שאלה על CV 17 וצ'אקרת הלב

kathy4

New member
שאלה על CV 17 וצ'אקרת הלב

מקווה שמישהו כאן מתמצא. אני מחפשת לראות עם יש קשר בין הרפואה הסינית לדברים ברפואה ההודית, אז ככה צ'אקרת הלב נימצאת במקביל ללב בקו האמצע של הגוף, שם יש את הנקודת דיקור CV 17 . צ'אקרת הלב מחברת בין האדמה לרוח ונקראת מרכז האהבה. היא מקושרת ליכולת האמפטית, אכפתיות כלפי האחר, נתינה, מסירות, לנתינה, להעניק, ולקבל אהבה. האם כשדוקרים בנקודה CV 17 היא מפעילה את כל היכולות האלה או שברפואה הסינית יש לה בכלל תפקיד אחר?

צר לי, אך אינני בקיאה בשיטה ההודית.

בנוגע לנקודה CV17- הנקודה ממוקמת במרכז בית החזה ומכונה "ים הצ'י" ומכאן שתהיה יעילה לחיזוק ושיפור תנועת הדם והצ'י [האנרגיה] בחלק הגוף העליון, עם דגש על אזור בית החזה, הצלעות והסרעפת, אך יש לה יכולת השפעה על הצ'י הכללי בגוף. באספקט הפיזיולוגי, היא מטפלת בפתולוגיות שונות של הריאות, דרכי הנשימה, הלב והרקמות הרכות באזור החזה, כמו בעיות בשד וכד'. לנקודה יש השפעה גם ברמה ההורמונלית ובפן הנפשי, היא נקודה חשובה לאיזון מצבים רגשיים. שירי.

kathy4

New member
תודה שירי

שמתי לב שיש הבדלים גדולים, וחשבתי מוזר שהבודהה הוא דמות שמשותפת גם להודים וגם לסינים ולבודיהיזם היתה השפעה גם על הרפואה הסינית, אך בכל זאת יש כל כך הרבה הבדלים בין הרפואות.

arielJ1

New member
הי KATHY

בספר של JEREMY ROSS - ACUPUNCTURE POINT COMBINATIONS ישנם הקבלות בין הצא'קרות לנק' הדיקור ולמרידיאנים. צ'אקרת הלב אכן מקבילה ל-CV17 בקדמת הגוף ול-GV11 בגב. הפעילות שלה בהבט הרגשי קשור לחמלה ואהבה. GV11 נקראת - SHEN DAO (דרך הרוח/נפש - SPIRIT PATH) היא נמצאת באותה קו של BL15 שהיא נק' ה-SHU (השפעה) על הלב. CV17 נקראת - TAN ZHONG (מרכז החזה) היא נק' ההתראה של מעטפת הלב (מגן הלב), נק' ים הצ'י, נק' התראה של המחמם העליון, נק' השפעה על הצ'י, ונק' שמתחברת עם המסלולים - כליות, מחמם משולש, מעי דק וטחול. (טחול משוייך לאלמנט האדמה) התפקוד העיקרי שלה הוא להניע צ'י במחמם העליון ולפזר תקיעות. אני לא מומחה גדול בכל נושא הצאק'רות אבל אני מאמין שיש קשר הדוק מאוד בין הרפואה הסינית והתפיסה ההודית. מקווה שעזר קצת.. אריאל

kathy4

New member
היייייייייייי תודה atielj

אם אתה אומר שיש הקבלות בין הצ'אקרות לנקודות הדיקור זה תקף לגבי כל צ'אקרה? ראיתי שברפואה הסינית יש רק חמשה צבעים והם בכלל לא תואמים את הצבעים של הצ'אקרות ואיך זה שגם הרפואה ההודית- היורוודה וגם הרפואה הסינית מגיעים מאותו מקום שהו הבודהיזם וכל אחת לקחה כיוון אחר. חוץ מזה מי משתי הרפואות הכי עתיקה? כל אחת טוענת שהיא הכי עתיקה. למשל ההודית טוענת שהיא יותר מ5000 שנה. אני סקרנית אבל אתה יכול לענות על מה שבא לך, אני יודעת שבתור מטפל ברפואה סינית אתה לא כל כך מיתמצא ברפואה ההודית. תודההההההההההה !!!!!!!!!!!!!!!

arielJ1

New member
הי KATHY

סליחה על התגובה המאוחרת... בכל מקרה לשאלתך... הנה הנקודות שתואמות לצ'אקרות: צ'אקרת הבסיס/שרש - CV1 צ'אקרת המין - CV2-3 צ'אקרת מקלעת השמש - CV14-15 צ'אקרת הלב - CV17 צ'אקרת הגרון - CV22-23 צ'אקרת העין השלישית - YINTANG צ'אקרת הכתר - GV20 5 הצבעים ברפואה הסינית שייכים למודל עתיק שנקרא 5 התנועות/האלמנטים והם משויכיים לאיברים הפנימיים ולא למרכזי האנרגיה בגוף. מעבר לכך המרידיאנים ברפואה הסינית מכונים "נאידי" בסנסקריט והם מעין רשת אנרגטית שמשתייכת לא רק לגוף הפיזי אלא גם לגוף האתרי. אנרגית החיים שעוברת בה המכונה עפ"י הסינים צ'י היא למעשה ה"פראנה" (אנרגיה אבסולוטית) האזורים בהן המסלולים מצטלביים נקראים : צ'אקרות. מכאן שיש סוגים שונים של צ'אקרות (הצטלבויות) - ז"א הצטלבויות של הרבה מסלולים או מעט... אבל בכתבים המסורתיים מספרים כי לאדם יש כ-88 אלף צ'אקרות. ה-7 הכי משמעותיות הן אלה שהזכרתי מקודם. בקשר לבודהיזם, אני לא חושב שמשם מגיעה הרפואה הסינית, לדעתי זה התחיל משאמניזם ולאחר מכן התפתחה הפילוסופיה הטאויסטית. ובקשר לתחרות של מי יותר עתיקה... האמתי שאין לי מושג... אני מעריך שאולי הרפואה ההודית מהסיבה שגם בתחום אומנויות הלחימה שבהן הסיניות נחשבות אולי הכי עתיקות, בסופו של דבר המקור שלהן כנראה מהודו. בבבבבקקקקקקקקקששששששההההה! אריאל

kathy4

New member
ואיייייי תודה../images/Emo140.gif

מעניין מעניין................. ובכל כך הרבה מקומות קראתי שהרפואה הסינית טוענת שהיא הרפואה הכי העתיקה. 88 צ'אקרות יוווו את זה פעם ראשונה שאני שומעת, תודה על המידע. תודההההההההההההההההה

למעלה