שאלה על ריטלין LA

zivadina

New member
../images/Emo150.gif המלצות על מינונים

אני מבקשת לא להמליץ על מינונים מדויקים בפורום שלנו (כמו המלצתה של יעלבל). ניתן לכתוב איך להעריך מינון, ואם מינון מסוים נראה לנו נמוך או גבוה, ומה אנחנו/ילדנו לוקחים, אבל זה לא אחראי ולא חוקי(!) להמליץ למישהו אחר על מינון מדויק. כמובן שהודעה זו לא מתכוונת לפגוע באיש (ועם הנפגעים הסליחה) אלא להבהיר את ההתנהלות כאן, היות שאנו פורום ציבורי אשר חשוף לביקורת בלתי פוסקת.

spidergirl

New member
כמה מילים על מינון חסר וטווחי השפעה

מינון חסר עלול ליצור אשליה של טווח השפעה קצר. מאידך, אלה שחילוף החומרים מהיר אצלם, טווח ההשפעה לא יגדל עם העלאת המינון. הכפלתי את המינון שלי ועדיין טווח ההשפעה זהה (וקצר...) ושאלה ל"הרברונן" - כמה זמן משפיעה הקונצרטה אצל הילד? לאור מה שתיארת עם ה- SR אין לכם סיבה לעבור למשהו קצר יותר (כאשר אני כמובן מניחה שקונצרטה 36 מ"ג היא המינון הנכון עבורו). אצלי קונצרטה משפיעה 10.5 שעות והשעתיים האחרונות ממש חלשות.

ריטלין LA בהשוואה לקונצרטה

אם הקונצרטה מתאימה לילד, למה להחליף בכלל? ה-LA גם ייתן כיסוי לפחות שעות... ה-LA גם עדיין אינו מסובסד ולכן יקר יותר עדיין. ה-LA מתפזר יותר אחיד מנסיוננו הקצר בן שבוע, אך משפיע לפחות שעות משמעותית ביחס לקונצרטה. האם הרופא הסביר מדוע ?

למעלה