שאלה על שכר...

סטיקס

New member
שאלה על שכר...

שלום, יש לי שאלה בקשר לתחום הRT EMBEDDED. מהי המשכורת שנהוג לשלם לאנשים שמתעסקים בתחום הזה? ואיזה חברות גדולות מתעסקות בתחום הזה? תודה

Snoopyz

New member
OT

באיזה שפה כותבים בתחום הזה ????? ומה זה בכלל???? (מצטער אם אני מפריע,אני מקווה שלא..)

סטיקס

New member
לא OT אלא RT EMBEDDED

REALTIME EMBEDED אני כותב בC את התוכנות הרגילות (מה שMAKMAKMAK אומרת IF ELSE...) אבל את הדברים שצריכים להתבצע במהירות ובדייקנות באסמבלר...

® רן

New member
תשובות

RT - מערכות "זמן אמיתי" (Real Time) Embedded - מערכות משובצות מחשב. הכוונה לתחום של פיתוח מכשירים "חכמים", ולא פיתוח של תוכנות ל PC. מכשיר חכם יכול להיות הממיר של הטלויזיה בכבלים (או בלווין), יכול להיות טלפון סלולרי מתקדם, נתב תקשורת, מערכת בקרת נשק בטנק או במטוס, מערכת רפואית ממוחשבת, או מחשב הניווט של מעבורת החלל. התכנות בעולם הזה הוא בעיקר ב C ו ++C ולפעמים אסמבלר (של מעבדים שונים). לעניין משכורות - תראה בקישורים של הפורום: טבלאות שכר.

סטיקס

New member
טבלאות שכר...

אני מכיר את טבלאות השכר, מישהו יכול לומר אם השכר שם הוא שכר ריאלי? אני למשל מרויח כרגע בסביבות ה9000 + רכב, ויש לי 3 שנים ניסיון. ואני רוצה לדעת אם השכר שלי גבוה או נמוך מהממוצע במשק, עד כמה יש ביקוש לתחום הזה במשק, ואיזה חברות מתעסקות עם התחום הזה. תודה

Snoopyz

New member
מוזר מאוד...

התחום שאתה עוסק בו נשמע לי מגניב ביותר,ומאוד מסובך...ו9000 ל3 שנות ניסיון נשמעות לי לא הכי אטרקטיביות ביחד למתכנת NET או JAVA עם פחות ניסיון שעושה יותר (אני מכיר כמה...) ולתכנת לNET או JAVA לדעתי (באופן יחסי) הרבה יותר פשוט מRT אם אני לא טועה...(שוב תקנו אותי..) ד"א איפה לומדים את ה RT\EMBEDDED הזה???

® רן

New member
תשובות...

אין לי כוונה להתחיל במלחמת השוואות "מי עובד יותר קשה", "איזה תחום יותר מעניין", "מה יותר מסובך" ו"מי היה צריך להיבחר לנשיאות ארה"ב" (טוב, זה לא קשור). בוא נסתפק בכך שאני אגיד שלדעתי אכן מדובר מתחום מעניין ומאתגר. איפה לומדים? עושים תואר במדמ"ח (או הנדסת מחשבים, או אלקטרוניקה, או משהו דומה) ומתקבלים לעבוד בחברה שעוסקת בתחום. יש [URL='http://']המון[/URL] חברות בארץ שעוסקות בזה, בתחומים שונים. ולעניין שכר - 9K אכן נשמע לי נמוך לשלוש שנות נסיון בתחום, אבל זה מאוד תלוי - נסיון במה בדיוק, באיזה תחומים, איזה טכנולוגיות, איזה תואר למדת, וכו'.

Snoopyz

New member
אוקי תודה...

ולא היתכוונתי לשום מלחמה כזאת או אחרת..רק ציינתי ש9K נשמע לי קצת נמוך. יש דרך ללמוד את התחום לבד בבית ???? אם כן אז איך?

גם לי זה נשמע נמוך...

למעשה, גם ביחס למציאות זה נמוך (מדובר על משכורות ברוטו, כן ?) לא בטוח עד כמה הטבלאות האלו מדוייקות\משקפות.

סטיקס

New member
רשמת המון בצבע כחול

כבר חשבתי שזה קישור או משהו... אפשר לקבל כמה שמות של חברות *גדולות* שמתעסקות בתחום הזה? תודה

® רן

New member
חברות גדולות...

1. אינטל 2. מוטורולה 3. כל קבוצת רד (RAD) 4. טלרד 5. ECI ויש עוד, ובנוסף המון סטרט-אפים.

galgal21

New member
איזה חברות אתה מכיר שעוסקות בתחום

השז ? (פעם לפני 7-8 שנים עסקתי בזה ואני מעונין לחזור לתחום).

hadasco

New member
מטריף

אין לי מושג לגבי התחום הספציפי שלך. מה שאני כן יודעת שחברים שלי ללא נסיון מרוויחים בין 9 ל-15 בתחום התוכנה. כנראה שזה צרוף מקרים מאוד מוצלח עבורם כי טבלאות השכר מראות אחרת או שבאמת המצב קצת שונה מטבלאות השכר. אני שומעת גם הצעות של 6 לא להסיר ספק זה קיים אבל בוודאות בחברות הגדולות מקבלים הרבה יותר. (לדוגמא נייס, מוטורולה, קומברס, מרקורי). לדעתי אתה יכול לקבל הרבה הרבה יותר ממה שאתה מקבל היום. וחבל...

® רן

New member
לא בדיוק

בנייס יש אלמנט של Embedded אבל העיקר הוא בסיסי נתונים ו GUI קומברס היא חברת תוכנה נטו. אין שם אלמנט של Embedded כלל.

למעלה