שאלה על שכר...

אפרתש

New member
בטוח? הייתי בטוחה שיש שם

מחלקת דרייברים. אמנם לא EMBEDDED, אבל יש אלמנט של RT. כנראה טעיתי.

® רן

New member
הידע שלי הוא לא ישיר

אני לא עובד שם, אבל מכיר רבים שכן. למיטב ידיעתי, מה שאמרתי הוא נכון.

לדעתי אתה טועה.

קומברס אינה חברת תוכנה בלבד. עד כמה שאני יודע בכל אופן. ה-מוצר שלהם הוא תוכנה + חומרה (RT).

® רן

New member
החומרה אינה חומרה שלהם

המוצר שלהם הוא מוצר תוכנה שרץ על שרתים שהם אמנם מוכרים, אבל לא מפתחים. מדובר בשרתים סטנדרטיים.

greencity

New member
בקומברס

יש חלק מהמוצר שעובד בסביבת RMX שזו RTOS של אינטל.

dc24

New member
לדעתי

לדעתי השכר הממוצע הוא גבוה ממה שאתה מקבל. אתה בהחלט יכול לבקש 12-14 וזה לא נשמע הרבה. אני אסביר: תחום ה-RT EMB הוא תחום מבוקש. יש האומרים שזו "הבועה החדשה" אם כי שלא כמו האינטרנט של 99-00 יש מוצרים ביד ולא אתר וירטואלי שנמצא איפה שהוא. מכיוון שלא ניתן ללמוד את המקצוע הזה לעומק בתואר BA או BSC בהנדסת תוכנה/חומרה קשה למצוא עובדים עם 1-2 שנות ניסיון. זה דורש מהמעסיק (הראשון) לקחת על עצמו וללמד את העובד שלו הכל מהתחלה. (או במקרה שהתחלת בחברה כתכנת PC והעבירו אותך ל-EMB ). כידוע - המעסיק הישראלי הממוצע לא מוכן להשקיע אלא רוצה לקבל מוצר מוגמר - עובד עם ניסיון - מה שגורם לכך שאין הרבה תכנתי RT EMB עם שנה,שנתיים או שלוש שנים של ניסיון, מה שגורם לביקוש יחסתי רב לעובדים כאלה, מה שטוב לעובדים כי אז הם יכולים לדרוש שכר גבוה. לכן גם שכר של תכנתי EMB גדול משל תכנתי PC זו דעתי.

Snoopyz

New member
איפה בכלל לומדים את זה...

אם אי אפשר ללמוד את זה בתואר BA או BSC???

אפרתש

New member
מנסיון, כמו רוב הדברים

הרבה מהדברים שמתכנתים/מהנדסים עושים בעבודה הם לא למדו באוניברסיטה. באוניברסיטה אתה לומד את הבסיס, איך לחשוב, מושגים, רוכש כלים. אחרכך, אם יש לך מזל - אתה לא מפסיק ללמוד תוך כדי עבודה. ולגבי RT - זה לא שמדובר באיזו שפה איזוטרית או כישרון בשמיים. תלמד טוב קומפיילרים, אלגוריתמים, תמשיך להתאמן בתכנות, ולא צריכה להיות לך שום בעיה להשתלב.

Snoopyz

New member
תראי אצלי הבעיה...

שאני מתכנת רק בC#...כשפה עיקרית. כמובן גם ASP.NET ו ASP MOBILE ו SQL...אבל אלו לא שפות כ"כ. השפה העיקרית היא C#. RT\EMB נעשה בעיקר בC או ב assembly וזה אין לי ידע. אני לפני תואר אקדמאי...יתחיל בקרוב לימודים.

x0d

New member
כרגיל, תלוי כמה אתה טוב.

אוכלוסיית מתכנתי הembedded נחלקת לתת קבוצות: 1. מהנדסי החומרה המוסבים. אלו מהווים את הרוב, וכמעט תמיד אין להם מושג וחצי מושג בתכנות של ממש. הם מתייחסים לתוכנה כאל קוד ורילוג במקרה הטוב, מלכלכים את הקוד שלהם עם מניפולציות ביטים מיותרות ואסמבלי שלא לצורך אין להם שום מושג באספקט ההנדסי\מבני של התוכנה. מצד שני, הם מסתדרים לא רע עם הרכיבים עצמם. לרוב עובדים לבד, או בלהקות המורכבות משכמותם. בדרך כלל התוצר קטסטרופלי, ואף אחד לא יודע מזה. 2. אנשי PC מוסבים - לרוב מתעסקים בשכבות האפליקטיביות (מתרחקים מהlow level כדוגמת מערכות הפעלה embedded או כתיבת דרייברים). בדרך כלל הם חלק מקבוצה, לא תמצא אותם עובדים לבד (עקב הקושי\חוסר הרצון בהבנת החומרה). איפה שיש כאלו, בדרך כלל, המצב יחסית בסדר. 3. אנשים שמבינים מה הם עושים ואף אוהבים את זה - לרוב הגיעו מתחום התוכנה, בדרך כלל PC, עם התמקדות על מערכות הפעלה (kernel programming, דרייברים, דברים כבדים). לרוב, ידעו מה הם עושים, ויעמיקו את הבנתם בחומרה תוך-כדי, בעיקר מאהבה למקצוע. בסוף, אתה מקבל נינג'ה, וזה בעצם הסוג היחידי של מתכנת embedded שבאמת שווה את סכומי העתק. לרוב, לאותו אדם יש הרבה נסיון, ומתוגמל בהתאם. כמה המון? ובכן, אם אתה נמנה על האלפיון העליון של אנשי הembedded, ומתראיין במקום שבו יש אנשים בעלי כלים להעריך אותך (כלומר, אנשים מקצועיים, וזה תנאי לא פשוט), תוכל לדרוש גם 27K + אוטו, ולקבל. נתקלתי גם במקרים של יותר (עד 32K-35K, שני אנשים שאני מכיר אישית). זה לא קשה, אם מתקיימים כל התנאים הנכונים (חברה מקצועית שיודעת מה היא מחפשת ולהעריך את מה שהיא מוצאת, וכמובן - בנאדם ספץ, בלי חרטטנות מיותרת). לחילופין, תוכל להתראיין בחברה שמשלמת טוב, בלי אנשי מקצוע שיראיינו אותך או ידעו להעריך אותך, ורק אפקט הוואקום לבדו (כי אנשי embedded קשה למצוא) יקנה לך משכורת באיזור ה20K (+ אוטו). אם אתה סתם אחד, לא טוב במיוחד, לא מת על המקצוע - תוכל לגרד את ה20K מלמטה, אולי. תחום ה15-19K ריאלי מאוד. אם אתה הולך לחברה קטנה וסולידית, שלא בדיוק עוסקת בהיי-טק (למשל מפתחים ציוד חקלאי ממוחשב, למשל!), תצטרך להתאים את הדרישות לאיזור ה12K. המצב בשוק קטסטרופלי מבחינת רמת האנשים הנמוכה. ממה שאני ראיתי, על משרה פנויה מתראיינים עשרות, ורובם פשוט גרועים. זה תחום קשה במיוחד, אחרי הכל. החברות מודעות לזה היטב. בסך הכל, מדובר בתחום הרווחי ביותר (לדעתי) של תכנות. בקיצור, אם נסכם את הכל, תעריך את עצמך בצורה אובייקטיבית: 1. ברמה הנמוכה ביותר, עבודות פשוטות בחברות קטנות, 12-14K. 2. ברמה הגבוהה קצת יותר, עבודות מורכבות מעט, 15-20K. 3. ברמה היותר מקצועית, טלקום וכו', 20K+. 4. ברמה הגבוהה ביותר, הכל הולך, איזור ה25K סביר בהחלט.

סטיקס

New member
../images/Emo6.gif

אהבתי את התאור של מהנדסי החומרה המוסבים והתוצר הקטסטרופלי שלהם...

pixiER

New member
משהו שנתקלתי בו היום

יש באתר הזה כמה סקרי שכר, חלקם עדכניים יותר, חלקם פחות. תסתכל שם בצד ימין, אולי תמצא את מה שאתה רוצה

../images/Emo41.gifושימו לב לסקר של tripletec

הידעתם שמתכנת דוט נט עם ניסיון של 7 שנים מרוויח 22 אלף?? לדעתי עם למישהו יש ניסיון של 7 שנים בדוט נט הוא צריך להרוויח הרבה יותר

CarlosR

New member
במיוחד לאור העובדה שדוט נט קיימת

פחות מ שלוש שנים - מינואר 2002

בדיוק בגלל זה

נראה לי שאפילו החברה שהתחילו לפתח את הדוט נט עדיין לא כתבו קוד ממשי של הCLR לפני שבע שנים....

Snoopyz

New member
חחחח!! אבל כנס..

אני מכיר די הרבה חבר'ה עם ניסיון של שנה-שנתיים שעושים את ה12-14. בקשר לרכב אני לא יודע כ"כ ,חוץ מאחד שכן.

d70

Well-known member
שמתם לב ? טריפל-טק CPS ובג'וב אינפו אין 0 שנות ניסיון.... כלומר אין עבודה לבוגרים.

למעלה