שאלה על B12

yuliaok

New member
בקשר לקובלט שהוזכר כאן למעלה

אם מקובלט חיידקים מייצרים את ה-b12, וזה התוסף שנותנים לבעלי חיים כדי שייצרו B12 באופן עצמאי.
למה זה לא התוסף שאנו לוקחים? ואז נייצר B12 לבד..

* השאלות לגמרי לא כדי ליצור ויכוח או לערער על העובדה שטבעונות זו לא הדרך... כי היא לגמרי כן...
פשוט רוצה להעמיק את הידע שלי בנושא...

vegetalien

New member
הקובלט נחוץ

לבעלי חיים מעלי גירה (כמו פרות, כבשים...), לצורך הפקת ה- B12. שימי לב, הייצור לא "עצמאי", הוא על-ידי החיידקים (כן, קטנות, אבל עדיין - יחי ההבדל הקטן).

גם אצלנו יש קובלט בתזונה, אבל כפי שגידי הסביר למעלה, איננו "מעלים" מחדש את האוכל לאחר עיכולו, וכיוון שהאזור של יצירת הוויטמין בגופנו (המעי הגס) נמצא לאחר אזור הספיגה (המעי הדק), אנחנו מפרישים את ה- B12 לאסלה.

אז אם חפצה נפשך בקופרופגיה, אכן תוכלי להשיג B12 בלי תוסף. אלא שזוהי אינה דרך נעימה במיוחד.

yuliaok

New member
חחחחח הרגת אותי עם הקופרופגיה.

תודה לך, ולגידי וגם לכול השאר על התשובות...
פינות נסגרו : )

Gidi Shemer

New member
עד שכתבתי, יכולתי פשוט לחכות לתשובה שלך

Gidi Shemer

New member
אני אנסה שוב

גם אם יש לך את החיידקים המתאימים וגם אם יהיה להם את הקובלט, הם פשוט לא נמצאים במקום הנכון. ה- b12 שהם ייצרו במעי הגס נמצא ״מאוחר מדי״ בפס הייצור שנקרא מערכת העכול. אין באיזור הזה, למיטב ידיעתנו, את הקולטנים המתאימים שיאפשרו ספיגה ממערכת העכול לתוך מערכת הדם ומשם לגוף.

כשאנחנו לוקחים תוסף אנחנו מכניסים אותו למקום הנכון במערכת העכול (מהפה ועד לסוף המעי הדק), ואם מדובר בכדורי מציצה, אנחנו אפילו מצליחים חלקית לעקוף את בעיית הספיגה כי חלק מהתוסף יעבור ישירות לדם דרך נימים שמצויים בלשון.

subatoi

New member
אני לא אתפלא אם החיידקים שלנו

לא באמת עובדים ופשוט יושבים רגל על רגל, כי הם יודעים שהתוצרת שלהם הולכת לפח. בשביל מה להתאמץ.
פרזיטים

למעלה