tapas tapas
New member
שאלה על THE FIRST CITIES
טוב, אני מניח שהשאלה הזאת מופנית בעיקר למי שקרא את הספר (בלש?) או מבין בתחום. יש לי פה פיסקה:
טוב, אני מניח שהשאלה הזאת מופנית בעיקר למי שקרא את הספר (בלש?) או מבין בתחום. יש לי פה פיסקה:
As the population continued to expand, there was a second squeeze. When the best areas were taken, settlements appeared in less-favored regions nearby. But here small independent villages could not necessarily survive. Food was not so easy to come by, and the second-generation communities had to support themselves by providing special services = irrigation for intensive agriculture, defense, commerce, religion. But these services required large numbers of people - the beginnings of a city."
ההקשר שממנו הוצאה הפסיקה. בהתחלה דובר על כך שחלקאות היא לא בהכרח הגורם להיווצרותה של ערים. ואז דובר שכשגדלה האוכלוסייה אז קבוצות יותר גדולות של אוכלוסייה התקבצו באזורים יותר עשירים באוכל. שהיה עדיף להם במקום לנסות להילחם בשבט שכן למשל. אז השבטים התאחדו. כלומר, כנראה שזו סיבה אחת להיווצרותה של עיר. עכשיו, הפיסקה מדברת על סיבה נוספת להיווצרותה של עיר? כלומר הסבר על למה ערים נוצרו בסיביבות שהיו פחות עשירות באוכל? זה מה שאני הבנתי. אבל חשבתי שערים נוצרו רק במקומות שיש בהם הרבה אוכל או ליד נחל למשל.