שאלה על THE FIRST CITIES

tapas tapas

New member
שאלה על THE FIRST CITIES

טוב, אני מניח שהשאלה הזאת מופנית בעיקר למי שקרא את הספר (בלש?) או מבין בתחום. יש לי פה פיסקה:
As the population continued to expand, there was a second squeeze. When the best areas were taken, settlements appeared in less-favored regions nearby. But here small independent villages could not necessarily survive. Food was not so easy to come by, and the second-generation communities had to support themselves by providing special services = irrigation for intensive agriculture, defense, commerce, religion. But these services required large numbers of people - the beginnings of a city."​
ההקשר שממנו הוצאה הפסיקה. בהתחלה דובר על כך שחלקאות היא לא בהכרח הגורם להיווצרותה של ערים. ואז דובר שכשגדלה האוכלוסייה אז קבוצות יותר גדולות של אוכלוסייה התקבצו באזורים יותר עשירים באוכל. שהיה עדיף להם במקום לנסות להילחם בשבט שכן למשל. אז השבטים התאחדו. כלומר, כנראה שזו סיבה אחת להיווצרותה של עיר. עכשיו, הפיסקה מדברת על סיבה נוספת להיווצרותה של עיר? כלומר הסבר על למה ערים נוצרו בסיביבות שהיו פחות עשירות באוכל? זה מה שאני הבנתי. אבל חשבתי שערים נוצרו רק במקומות שיש בהם הרבה אוכל או ליד נחל למשל.

יתרון למספרים גדולים

דווקא במצב של מחסור, נוצר צורך ב"פרוייקטים" גדולים שיאפשרו להתמודד איתו - החל מכריית תעלות השקייה, וכלה בהגנה על המשאבים המעטים שישנים אל מול פשיטות הנוודים. עיר לא חייבת להיות ממוקמת באזור עתיר במזון - היא יכולה גם להוות צומת מסחר או ליבא מזון תמורת מוצרי צריכה אחרים (מוצרי מתכת קרמיקה, עבדים). פרוייקטים גדולים דורשים הרבה אנשים, והרבה אנשים דורשים מערכת ארגונית כדי שלא יווצר לנו בלגן - ומכאן, נוצרת עיר.

tapas tapas

New member
תודה ומנצל"ש

לא מזמן עסקו פה בתירגומים, אז הנה מילה שבמקרה נתקלתי בה. נראה אם אתם יודעים מה זה חושן?

tapas tapas

New member
עכשיו פתאום נזכרתי

שחושן זה התליון הזה שהיה לנביאים עם האבנים של השבטים. אבל במילונית שלי כתוב שזה breast plate מוזר

זה באמת לוח

זה קצת יותר גדול מתליון - זה לוח רבוע שאורך כל אחת מצלעותיו "זרת" (המרחק בין הזרת לאגודל בכף יד פרושה) עם 12 אבני חן שהכוהן לבש על החזה.

drall

New member
עוד

בצד השני של החושן היה מין מכשיר כזה שנקרא אורים ותומים המכשיר הזה היה גרם לאותיות שהיו חרוטות על החושן להבהב ולהעביר מסרים לכהן הגדול

אין במקרא תיאור של אופן הפעולה

לא ברור בדיוק מהם האורים-ותומים, ולא מתואר בדיוק כיצד עבדו, אם בכלל. כל מה שיש זה השערות מפוקפקות ואגדותץ סביר להניח שהיה מדובר בסוג של ניחוש באמצעות הגרלה, ולא דווקא גרסה מוקדמת של המשחק "סיימון".

drall

New member
באמת לא ברור

ואין ספק שהמידע הזה הוסתר בכוונה. לגבי אופן השימוש הוא מתואר לפחות פעם בכתובים , בדברי הימים אני חושב , אני אמצא איפה.

בהנחה שיש בכלל מידע

"המידע חייב להיות קיים - אחרת לא היו מסתירים אותו", זה טיעון ברמה של "התנ"ך נכון כי אלוהים כתב אותו, וזה שאלוהים כתב אותו כתוב בתנ"ך, ולכן התנ"ך נכון". סביר להניח שהייתה לכוהנים דאז איזו שיטת ניחוש, שכמו שאר נבואות בכל הדורות הצטיינה בלומר בדיוק מה שאנשים רצו לשמוע ולנבא דברים אחרי שהם קרו. ליוונים הייתה איזו קוזינה שהסניפה אדים גופרתיים ונהמה כל מיני שברי-מילים שהכוהן "פירש", הכשדים היו משחקים עם כבד של כבש, לרומאים היו את "ספרי הסבילות" שבהם נכתבו כל מיני נבואות, והחסידים בני ימינו פותחים באקראי את ספרי האדמו"ר החביב עליהם (משתנה לפי החצר) כדי לקבל עצות מהטקסט שיוצא להם. כל השיטות הללו יעילות באותה מידה - כלומר, מדוייקות קצת פחות מסקרים, ובערך כמו ניחוש עיוור.

drall

New member
בכלל לא ברור לי

על סמך מה אתה מניח שהאורים והתומים דמו לאחת מהשיטות שהזכרת. ולגבי המידע , אני בהחלט יכול להניח שהוא קיים כיוון שכתוב ועשית אותו אורים ותומים. אין סיבה לחשוב שלא היו כאלו דברים

גם פון דניקן אומר שיש

ואנחנו הרי חייבים להאמין לאדם שישב בכלא אחרי שגנב כספים ממקום העבודה שלו כדי לממן את מסעותיו בעולם. וגם אדמסקי אומר שיש - ומי שצילם בקלוז-אפ שואב אבק ומקרר גלידות מקושט בנצנצים והצליח למכור את זה כתצלומי עבמי"ם בטח צודק.

בטח שיש

הם תמיד מתגלים לאנשים שמתמזמזים במכוניות ואז מתנפלים עליהם. אה לא, אלו בעצם משמרות הצניעות.

IceL

New member
אי אפשר לשלול את הסיכוי

ואילו בשל גודלו העצום של היקום. אם כי לא סביב בעליל שאם יש תרבויות תבוניות אחרות אי שם הם הגיעו לרמה טכנולוגית יותר מפותחת מאיתנו, או שהם היו פה. אני מאמין בסבירות, אבל לא בסיפורי החייזרים המופרחים. אם כאשר נמצא אותם זה יהיה כאשר גם לנו יהיה את היכולת להגיע אליהם.

The Evil Rabbit

New member
רגע של פרנויה.

ומי אמר שהם *לא* פה? מי אמר שהם לא ביקרו בכדור הארץ? וגם אם נעזוב את נושא הביקורים, מי אמר שאין להם טכנולוגיה מפותחת משלנו? יכול להיות שפשוט הם הגיעו לטכנולוגיה מפותחת יותר משלנו, אבל הם לא יודעים עלינו/לא מסוגלים להגיע לפה/לא מעוניינים להגיע לכאן. ולפני שתקטלו אותי בטענה שאני סתם מדמיין שהחייזרים הגיעו לכד"א: אני לא טוען שזה קרה, אני פשוט לא שולל את האפשרות. ובנוגע לחייזרים: מדענים טוענים כיום שיש בגלקסיה שלנו 100,000,000,000 כוכבים (כלומר שמשות) ומסביב כל אחד מהם יש סיכוי שתיווצר מערכת של פלאנטות. עכשיו חושבים גם שיש 100,000,000,000 גלקסיות- שבכל אחת מהם בערך אותו מספר של כוכבים עם הסיכוי להווצרות של מערכת פלאנטות. עכשיו, לדעתי הסיכוי שבכל אחת מ-10,000,000,000,000,000,000,000 הכוכבים האלה לא תהיה פלאנטה אחת שיש שנמצאת במרחק מתאים מהכוכב שמאפשר טמפרטורה חמימה, ושיהיו עליה מים ואטמוספירה מתאימה, הוא אפסי.

שאלת פרמי

אז איפה הם? איך זה שרק טיפוסים משונים ולא אמינים (בלשון המעטה) פוגשים בחייזרים?

הגיון פשוט

שיטות לניחוש העתיד מוכרות בכל המזרח הקדום, וכולן "יעילות" באותה מידה. זה הרבה יותר סביר מאשר להניח שכוהני בית המקדש המציאו את המשחק "סיימון" עוד לפני שהומצאו הסוללות להפעלתו, וגם הצליחו לנבא באמצעותו משהו. כתוב "ועשית אותו אורים ותומים" אבל לא ממש כתוב מה זה אומר בדיוק, או איזו משמרת כוהנים הוציאה הכי הרבה נקודות במשחק ה"סיימון". חוץ מזה, כתובים הרבה דברים שלא באמת קרו, כמו יציאת מצרים, או מתן תורה, או בריחתו המופלאה בהחלט של נגר מסויים מהקבר שלו. למעשה, חיים כיום 12בערך מליון איש שאשכרה מאמינים שמלאך בשם מורוני נגלה אל איזה אמריקאי בשנות השלושים של המאה ה19 ונתן לו לוחות זהב (שאף אחד לא ראה) עליהם כתובים כל מיני כתבים קדושים.

NacroMittler

New member
זו כבר אמונה דתית

ואני לא חושב שדפיו של פורום זה הם המקום להתווכח עלייה. מה גם שאני לא חושב שאפשר להתווכח על אמונה, אבל זה לא העניין.

למעלה