שאלה על eBay

שאלה על eBay

לא לגמרי קשור לנושא הפורום, אבל.. ראיתי שיש כאן משתמשים שקונים מ-eBay והרגע פתחתי אצלם חשבון אבל הם ביקשו ממני פרטי כרטיס אשראי ("לאשר את הזהות שלי"), וזה לא כל כך מצא חן בעיניי, לא שמעתי שנדרשים לתת פרטים של אשראי בפתיחת חשבון, סתם רוצה שירגיעו אותי שזה ככה אצל כולם.. בתודה יובל

gozala

New member
זה שיייך ../images/Emo8.gif אני על נייד שרכשתי ב-e

לא מספיק לתת כרטיס אשראי, הם צריכים לאשר לך אותו. אני נתתי קודם פרטי חשבון בנק, הם אישרו אותו ע"י שתי הפקדות לחשבון 27 סנט ו-35 סנט (משהו כזה..) עד שלא הקלדתי את שני הסכומים הזעירים האלה בחזרה לא קיבלתי אישור, יותר מאוחר הכנסתי את כרטיס האשראי שלי כשמתאפשר לי להשתמש בו מייד כ"לא מאושר" הם שלחו לי הביתה מספר קוד, עד שלא הקלדתי אותו בהיזון חוזר לא אושר הכרטיס. רוצה לקנות באי ביי? (מאוד כדאי, אבל לא ע"י משלוח לארץ) אתה חייב לפעול לפי ההוראות שתקבל, מפעם לפעם הם מבקשים אישור שאתה קיים ולא משתמשים בחשבון שלך. קרה שהחלפתי כתובת IP (התחברתי אליהם מחו"ל) הם שלחו לי מייל שמישהו ניכנס לחשבון שלי מהכתובת הזו והזו... הם לא מפסיקים להשגיח על הנעשה שם.

אני ממש מצטער, אבל..

לא ממש הבנתי על מה אתה מדבר? קודם כל נותנים פרטי חשבון בנק? כשנרשמתי (לפני חצי שעה) לא ביקשו פרטי חשבון בנק, ביקשו רק פרטי כרטיס אשראי. איך אני יודע שהם מאשרים לי את כרטיס האשראי? אני מניח שזה שהרישום שלי אושר אומר שהם אישרו את כרטיס האשראי. האם פרטי חשבון הבנק קשורים ל-PAYPAL? אני צריך לפתוח חשבון גם ב-PAY PAL בנפרד? כשאני רוצה לקנות משהו באי-ביי האם אני פשוט מאשר להשתמש בפרטי האשראי שרשומים בפרופיל שלי בסכום זה וזה? מתי ואיך ולמה הם יפקידו אצלי בחשבון סכומים קטנים? אני צריך ללכת לבנק בשביל לבדוק ולהודיע להם כמה כסף קיבלתי כדי שהם יידעו שהחשבון שלי מדוייק? (לא, אין לי סיסמה לחשבון בנק באינטרנט..) ואיזה מספר קוד? הם שלחו לך הביתה ממש בדואר רגיל מספר קוד? בשביל לאשר את כרטיס האשראי? עכשיו אני מבולבל ממה שאתה אומר תוכל בבקשה לפרט קצת יותר? עוד דבר - לגבי האישור שהם מבקשים, אני לפעמים מקבל לכתובות האימיילים שלי מכתבים מאי-ביי אבל מכיוון שעד היום לא היה לי שום חשבון אצלם הנחתי שמדובר במכתבים מרמאים שמקווים שיש לי חשבון באי-ביי ושארשום אצלם את השם משתמש והסיסמה שלי כדי שהם יוכלו לשדוד אותי.. האם יש איזה אתר בעברית שמרכז פרטים וטיפים על אי-ביי? או באנגלית? בתודה.. דרך אגב - לא הבנתי למה אתה אומר שכדאי לקנות באי-ביי אבל לא על ידי משלוח לארץ? ואם אני רוצה להזמין משהו מהאינטרנט לישראל?

gozala

New member
הסכומים הקטנים האלה הם קוד!

כך הם יודעים אחרי שהקלדת את הסכומים שהחשבון הוא שלך אכן וקיים בכלל. שלחו לי הביתה מספר קוד, קודם התקשרו אלי בטלפון שמסרתי, אבל לא הספקתי לענות על השיחה למרות שאת הקוד קלטתי והקלדתי... זה לא עבד. אז הגיע אלי הביתה מכתב מ-PAY PAL עם קוד שהייתי צריכה להקליד אותו באתר ואז אושרה הויזה שלי. אני "גוזלה" כלומר לא "גוזל" (גוזלה זו הכלבת מיני שלי, זה היה שם החיבה שלה כשהייתה גורה). אימיילים מאי ביי? יש רמאים בלי סוף, קרה שאישרתי שם וסיסמא בתשובה לאי מייל כביכול מאי ביי. הם שלחו לי אזהרה על כך שמישהו משתמש בשם שלי ונידרשתי לשנות את הסיסמא... (איך הם עולים על זה, ממש מפליא!) אני אומרת שכדאי לרכוש באי ביי, אבל זהירות מדמי המשלוח! כן, לא כדאי לפעמים לרכוש משהו שיישלח לארץ (למרות שבתי רכשה לה מכונת תפירה מהם ועוד כמה דברים...) בכלל, דמי המשלוח הם עסק בפני עצמו שם. תמיד צריך לברר מה הם דמי המשלוח - זה חלק מהמחיר! יש דברים שנימכרים ב-1$ ודמי משלוח 35 ליש"ט (החבר'ה מהונג קונג בעיקר).. כשתיכנס לשם תבין במה העניין.

אוקיי אני מבין..

ובאיזה שלב הם מבקשים את פרטי חשבון הבנק? כשאני רוצה לפתוח חשבון ב-PAYPAL? כשאני רוצה לקנות משהו? תוכלי בבקשה לפרט יותר על התהליך הזה לטירון שכמוני? (נ.ב. אני מתנצל על הפניה בלשון זכר
) אז אם בניסיון הראשון שלי לרכוש משהו אני אציע מחיר אתחיל להסתבך עם פייפל ועם חשבון בנק ומכתבים וויזה והכל? כמו שאת מתארת את זה האיביי מתחיל להישמע לא ידידותי בכלל! ולגבי המשלוח אכן כבר שמתי לב שזה פקטור חשוב.. תודה על האזהרה.

tully

New member
אני קניתי עם PAYPAL

ועוד עם כרטיס אמריקן אקספרס שעובד בארץ בלבד. כבר כמה רכישות, גם ב EBAY וגם באחרים.

דווקא כן עד כמה שאני יודע

חבר שלי רכש מהאינטרנט מוצר בשבילי (אבל לא דרך אי-ביי) ושילם על זה דרך חשבון PAYPAL חד פעמי עד כמה שהבנתי, כעבור שבועיים זה הגיע אליי אז הנה ההוכחה שהם עובדים עם ישראל. למה טענת אחרת?

Y. Welis

New member
אותו חבר חי בארץ או בחו"ל?

אני מוסר את מה שנאמר במקומות אחרים, ש-PAYPAL לא עובדים עם כרטיסי אשראי או בנקים ישראלים.

Ice Age

New member
עובד גם עובד

את כל הרכישות שלי מאיביי ביצעתי עם PayPal. הדבר היחיד שאי אפשר לעשות עם PayPal מהארץ הוא לקבל בחזרה כספים (למשל מישהו זיכה אותי חלקית על רכישה, ולא יכולתי למשוך את הכסף לחשבון בארץ או בחזרה לכרטיס אשראי. "נאלצתי" לקנות משהו אחר באיביי).

Ice Age

New member
שימי לב!

המייל שקיבלת על החלפת IP הוא כנראה פישינג. לא אכפת להם אם מחליפים IP. המיילים על החלפת IP מגיעים מגורמים שעושים פישינג, ואני מקווה שלא הקלדת שם את הפרטים שלך.

gozala

New member
זה המייל שקיבלתי לגבי ה-IP

PayPal Security Measures! We are contacting you to remind you that: on 26 September 2005 our Account Review Team identified some unusual activity in your account, one or more attempts to log in to your PayPal account from a foreign IP address. In accordance with PayPal's User Agreement and to ensure that your account has not been compromised, access to your account was limited. Your account access will remain limited until this issue has been resolved. To secure your account and quickly restore full access, we may require some additional information from you. To securely confirm your PayPal information please go directly to https://www.paypal.com/ log in to your PayPal account and perform the steps necessary to restore your account access as soon as possible or click on the link bellow: To continue your verification procedure click here Thank you for using PayPal! The PayPal Team​

Ice Age

New member
ולאן הלינק שלהם

באמת הפנה אותך? בדקת שהוא לא מפנה לאתר אחר?

gozala

New member
לא קל למצוא הודעות, אחת...../images/Emo45.gif

הן די ישנות בכל אופן אחת שבדקתי, מובילה לכאן: http://212.156.223.203:680/rock/isap/ ביקשו שאאשר את זהותי הבנקאית, האתר הזה סגור אגב. זה לא בדיוק אי ביי
ביקשו שאאשר את זהותי "הבנקאית". ההודעה ששלחו מאי ביי: You have received this email because you or someone else had used your identity to make false purchases on eBay. For security reasons, we are required to open an investigation on this matter. We treat online fraud seriously and all cases which cannot be resolved between eBay and the other involved party are forwarded for further investigations to the proper authorities. To speed up this process, you are required to verify your personal information against the eBay account registration data we have on file, login in your account and follow the steps: https://signin.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll ההיא מPAY PAL הובילה לזה: http://200.67.157.116/www.paypal.com/login.html אגב ניסיתי להחליף סיסמא שם, כי יש לי אחת ממש גרועה.. אז התחיל תשאול והתברר ששכחתי את שם אמי
יותר נכון איך אייתתי אותו. כל פעם שניסיתי להקליד איזה ורסיה של השם שלה קיבלתי הודעת שגיאה כשעוד רגע זורקים אותי מהמערכת ולך תפתח את החשבון מחדש או תוכיח את קיומך דרך מסמכים שאמורים להישלח בפקס
החשבון הזה ידעך בקרוב. יש לי שני עניינים לסגור שם ופחות או יותר סיימתי. ריכזתי קניה כשאני מתכננת "נסיעת איסוף" וזה גרר "השלמות" (למשל מסך לנייד עם מסך שבור, שבעצם החלטתי להחליפו) וזהו, לארץ אני לא מזמינה בעיקרון (וממילא זה לא הולך) ובינתיים מנוחה מהנסיעות לחו"ל.

Y. Welis

New member
לא סביר שהחלפת IP תהיה סיבה לתלונה

מצידם, כי בארץ למרבית הגולשים אין כתובת קבועה, ועל כן בכל חיבור לאינטרנט הם מקבלים כתובת אקראית (אם יש הכרח, ניתן לבקש מהספק כתובת קבועה).

תהיה רגוע

E BAY הוא אתר ענק, יש בו מסחר של עשרות מליוני דולרים בכל שעה נתונה. הבעיה שלך יכולה להיות רק כשאתה עומד ישירות מול המוכר. תמיד תמיד תמיד תבדוק חוות דעת של רוכשים אמריקאים שהיו מוכנים לקנות ממישהו חדש ולא מוכר...... כשתראה מוכר ותיק, לרוב הוא יהיה בעל מספר רב של חוות דעת חיוביות. אם יתחילו להיות חוות דעת שליליות, מהר מאוד אתה לא תראה אותו באתר...

idogreen

New member
EBAY???

תגידו, מה קורה לכם?? איך הגענו לדבר על EBAY?? השאלה שלי מאוד מאוד פשוטה : הזמנתי חיהור ל- ADSL מבזק ביום חמישי, הם אמרו "תוך 48 שעות הקו שלך ייהפך ל- ADSL ואז תוכל ללכת לבזקסטור ולקחת עכת התחברות". האם (לאור העובדה שסוף סוף הצלחתי להתחבר לרשת האלחוטית שרצה באויר של הבית שלי), ניתן להתקשר אליהם מחר ולבקש לבטל את כל העניין (יש להם התחייבות לשנה, עם קנס כספי של 250 שקל למי שיוצא). אין להם שום פרט מכרטיס האשראי שלי, הם אמרו שהחשבון טלפון יחוייב (במקרה שלי 29.90 לחודש במבצע מדהים של יס ובזק). ????? EBAY ?????? ?????? EBAY ???????

מצטער התבלבלת בשרשור

אתה בשרשור הודעות אחר, אבל באמת אני רואה עכשיו שההודעה שלך נעלמה מהדף הראשון, אם זה לא ירד כבר לדף השני כנראה מחקו אותה..

idogreen

New member
בכל זאת

כן, ההודעה שלי נמחקה... TOO BAD אבל אולי בכל זאת... אפשר לבטל הזמנה של קו ADSL אם עוד לא ניגשתי לקחת ערכת התחברות מבזקסטור??

אני לא יודע..

תתקשר אליהם, או שאולי תנסה בפורום תמיכה טכנית? או.. בטח יש איזה פורום שיקלע בול לנושא שלך..

למעלה