל שום תוצאות! בקשר לקורס זה בהחלט יקר ומוגזם! לא יתכן שכדי ללמד אותי לחזור בראש שוב ושוב על מילה מסויימת יקחו ממני כמעט 8,000 שקל!! וכדי ללמד אותי את התעופה היוגית יקחו ממני סכום כסף שיכולתי לקנות איתו מכונית חדשה!!! אתה מוכן להסביר לי לאן הולך כל הכסף הזה??? הרי עד היום זרמו סכומי עתק לאגודת ה TM!! מה אפשר לכסות עם כל כך הרבה כסף?? לאן הולך כל זרם הכסף האדיר הזה שהאגודה קיבלה עד היום?? אני חושב שכל הארמונות המפוארים של סדאם חוסיין לא עולים כל כך הרבה כסף! אז לאן הולכים כל הסכומים האדירים האלו?? לא יעזור, משהו כאן פשוט מסריח!! מסריח!!! אני הוצאתי סכום כסף לא מבוטל על הקורס הזה ואני ממש מצטער על כל אגורה שהוצאתי, זה פשוט לא היה שווה אפילו שקל שהוצאתי! בכל מקרה יום טוב, פטל, תות ואננס.

שששלום

New member
ושוב פינת מה עדיף

במבה או ביסלי. הרי למרות הרצון והכנות לא הכל יתאים לכל. אז מדוע להתמקד במ"ט בלבד ולא בעצם תירגול המסייע להתפתחות ?
עדיף מזה.

REBURN

New member
אולי להעיר או להאיר

א יכול להיות שהטכניקה לא מתאימה לך אין דבר מושלם ואוניברסלי לכול אדם האישיות שלו והמצב האישי שלו ב למרות שביצוע הטכניקה לבדה אמורה לעזור מהמקום בו אני מגיע אין על הטכניקה לבדה הסביר דברי היו לי תחושות דומות מאוד לשלך למרות שאני השלמתי עם הדבר כי לא בהכרח שהטכניקה איננה טובה כי אצל מכרים שלי היא "עבדה" טוב .הבנתי שלי אישית הטכניקה אינה יעילה למרות שביצעתי אותה נכון אך כנראה שאיננה מתאימה לי אישית לקחתי קורס בטכניקה אחרת ושם הבנתי כי בכדיי ""לנצל"" את מיטב הטכניקה מההיבט הרוחני יש לשלב דהארמה טובה הכוללת אורך חיים מסויים ולא רק 20 דקות בוקר וערב העשרת הדהרמה שלך תעזור להתפתחות הרוחנית שלך לרוגע שלווה ואיזון פנימי זוהי אמונתי כי צריך לשלב הן טכניקה למדיטציה והן לחיות בדהארמה נכונה ליצירת איזון והשלמה אם תהיה מעוניין לפרטים נוספים אשמח להסביר ללא רצון למחלוקות אלה דעה אישית בלבד

hary_i

New member
אני לא יודע מה עשית

אבל אני יודע שמאות אלפי אנשים הצליחו אז תחשוב בעצמך, משהו אצלך כנראה לא עובד ובשביל זה יש מורים ועוד מורים שמוכנים להשקיע עוד ועוד זמן בשביל שתצליח, על זה הולך הכסף. אני איני דובר האגודה לכן אני לא הכתובת לשאול לאן הולך הכסף אבל אותי זה בכלל לא מעניין, התוצאות שקיבלתי ואני מקבל מדי יום שוות הרבה מעבר למה ששילמתי אז באמת שזה לא חשוב. מה שמשונה הוא שאתה בעצמך אמרת שזה בהתחלה היה נראה עובד. נראה לי שהיו אצלך הרבה תוצאות רק שאתה לא ממש ראית אותם. אין לצפות לברקים ורעמים אלא אם כן אתה עושה את הסידהיס ששם זה ממש כל יום לידה מחדש. אני שוב ממליץ כמו שדני המליץ, לך לקורס פעם נוספת (חינם) ולך לצ'קינג שוב חינם (אתה רואה כמה דברים חינם... ואחר כך אומר שזה יקר...).

פחחח.... ממש הצחקת אותי הארי....

"נראה לי שהיו אצלך הרבה תוצאות רק שאתה לא ממש ראית אותם" אם כך אז מה שווה התירגול של המדיטציה הזאת??? אם יש הרבה תוצאות אבל אני לא רואה אותן, אז מה הטעם בדיוק בכל הסיפור הזה??????????? זה כמו שאני אוכל גלידה מגעילה ואתה תבוא ותגיד לי, היי, זו הגלידה הכי טעימה בעולם, רק שאתה לא יכול להרגיש את הטעם שלה!... נו באמת... הארי, תחשוב קצת לפני שאתה כותב...

drall

New member
אני עשיתי

ואני לא מצטער על זה כי כל ניסיון יש בו איזה גורם מעשיר. אבל TM אינה מדיטציה , אינה מביאה לרמות של מדיטציה ולדעתי היא בהחלט לא שווה את הסכומים המנופחים שדורשים בשבילה. היא תרגיל פרימיטיבי להפלת המטבוליזם ולא יותר. דרול

למעלה