תלוי איך אתה נירשם באי ביי ../images/Emo45.gif
מהניסיון: היה פולישר שמצאתי ב-SEARS בארה"ב (לא היה בקנדה) החלטתי ש
אותו אני רוצה, הכנסתי אותו למערכת החיפוש באי ביי ואחרי מספר ימים הודיעו לי במייל שהוא נמצא למכירה. אבל מה, ב-EBAY ארה"ב! אני רשומה כ"קנדית" (נתתי כתובת של חברים טובים בקנדה) כל פעם שניסיתי לתת הצעת מחיר נידחתי ע"י המערכת כשרושמים לי הודעה "לא מתגורר בארה"ב" או משהו בדומה, פשוט ניזרקתי החוצה! התקשרתי לחברים בארה"ב והסברתי את "בעיית הפולישר"! (הוא היום אצלי בבית בארץ
) וזהו, בתיאום איתם שיניתי את הכתובת
למשלוח לארה"ב ורק אז יכולתי לתת הצעת מחיר. המוכרים מציינים בפירוש שמוטב לא יגישו מחירים אפילו אם אתה "בינלאומי" (אולי הם חוסכים הוצאות חסימה). באשר לכרטיס האשראי, גם שלי "בינלאומי" אז מה? ב-EBAY יש כאלה שנותנים מערכת פרטית משלהם. אתה כאילו משלם עם PAY PAL וניגרר למערכת אחרת לגמרי, שם אתה חייב לתת את מספר הויזה ואז נידחה החוצה ע"י המערכת! לפי המספר הם מזהים ויזה "לא אמריקאית". בפירוש מסבירים באי ביי שזו זכותם (וחולשתם) של המוכרים, בידיעה שיש לכך מחיר: הם פונים לשוק מצומצם בהרבה ומקבלים הצעות מחיר נמוכות יותר (גם הקונים יודעים שכשאין תחרות
לא נותנים הצעה גבוהה) חודשים ישבתי שם בתוך המערכת הזו (ממש "מסע קניות" הלך פה), כך שלמדתי להבחין בכל הפרטים ה"קטנים" האלה. למכור באינטרנט? למה לא??? באי ביי יש הרבה הסברים ועזרה, הם
מעודדים את כל המסחר: הן את מוכרים והן את קונים; מתווכים כשיש חילוקי דעות וקוראים ל"סדר" את מי שחורג מהכללים: קיבלתי כבר נזיפה, כי סירבתי לרכוש מחשב נייד כשאני סתם נותנת מחיר ומגלה בתסכול ש "זכיתי" בו. בשום אופן לא רציתי לרכוש אותו, (פנטיום 3 320$MHz600) אז קיבלתי נזיפה (ראשונה מתוך שתיים אפשריות - ומעיפים אותך החוצה). קרוב לוודאי שיש איזו אגרה לשלם, מישהו משלם עבור כל המערכת הזו.