שאלה על eBay

תודה על הטיפים ../images/Emo45.gif

כבר הספקתי ללמוד כמה דברים על האתר, אגב, יש קבוצה ישראלית על אי-ביי, נרשמתי אבל ממתין לאישור שקיבלו אותי הבנתי שיש שם הרבה טיפים וכל מיני דברים ושהמטרה של הקבוצה היא לעודד מסחר עם ישראלים באי-ביי וגם שיכניסו את מילת הקוד TFITG למכרזים ישראליים כדי שישראלים יוכלו למצוא מכרזים ישראליים על ידי זה ולקנות מישראליים שזה חוסך הרבה כסף על משלוח. (The First Israeli Trading Group) כדי להצטרף לקבוצה צריך להיכנס ל-communities, אחרי זה groups ואז לרשום בשורת החיפוש Israel ומקבלים את זה (תוצאה יחידה)

gozala

New member
יובל בדיוק מה שפירטתי ../images/Emo45.gif

זו שרשרת ענקית של חנויות, הם מקפידים בעניין. אם תיכנס לאי ביי בחו"ל שים לב שהרבה דורשים תשלום אך ורק מ-PAY PAL ברגע שאתה עובר את ה"מסננת" שלהם, למעשה יש לך חשבון שם. פעמיים עשיתי את זה, אבל שכחתי את הסיסמא ושם המשתמש שלי
מהפעם הראשונה, אז היה הרבה יותר פשוט. באפריל השנה בגלל שלא יכולתי להיזכר (מפרמטים מחשבים, זה מה שקורה יותר מדי סיסמאות ושמות משתמש) פתחתי חשבון חדש, עשיתי את זה מקנדה על מנת שה"שוק" הזה יפתח בפני, והתברר (אגב) שהשוק האמריקאי חסום ברוב המקרים... אז ישנה גם שאלה איזה שוק יהיה פתוח בפניך. התעניינתי בזמן האחרון כמעט רק במחשבים ובציוד למחשבים, וכלום לא נישלח לארץ. מה שנישלח לקנדה עלה לי כהוגן, הקנדיים האלה (חוצפה) לוקחים מיסים אפילו על דמי המשלוח (אז אפשר לסרב כשקולטים עניין, וזה עובד)! אבל אם שלחתי מארה"ב לקנדה, גם טעות: מכס, UPS (למרות ששילמתי משלוח למוכר) ולשלוח לארץ? ברובם לא נותנים לך להגיש הצעה אפילו. בקיצור, שאלה מהיכן אתה רוכש (כאילו) ולהיכן זה נישלח... יש אם כן עוד גורמים שכדאי להביא בחשבון ולשקול. אם אתה צריך רק דבר אחד, תחשוב.. תכנן צעדים ומהלכים. אני דאגתי לכתובות בארה"ב ריכזתי קניות ונסעתי להביא כשאני משנה את הכתובת שלי כאילו לארה"ב, אחרת כאמור לא נתנו לי להיכנס אפילו. אז זה שוק גדול מאוד, הם די מחמירים ותצטרך לאסוף לך נקודות זכות (שקנית ושילמת כראוי) אחרי שכבר פתחת חשבון, זה מסלול מסוים שצריך לעבור. ובאשר לשוק הישראלי? נסה, מעניין היכן הוא בכלל. ספר מה קורה
זה בהחלט שייך לענייני הפורום הזה כשכל שני וחמישי ניכנסים כאן אנשים לפני רכישה ומבקשים חוות דעת.

gozala

New member
אגב הויזה באי ביי - היא ישראלית!

אבל פה ושם היו לי סיפורים מההפטרה עם זה, לפעמים יש מוכרים שמעבירים אותך דרך מסננת משלהם, חלק מקבלים את הויזה מישראל וחלק לא. היה אחד שמצד אחד המערכת שלו לא הסכימה לקבל את הויזה הישראלית (זה שהרמתי טלפון לאיזו פקידה שם לא עזר לי) ומצד שני הלך והתלונן עלי באי ביי שאני לא משלמת על שהתחייבתי לקנות... היה בירור שלם, חקירה ודרישה כשאני משטחת את טענותי והוא מהצד השני... בסוף וויתרו לי (כנראה שבכל זאת צדקתי). היה מקרה שהרמתי טלפון לארה"ב כי המערכת דחתה את הויזה שלי.. בהסכמה הדדית נאלצתי לוותר על הרכישה (חבל, זו הייתה מיקלדת משולבת במקלדת לנגינה). כל זה לא היה לפני התאומים, בפירוש קרה משהו בשנים האחרונות!

gozala

New member
נראה כמו פורום ישראלי באי ביי ../images/Emo45.gif

השארתי בקשת כניסה, הבנתי שאפשר "לדבר" עברית שם... "להשתמע", יש לי עסק לא סגור עם מישהו ששלח לי נייד שבור ובימים אלה מקבל אותו בחזרה!

מה זאת אומרת השוק האמריקאי חסום?

האם הכוונה שבדרך כלל המוכרים מארה"ב לא רוצים לשלוח אל מחוץ לארה"ב? ומה כוונתך ל"ויזה"? כרטיס האשראי? ולמה את מציינת שהיא ישראלית? לי יש כרטיס אשראי ישראלי אך הוא תקף גם בחו"ל (מסטרכרט), האם יכול להיות מצב שלא יקבלו אותו? ואיזה טיפים יש לך למי שרוצה למכור באינטרנט כי חשבתי למכור סדרות של חוברות קומיקס שיש לי ממזמן אבל זה מתחיל להישמע לי קצת מפחיד להתעסק עם האתר הזה..

gozala

New member
תלוי איך אתה נירשם באי ביי ../images/Emo45.gif

מהניסיון: היה פולישר שמצאתי ב-SEARS בארה"ב (לא היה בקנדה) החלטתי שאותו אני רוצה, הכנסתי אותו למערכת החיפוש באי ביי ואחרי מספר ימים הודיעו לי במייל שהוא נמצא למכירה. אבל מה, ב-EBAY ארה"ב! אני רשומה כ"קנדית" (נתתי כתובת של חברים טובים בקנדה) כל פעם שניסיתי לתת הצעת מחיר נידחתי ע"י המערכת כשרושמים לי הודעה "לא מתגורר בארה"ב" או משהו בדומה, פשוט ניזרקתי החוצה! התקשרתי לחברים בארה"ב והסברתי את "בעיית הפולישר"! (הוא היום אצלי בבית בארץ
) וזהו, בתיאום איתם שיניתי את הכתובת למשלוח לארה"ב ורק אז יכולתי לתת הצעת מחיר. המוכרים מציינים בפירוש שמוטב לא יגישו מחירים אפילו אם אתה "בינלאומי" (אולי הם חוסכים הוצאות חסימה). באשר לכרטיס האשראי, גם שלי "בינלאומי" אז מה? ב-EBAY יש כאלה שנותנים מערכת פרטית משלהם. אתה כאילו משלם עם PAY PAL וניגרר למערכת אחרת לגמרי, שם אתה חייב לתת את מספר הויזה ואז נידחה החוצה ע"י המערכת! לפי המספר הם מזהים ויזה "לא אמריקאית". בפירוש מסבירים באי ביי שזו זכותם (וחולשתם) של המוכרים, בידיעה שיש לכך מחיר: הם פונים לשוק מצומצם בהרבה ומקבלים הצעות מחיר נמוכות יותר (גם הקונים יודעים שכשאין תחרות לא נותנים הצעה גבוהה) חודשים ישבתי שם בתוך המערכת הזו (ממש "מסע קניות" הלך פה), כך שלמדתי להבחין בכל הפרטים ה"קטנים" האלה. למכור באינטרנט? למה לא??? באי ביי יש הרבה הסברים ועזרה, הם מעודדים את כל המסחר: הן את מוכרים והן את קונים; מתווכים כשיש חילוקי דעות וקוראים ל"סדר" את מי שחורג מהכללים: קיבלתי כבר נזיפה, כי סירבתי לרכוש מחשב נייד כשאני סתם נותנת מחיר ומגלה בתסכול ש "זכיתי" בו. בשום אופן לא רציתי לרכוש אותו, (פנטיום 3 320$MHz600) אז קיבלתי נזיפה (ראשונה מתוך שתיים אפשריות - ומעיפים אותך החוצה). קרוב לוודאי שיש איזו אגרה לשלם, מישהו משלם עבור כל המערכת הזו.

סבבה תודה

אפשר לפנות אליך בפרטי אם אצטרך הסברים בעתיד? אין לך ניסיון במכירה, רק בקנייה נכון? ואם אני רוצה להזמין משהו האם אז אני צריך קודם כל למסור גם פרטי חשבון בנק ואישורים והפקדות לבנק בסנטים וטלפון ומכתב, כל זה בעקבות פייפל? לגבי העמלה שהזכרת הבנתי שהם מרוויחים

המשך..

מצטער שנחתך פשוט אני כותב מהפלאפון ויש מגבלת תווים, הם מרוויחים עד 3.3 דולר על הצגת המוצר, עד 5 אחוזים מהמכירה ויש גם תשלום על הבלטת המוצר

gozala

New member
../images/Emo18.gif טופס למילוי ומשלוח במייל

וזה נראה משכנע לחלוטין עם כל הסמלים המסחריים שלהם, אבל בלי שום קישור של ממש לאי ביי עצמו!
Dear ebay member, We regret to inform you that your eBay account could be suspended if you don`t resolve your problems.To resolve al this problems please introduce the informations in the label down and login to your account in order to resolve your account problems.If your problems could not be resolved your account will be suspended for a period of 3-4 days, after that it will be again operational. Per the User Agreement, Section 9, we may immediately issue a warning, temporarily suspend,indefinitely suspend or terminate your membership and refuse to provide our services to you if we belive that your actions may cause financial loss or legal liability for you, our users or us.We may also take these actions if we are unable to verify or authenticate any information you provide to us. Due to the suspension of this account, please be advised that you are prohibited from using eBay in an yway. This includes the reg ister ing of a new account. Please note that th is suspension dose not relieve you of your agreed-upon obligation to pay any fees you may owe to eBay! Thank you for your patience in this matter. Regards, Customer Support (Trust and Safety Department) eBay Inc Verify/Update Your Account Information: Update Registration Information Thank you for letting us know about updates to your user information. Please make any changes necessary, and then click the submit button on the bottom of the page. * All fields are mandatory 1. Verify your account Enter Your eBay/PayPal Information * eBay user ID * eBay Password * PayPal Password accept/send paypal funds for easier transaction * eBay full e-mail * E-mail Password מגיעה כאן טבלה למילוי כל הפרטים כולל מס' כרטיס האשראי.​

אכן, קיבלתי כאלה ../images/Emo31.gif

אך כמובן שמאחר ולא היה לי חשבון באי-ביי והם גם לא אמרו לי מה שם המשתמש שלי שם הבנתי מיד שזו רמאות. כשעשיתי חשבון ראיתי שכתוב באי-ביי שכל האימיילים הרשמיים מאי-ביי יישלחו לתיבת דואר פרטית שהם מספקים וכי צריך לעשות login למערכת שלהם כדי לקרוא את האימיילים שלהם שזה בהחלט מרגיע אותי כי קודם לא ידעתי איך אני אבדיל בין אימייל מזוייף לאימייל אמיתי מהם.

Ice Age

New member
יש באתר של איביי

הוראות איך להבדיל בין דואר מהם לבין דואר מזוייף. הסימן הכי טוב הוא שאיביי או PayPal לעולם לא יכתבו dear eBay user אלא יפנו אליך בשם שלך.

libal

New member
גם אני מקבל כאלה מידי פעם

והם כנראה רמאות ולהזהר בזה . הסימנים - כל מקום על האי מייל מאפשר לך להכנס למסירת הפרטים ולא רק הקישור . סימן נוסף - מה שתקיש כשם משתמש וכסיסמא - הוא יקבל כנכון .כלומר אתה יכול לרשום סיסמא שגויי והוא יקבל אותה - רק שתקיש מספר כרטיס אשראי . סיכום - לא לתת כרטיס אשראי כאשר אתה מתבקש למסור אותו כמידע באי ביי (לא בקנייה עצמה כמובן - אז יש לתת) .

Silver Strike

New member
קצת מידע בנוגע לדואר מסוכן

אם כבר עלתה השאלה, חשוב מאוד לדעת לפחות את הבסיס להמנעות: 1. אפשר לראות בתמונה שהנתיב הרשום בהודעה ולאן שהוא באמת הולך הם שני מקומות שונים לחלוטין. 2. אף ארגון לא ישלח קישור לדף כזה באופן ישיר. ואפילו אם כן, תאלצו להכניס את שם המשתמש והסיסמה לפני מילוי פרטי כ. אשראי. 3. האם שמכם מופיע בראש המכתב? סביר להניח שהוא רשום במערכת ושהארגון רוצה שתדעו שהכוונה אכן אליכם. 4. מי שלח את המכתב, כולל בדיקה של הכתובת המלאה ולא הכינוי שמי ששלח את המכתב רוצה שיופיע.

gozala

New member
רק בגלל שקרה קודם שמתי לב ../images/Emo4.gif

אז בזמנו (לפני כחודש חודשיים) מסרתי שם משתמש וסיסמא, בקוצר רוח בלי להתעמק ולאחר זמן מה פנו אלי מאי ביי והודיעו שמישהו משתמש בזה באי ביי עצמו. איך אפשר לדעת? זה המסך המתקבל, אני אף פעם לא מסתכלת על הפנל למעלה. (שבו מופיע ה-IP) כשניכנסים לקישור מגיעים למסך בתמונה המצ"ב. בכל אופן עשיתי הפניה לאי ביי כשאני שואלת אם זה הגיע מהם,וענו שאכן זו רמאות. שולחים טופס למילוי במייל עצמו עם כל הפרטים שבעולם כולל מס' ויזה... קצת הגזימו הפעם!

ibmmj

New member
ebay

אתר זה מוכר על ידי כל חברות כרטיס אשראי ואין בעיה האתר מאובטח

למעלה