שאלה על ריטלין LA

הרברונן

New member
שאלה על ריטלין LA

בננו (11) משתמש בקונצרטה 36 מ"ג והמינון בהחלט בסדר. הרופא רוצה שנשקול מעבר לריטלין LA (רופא הילדים, לא הנוירולוג - איתו טרם דיברנו) רצינו לדעת: א. האם יש כאן מישהו שעשה מעבר כזה ואיך היה? ב. מה בין ריטלין LA לבין קונצרטה? ג. מה המינון המקביל לקונצרטה 36 בריטלין? תודה מראש לעונים ולעונות כל טוב, רונן

רונזי

New member
ריטלין 10 מ"ג במכבי

העלות שיש למבוטחי מכבי מגן זהב היא 11 ש"ח אבל אני חושב שכך גם לאלה ששיכם למכבי אך לא מבוטחים בה

zivadina

New member
תשובה על ריטלין LA

שלום רונן. טוב שנזכרת בנו... בדיוק היו כאן שיחות על ריטלין LA, ואני מזמינה אותך להכנס לקישורי טיפול תרופתי באות ר' ולראות את כל המידע שאספנו על ריטלין LA. ריטלין LA בגודל 20 מ"ג דומה מאוד ל-SR, אבל ההבדל הוא שכנראה לא הולך חומר לאיבוד כמו ב-SR וכך זאת מנה מלאה של 10+10 מ"ג, יש הרבה פחות תופעות לוואי, וכן הוא מגיע כקפסולה עם גרגרים, כך שאפשר לפזר את הגרגרים במזון של ילד שמתקשה לבלוע. (אבל אז, כנראה, יש בעייה עם האפקט המושהה).

הרברונן

New member
תודה רבה על התשובות, ולא

הייתי צריך "להיזכר" בכן...אני נכנס לפורום די בקביעות, רק שלא תמיד יש לי מה לשאול או לחדש... על בסיס המידע שהפנית אותי אליו, עדיין לא הבנתי אם יש כאן כאלה שעשו את המעבר, ואם המשמעות של המעבר לריטלין LA היא שצריך לקחת שניים כאלה ביום כדי לקבל אפקט כמו הקונצרטה, או שזה לא רלוונטי. הבן שלנו, בזמנו, הגיב טוב לריטלין אבל לזמן קצר יחסית. את הSR הוא היה לוקח בשעה 7:00 בבקר וזה היה משפיע גג עד 11:00. לסמוך עליו שיקח עוד כדור זה מסובך, וימי הלימודים שלו מסתיימים בין 14:00 ל 16:00, מה שאומר שהוא צריך ליווי תרופתי במשך כל הזמן הזה, דבר שהקונצרטה מספקת לנו יחסית במידה סבירה. הוא גם מאד תוקפן (ODD קלאסי), וזה חשש נוסף מבחינתנו במעבר לתרופה חדשה/ישנה... וחוצמזה, אם הבנתי נכון את טבלת המחירים של ה LA הרי שאפילו כאן אין רווח משמעותי ביחס לקונצרטה, או שאני טועה?? המון תודה וכל טוב, רונן

zivadina

New member
שאלות על מינון

אני מקשרת אותך לדיון הקטן שהיה פה על ריטלין LA. אם הבנתי נכון, אם ריטלין כלשהו משפיע על המשתמש לזמן קצר מן הרגיל, זה בגלל חילוף חומרים מהיר. ככל הידוע לי, לא מקובל לקחת SR אחד אחרי השני, ולכן ייתכן שאותו הכלל חל על LA. בקשר למחירים, גם אני הבנתי כמוך, שאין הבדל משמעותי. בנוסף, אם אתה ב"כללית", אתמול דיברתי עם רוקח בבית מרקחת אזורי של הכללית בטבריה, והוא אמר שעדיין אין להם אישור לקבל את התרופה. אתה יודע מה? אני לא אתן לך קישורים, ואתה תטרח לחפש את הקישורים לדיון שלנו על LA ולטבלת המחירים בעצמך, לשם שינוי...

spidergirl

New member
טעות חמורה!

LA שקול ל- SR במינון! כלומר 20 מ"ג LA הם 16 בפועל

spidergirl

New member
בריטלין LA

אין מינון שקול לקונצרטה 36 מ"ג(שקולה ל- 10 מ"ג). יש קצת יותר (12.5 מ"ג)או קצת פחות (8 מ"ג). ההבדל - טווח ההשפעה. ריטלין LA : 8-9 שעות קונצרטה :12 שעות

zivadina

New member
תיקוני מינון LA

spidergirl , על מה את מסתמכת? (אין לי אפשרות לענות כרגע במסרים)

spidergirl

New member
על זה

אלא שבהודעה הזו לא נכון טווח השעות. כאמור ריטלין LA עובד 8-9 שעות ולא 12. וגם - אם נחשב: 20 מ"ג כולל ציפוי, משקל הציפוי בהכרח גדול מאפס כלומר לא יתכן שמקבלים 20 מ"ג נטו. ולכן מקבלים מינון קטן מקונצרטה 36 מ"ג.

יעלבל

New member
ואנחנו קיבלנו אתמול המלצה

לא לעבור ל- LA. לדעת הנוירולוגית SR הרבה יותר יעיל. הסיבה העיקרית היא מנסיונה עם ילדי טוראט (+ADHD) שהתרופה מתפרקת בפולסים גדולים מידי ביחס לSR שלא אחת גורמות לתופעות כמו ריבאונד... ולרב רונן - ניתן לקחת שני SR ביחד, בבוקר - זה מה שעושה הבן ומחזיק נהדר עד 14:00 - 15:00. במקרי הצורך נותנת עוד רלטין רגיל אחה""צ שמשפיע ל- 2- 3 שעות. יעל

spidergirl

New member
נימוק תמוה משהו

שכן ה- SR ידוע בפיזור לא אחיד בהגדרתו (גם ה- LA) אבל מנסיון אישי - הפיזור של ה- LA אחיד ביותר ואין מה להשוות ל -SR.

zivadina

New member
ההבדל בין SR לבין LA - אפקט ה"זבנג"

צריך לשים לב למה שד"ר מנור כתבה על "אפקט הזבנג" כדי להבין למה הרופאה המליצה לילדי טוראט לא לקחת ריטלין LA: ריטלין זה מתפרק ב"זבנגים" כמו הריטלין הרגיל. היות שאפקט הזבנג גורם ליותר תופעות לוואי, ייתכן שזאת הסיבה שלא כדאי לתת LA לילדי טוראט.

spidergirl

New member
אכן כדאי לשים לב

במיוחד למשפט הבא: ריטלין LA "זו היא תרופה המבוססת על העיקרון של ריטלין SR במובן זה שהיא מתפרקת ב"זבנגים" איך זה מסביר את ההבדל בין SR ל- LA ואת ההעדפה של ה- SR במקרה הנדון?

למעלה