שאלה על שיקויים

coka

New member
שאלה על שיקויים

טוב, זה אולי ישמע קצת מפגר אבל אם אפשר להימנע מתגובות ציניות אודה לכם. אז.. יש באמת דבר הנקרא שיקויים? ואני לא מתכוונת לדברים שטייל "קחו רגל של עטלף ודם של אריה מיוחם ובשלו חצי שעה" אלא... האם יש באמת צמחים, שנמצאים בהישג יד וששילוב של כמה מהם באמת יכול לרפא דברים המממ... יותר מאקמול? בלע, אמרתי שזה ישמע מפגר =\

Nizzan Cohen

New member
כן.

ויש גם פורום "שמנים וצמחי מרפא" פה באיזור. אבל צמחים מכילים כל מני חומרים - ואפשר להישתמש בהם למני מחלות. אלוורה לדוגמה - לכויות. ובערבה יש גם איזו שהיא תרופה שאני לא זוכר. בשמן אקליפטוס משתמשים לפתיחת אף סתום (נמכר בבתי מרקחת). בדבש דבורים יש פרופוליס - שהוא טוב נגד כאבי גרון. יש גם צמחים כמו הפרג (אופיום, מורפיום והירואין) שהשתמשו בהם בעבר ומשתמשים בהם היום להרדמה רפואית. ביכלל לסמים יש חלק גדול מאוד בשיקויים עתיקים. חלקם משתמשים גם בסמים כמו הבאלדונה - שהיא רעילה. אז לשאלתך - הרבולוגיה (תורת הצמחים) יכולה לשמש לריפוי, ויש אנשים שמבינים בזה ומשתמשים בזה (הקוסמטיקאית שלי למשל היא בעלת תואר בקוסמטיקה טבעית מהצומח...). זה לא תמיד יכול להוות תחליף לרפואה מודרנית (והרבה פעמים הרפואה המודרנית משתמשת בחומרים שכאלה. רופאים מרדימים משתמשים עד היום בחומרים שהם תוצרים של צמח הפרג). אבל בואי נגיד שאני מאמין שאפילו אם זה לא עוזר לכאב ראש באותה המהירות כמו אקמול - יש הרבה סיכויים שזה יותר בריא
. Blessed Be!

coka

New member
תודה רבה =)) ועוד שאלונת אליך..

יש מצב שתרחיב קצת על שיקויים עתיקים? כלומר.. לזה התכוונתי, לא לדברים שניתן לקנות בבתי מרקחת, אלא.. דברים שניתן לעשות בעצמך =] ואני מעוניינת מאוד לדעת גם על הרעלים וכאלה (חח למרות שאין בתכנון להרעיל מישהו, פשוט מעניין אותי=]) יש איזהשהי דרך לקבל מתכונים של שיקויים וכאלה?

ToryMaster

New member
../images/Emo13.gif שמחה ששאלת

האמת שגם אני מאוד מתעניינת בזה. יש את פורום שמנים צמחי מרפא מעבר לפינה ממש כאן, והבנתי שיש גם כמה ספרים נחמדים, אם כי אני לא זוכרת את שמם. אני מניחה שבקרוב יגיע לכאן מישהו שיוכל לעזור לך עם זה יותר ממני. בנוסף, אם כבר הזכרתי את פורום שמנים וצמחי מרפא, אם נאוה עדיין מנהלת אותו, היא נטורופתית, אני בטוחה שהיא תוכל לכוון אותך לאנשים שיוכלו ללמד אותך הרבה יותר מכל ספר או פורום.

למעלה